Lees meer over:

Bijzonder overnachten Achterhoek

De Achterhoek is een prachtige streek in het oosten van de provincie Gelderland. Wil je tijdens jouw vakantie in de Achterhoek iets anders dan een standaard vakantiehuisje? Kies dan voor een bijzondere overnachting. Dit houdt in dat je overnacht in een unieke accommodatie of een bijzondere locatie. Omdat de bijzondere overnachtingsmogelijkheden de laatste jaren steeds aantrekkelijker zijn geworden, is er ook in de Achterhoek keuze in overvloed. Deze streek wordt gekenmerkt door typische halfopen coulisselandschappen en is erg geliefd onder wandelaars en fietsers.

Verken de prachtige omgeving

De Achterhoek kent een gevarieerde natuur. De streek is rijk aan natuurgebieden en andere natuurrijke gebieden, zoals de Lochemse Berg, het Korenburgerveen, de Steengroeve en het Vragenderveen. Omdat de Achterhoek zich bevindt op de grens met Duitsland kun je tijdens een verblijf hier ook gemakkelijk de oosterburen bezoeken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Zwillbrocker Venn, hier vind je de grootste kokmeeuwkolonie van Duitsland en daarnaast leven er enkele tientallen flamingo’s. Ook het Nationaal Landschap Winterswijk ligt in deze regio. Dit natuurgebied is kenmerkend vanwege zijn boerderijen, houtwallen, bosgebieden en uitgestrekte weilanden. Niet alleen kun je hier genieten van de prachtige natuur, je kunt er namelijk ook bijzondere planten en dieren tegenkomen. Als je echt even wil bijkomen en de natuur wil opsnuiven is dit echt het perfecte landschap voor jou. Je loopt of fietst langs de oude groeve en je kunt er zelfs een wijngaard bezoeken.

Niet gelegen in de Achterhoek, maar wel prachtig om te bezoeken wanneer je in Gelderland verblijft, is natuurlijk de Veluwe. Dit enorm bosrijke gebied is veruit het meest bekende natuurgebied van het land. In minder dan één uur rijden vanuit jouw vakantiehuisje in de Achterhoek sta je al met beide benen op een paarse heide, in de uitgestrekte bossen of bovenop een zandverstuiving. De Veluwe is groot, groen en vooral enorm. Je kunt er dan ook alle kanten op. De Veluwe vormt het leefgebied van talloze dieren- en plantensoorten. Zo vind je er bijvoorbeeld een grote populatie wild.

Er is zoveel te doen in de Achterhoek

Er is in de Achterhoek zoveel te zien en te doen dat je je geen moment hoeft te vervelen. Door heel deze streek zijn er wandel- en fietspaden te vinden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Ook zijn er mountainbike routes te vinden die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. Verblijf je tijdens de zomer in de Achterhoek, dan kun je de verkoeling opzoeken bij een van de vele recreatieplassen. Een aantal recreatiegebieden zijn bijvoorbeeld Hambroeksplas in Borculo, Hilgelo in Winterswijk en Slingeplas in Bredevoort. Het kan ook leuk zijn om een aantal tuinen te bezoeken. Er zijn in de Achterhoek een aantal prachtige tuinen ontstaan rondom kastelen, landgoederen en boerenhoeves. Doordat de Achterhoekse bodem erg vruchtbaar is, heeft elke tuin zo zijn eigen stijl. Ook in verschillende historische stadskernen zijn prachtige tuinen die mooi zijn om te bezoeken.

Bekijk op deze pagina alle vakantiehuisjes die geschikt zijn voor een bijzondere overnachting in de Achterhoek.