Terug naar overzicht

Nieuw! Maak kennis met natuuractiviteiten

Nieuw! Maak kennis met natuuractiviteiten

Vanaf nu kun je naast een natuurhuisje ook een natuuractiviteit boeken op ons platform. Zo brengen we mensen nog dichter bij de natuur. Met deze nieuwe stap zijn we goed op weg om hét platform voor natuurbeleving te worden. Een plek waar we, naast het aanbieden van natuurhuisjes en natuuractiviteiten, mensen informeren en inspireren om zo meer bewustzijn te creëren voor de natuur. Want, laten we eerlijk zijn, dit is hard nodig.

Natuuractiviteiten

Of je nu los deel neemt aan een activiteit of deze combineert met een verblijf in een natuurhuisje, het is allemaal mogelijk. Je voegt hoe dan ook meer avontuur toe aan je dag, week of weekend. Met een kleine groep deelnemers ga je eropuit in de natuur, weg van de massa. Ga op verkenning in de omgeving en laat je verrassen. Je staat versteld van wat je allemaal leert over de natuur door in de natuur te zijn. De diversiteit aan activiteiten biedt je de kans om te ontdekken waar jouw passie ligt en andere natuurliefhebbers te ontmoeten.

Aangezien we net gestart zijn met het aanbieden van natuuractiviteiten is het nog een verrassing welke activiteiten er binnenkort allemaal te vinden zijn op ons platform. Het aanbod groeit iedere dag. Om je een idee te geven, natuuractiviteiten die je kunt verwachten zijn bijvoorbeeld een bezoek aan een imker, een excursie met een boswachter, het spotten van bijzondere vogels met een gids, maar ook suppen of lessen natuurfotografie. Het kan echt van alles zijn.

Imker

Natuur is gezond

Tijd doorbrengen in de natuur is niet alleen leuk, maar vooral heel gezond. Uit onderzoek is gebleken dat in de natuur zijn zorgt voor zowel een goede fysieke als mentale gezondheid. Ons geheugen werkt beter, we piekeren minder en we zijn creatiever wanneer we tijd doorbrengen in de natuur. Door naar buiten te gaan krijgt ons immuunsysteem een boost en worden onze bloeddruk en cortisol (stresshormoon) verlaagd. Al in de eerste vijf minuten in de natuur verbetert je gevoelsstemming. Genoeg redenen dus om lekker naar buiten te gaan.

Lokale natuurprojecten

Voor iedere boeking via ons platform, zowel voor een natuurhuisje als een natuuractiviteit, dragen wij 1 euro bij aan lokale natuurprojecten. Het herstellen van recreatieve voorzieningen, het verbeteren van het leefgebied van een bepaalde diersoort of het verjongen van een stuk bos ten gunste van de biodiversiteit en klimaatadaptatie, elk natuurproject is anders. Zo kunnen we telkens op een andere manier iets betekenen voor de natuur dichtbij huis. Of je nu deelnemer, gast, host of verhuurder bent, je draagt direct bij aan het ondersteunen van de Nederlandse natuur.

Met enthousiasme kijken we uit naar de eerste natuuractiviteiten die worden georganiseerd. En wat zijn we trots dat we met deze nieuwe stap nog meer mensen de natuur in kunnen brengen. Op naar een platform vol natuurbeleving!