Voorjaar in Meijendel

Wassenaar, Zuid-Holland, Nederland.

Maximum aantal deelnemers: 10 Prijs per persoon: € 39,50

wee keer per jaar trekken vogels van hun broedgebied naar hun overwinteringsgebied: in het voorjaar van zuid naar noord en in het najaar van noord naar zuid. Voor vogelaars is dit de leukste tijd van het jaar, want er valt een hoop te zien buiten. In de bosjes, maar ook in de lucht. Als de wind goed staat (uit het oosten) kan het zo maar eens een vrij continue stroom overvliegende vogels opleveren. Meijendel is strategisch langs de kust gelegen en in deze tijd van het jaar valt er altijd wel wat te zien. In het vroege voorjaar gaan we hier op zoek naar de eerste Blauwborsten, Beflijsters en Tapuiten. Later in het voorjaar is het duingebied ook goed om soorten als Grasmus, Nachtegaal en Gekraagde Roodstaart te horen en te zien. Deze soorten zijn nu veel aan het zingen, waarbij we de verschillen in zang goed kunnen beluisteren.
Daarnaast kunnen we de prachtige Krooneend zien, horen we de Cetti's Zanger zingen, zoeken we naar Kleine Bonte Specht en wie weet horen we zelfs een Roerdomp.

Deze excursie start kort na zonsopgang en duurt ongeveer vier uur. Enkele dagen voor aanvang van de excursie ontvang je van ons nog een mail met een update en de laatste details.

Beschikbare dagen

Helaas zijn er momenteel geen beschikbare dagen voor deze activiteit.

Goed om te weten

Plaats
Wassenaar
Regio
Zuid-Holland
Land
Nederland
Min. aantal deelnemers
4
Max. aantal deelnemers
10
Kosten
39,50

Ligging