Bijzonder overnachten Ardennen

Er is niets leuker dan een heerlijke vakantie naar de Ardennen. Deze maak je bovendien echt compleet met een bijzondere overnachting van Natuurhuisje. Met bijzonder bedoelen we iets unieks dat je waarschijnlijk nog nooit hebt meegemaakt. Denk aan een boomhut, een yurt, een safaritent of juist een luxe landhuis met alles erop en eraan! Daarnaast staat de Ardennen erom bekend dat je je er geen moment zal vervelen. Laat je snel inspireren door ons unieke aanbod en wie weet tot snel.

Lees meer over bijzonder overnachten Ardennen
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Bijzonder overnachten Ardennen

Er is niets leuker dan een heerlijke vakantie naar de Ardennen. Deze maak je bovendien echt compleet met een bijzondere overnachting van Natuurhuisje. Met bijzonder bedoelen we iets unieks dat je waarschijnlijk nog nooit hebt meegemaakt. Denk aan een boomhut, een yurt, een safaritent of juist een luxe landhuis met alles erop en eraan! Daarnaast staat de Ardennen erom bekend dat je je er geen moment zal vervelen. Laat je snel inspireren door ons unieke aanbod en wie weet tot snel.

Een bijzondere overnachting in de Ardennen kan eens precies zijn wat je op dit moment nodig hebt. Misschien ben je het zat om altijd maar in een hotel of vakantiepark te verblijven. Een bijzondere overnachting kan dan uitkomst bieden. Hoe leuk zullen de kinderen het vinden om in een boomhut te overnachten? Of misschien wil je wel eens genieten van een super de luxe villa met zwembad en jacuzzi? Bij Natuurhuisje kan het allemaal. Het leuke van onze unieke huisjes is bovendien het feit dat ze zich midden in de natuur bevinden.

Daarnaast staat de Ardennen garant voor plezier voor jong en oud. Echt iedereen kan zich daar prima vermaken! Waar denk jij aan bij een bijzondere overnachting? Misschien wel aan een super schattig stenen huisje midden in het bos, of wat dacht je van een verblijf in een pipowagen ergens aan het water? Nog een aantal mogelijkheden zijn onder andere: een wikkelhuisje, een landhuis, een tiny house, en blokhut, een kleinschalig vakantiepark (met natuurlijk bijzondere accommodaties!) en zelfs overnachten op een boot is mogelijk. Ook glamping is een unieke vorm van vakantie vieren. Hierbij wordt kamperen gecombineerd met glamour. Op die manier geniet je dus van een heerlijke kampeervakantie vol met allerlei luxe. Bij aankomst hoef je geen tent op te zetten, maar kun je meteen beginnen met vakantie vieren. Als dat geen ontspanning is!

Ontdek de prachtige bossen en spot de mooiste vogels

De Ardennen bestaat uit verschillende gebieden. Het loopt zelfs door verschillende landen. Toch is de Belgische Ardennen het meest populair en bekend. Dat is zeker niet gek, want je kunt er genieten van sprookjesachtige bossen, prachtige landschappen en diverse activiteiten. Een zeer populair gebied in de Ardennen is onder andere natuurreservaat de Hoge Venen. Dit gebied bestaat uit maar liefst 5000 hectare aan open veengebieden. Ook kun je er genieten van talloze kleine beekjes. Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Je vindt er namelijk ontzettend veel bijzondere vogels, zoals de dwerguil, de rode wouw, de zwarte ooievaar en de grauwe klauwier.

Ondanks dat het grootste deel van de Ardennen dus in België ligt, bevindt zich een gedeelte ook in Frankrijk en Luxemburg. Bovendien kun je kiezen voor de Hoge en de Lage Ardennen. Beiden hebben zo hun eigen charmes en zijn geweldig om een keer te bezoeken. Echte natuurliefhebbers kunnen in de hele omgeving hun hart ophalen. Naast het spotten van vogels kun je er ook diverse wilde dieren tegenkomen. Denk hierbij aan wilde zwijnen, herten en zelfs lynxen. Daarnaast kun je door de Ardennen natuurlijk heerlijk wandelen, mountainbiken en nog veel meer! Lees vooral ook even verder onder het kopje ‘activiteiten’ om alvast wat inspiratie op te doen voor jullie bijzondere overnachting in de Ardennen.

De Ardennen is geschikt voor iedereen

Zoals we al eerder zeiden hoef je je in de Ardennen dus geen moment te vervelen. De één houdt ervan om zoveel mogelijk te ontspannen op vakantie, terwijl de ander liever actief bezig is. Gelukkig kan het hier allemaal! In de Ardennen worden in ieder geval allerlei activiteiten aangeboden voor zowel jong als oud. Denk bijvoorbeeld aan klimmen, boogschieten, paragliden, paardrijden en nog veel meer. Wat dacht je van een middagje canyoning? Hierbij ben je volop actief bezig en krijg je de mooiste plekjes van de Ardennen te zien! Wie weet kun je ‘s avonds in je huisje wel genieten van een warme sauna of een duik in het zwembad.

Omdat jouw unieke accommodatie zich altijd midden in de natuur bevindt, is avontuur nooit ver weg. Vaak kun je er al direct vanuit de voordeur of poort beginnen aan jouw fiets- of wandeltocht door de natuur. Mountainbiken door de bossen, dwalen over heidevelden en wandelen over zandwegen en landgoederen, het kan er allemaal. Begin de ochtenden eens met een heerlijke wandeling. Sta extra vroeg op om wilde dieren te gaan spotten! Of geniet juist ‘s avonds van een wandeling tijdens de zonsondergang. Natuurlijk is er nog veel meer te beleven, want in de Ardennen kun je een aantal prachtige bezienswaardigheden gaan bekijken. Een aantal daarvan zijn: de Grotten van Han, Kasteel van Chimay en de Kathedraal van Doornik. Vergeet dus niet een dagje te gaan sightseeën.

Het klimaat in de Ardennen

Vrijwel over het hele gebied wordt gesproken van een gematigd zeeklimaat. Het maakt dus niet uit naar welk deel van de Ardennen je precies gaat. Een gematigd zeeklimaat houdt in dat de zomers er vaak niet extreem warm zijn en de winters zeer mild. De temperaturen tussen de zomers en de winters verschillen dan ook niet zo extreem veel. Toch is er duidelijk sprake van de 4 seizoenen in dit gebied. Net als in Nederland kun je dan ook rekenen op de meeste zonuren in de maanden Juli en Augustus. Ook zijn die maanden het warmst en valt er de minste neerslag. Het grote verschil qua klimaat in de Ardennen en in ons eigen land komt door het feit dat je daar tussen de bergen zit.

Zo kan de temperatuur heel anders zijn bovenop de berg dan onderaan de berg en dit geldt ook voor neerslag. Het is daarom altijd goed om het weerbericht goed te volgen wanneer je wandeltochtjes of andere activiteiten plant tijdens je bijzondere accommodatie in de Ardennen. Op de website vind je een ruim aanbod aan bijzondere overnachtingen verspreid over de verschillende regio’s. Het enige wat je nog moet doen is kiezen in welk seizoen je de Ardennen wilt ervaren en jouw favoriete vakantiehuisje kiezen! Tijdens jouw vakantie in een natuurhuisje in Europa draag je automatisch bij aan een groenere aarde. Voor elke geboekte nacht planten wij namelijk namens jou een boom, zodat we er samen voor zorgen dat de natuur op onze aardbol behouden blijft.