Chambre d'hotes Bretagne

Wanneer mensen op vakantie gaan naar Frankrijk, hebben ze al snel de neiging om helemaal naar het Zuiden te gaan, terwijl er onderweg zoveel andere mooie plekken zijn om in een vakantiehuisje te verblijven. Zoals in de regio Bretagne, de meest Westelijke provincie van Frankrijk. Bretagne is een variatie aan ongerepte kusten met ruige rotsen en een groen en heuvelachtig binnenland. Tijdens een verblijf in een Chambre d'hôte in de Bretagne leef je midden in de natuur en kom je even helemaal tot rust.

Lees meer over chambre d'hotes Bretagne

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Chambre d'hôtes Bretagne

Wanneer mensen op vakantie gaan naar Frankrijk, hebben ze al snel de neiging om helemaal naar het Zuiden te gaan, terwijl er onderweg zoveel andere mooie plekken zijn om in een vakantiehuisje te verblijven. Zoals in de regio Bretagne, de meest Westelijke provincie van Frankrijk. Bretagne is een variatie aan ongerepte kusten met ruige rotsen en een groen en heuvelachtig binnenland. Tijdens een verblijf in een Chambre d'hôte in de Bretagne leef je midden in de natuur en kom je even helemaal tot rust.

Een chambre d'hôte huren voor een natuurvakantie in Bretagne

De kustlijn van Bretagne is ruig en rotsig. Toch heb je hier ook prachtige brede zandstranden die een goede start vormen voor het beoefenen van watersporten. Vanuit jouw vakantiehuis of chambre d'hôte in Bretagne, is de zee altijd dichtbij. Dat komt mede door de ligging van het Bretagne. Naast mooie Kusten heeft deze Franse omgeving natuurlijk nog meer te bieden. Hierbij kun je denken aan glooiende velden, groene heuvels en plateaus die je een schitterend uitzicht over de Atlantische Oceaan bezorgen.

Als je een bijzondere boswandeling wilt maken ben je hier ook helemaal op je plaats. Het Forêt de Paimpont is een heel oud en bosrijk gebied dat zeker de moeite van het bezoeken waard is. Je kunt hier genieten van eeuwenoude beuken en kastanjebomen. Als je zowel een fiets als natuurliefhebber bent, voeg dan een bezoek aan Parc Botanique de Haute toe aan je route. Een botanische tuin die zijn weerga niet kent. Een bijkomend voordeel is dat er heel veel verschillende fietsroutes naar toe leiden. Natuurlijk altijd dichtbij jouw chambre d'hôte in Bretagne.

Rustig gelegen chambre d'hôte of natuurhuis in Bretagne boeken

Op de website van natuurhuisje.nl kun je een keuze maken uit tal van mooie chambre d'hôtes. Natuurlijk allemaal rustig gelegen en dichtbij de natuur. Kies voor een vakantiehuis met je eigen terras, een balkon of zelfs een zwembad. Kies bijvoorbeeld voor een chambre d'hôte in Bonne Chère, Lignol of Trans La Forêt. Hoewel de ligging altijd rustig en natuurrijk is, kun je ook nog kiezen voor een chambre d'hôte in Bretagne in het bos, direct aan zee of zelfs in de middle of nowhere. Het enige geluid dat je hier hoort is het zoemen van de bijen en het kwetteren van de vogels. De chambre d'hôtes bevinden zich altijd dichtbij de mooiste natuurparken, wandelroutes of zelfs aan fietspaden. Je kunt dus direct beginnen met genieten zodra je jouw vakantiehuisje uitstapt. Voorzie je rugzak van stokbrood en rode wijn en ontdek Bretagne zoals de Fransen het bedoeld hebben.

Vakantiehuis in de mooie natuur van Bretagne Frankrijk

Het westelijke deel van Bretagne is een paradijs voor wandelliefhebbers. Je wordt echt één met de woeste natuur als je de route langs de rotsige kust volgt. De natuur rondom de Baie des Trépassés is adembenemend. Het lijkt en voelt alsof hier nog nooit iemand is geweest. Je lijkt van alles en iedereen verlaten, maar jouw comfortabele chambre d'hôte in Bretagne is altijd dichtbij. Moe maar voldaan kun je lekker uitrusten onder het genot van een typisch Franse maaltijd of een drankje. Vanuit jouw chambre d'hôtes in Bretagne, omarm je deze mooie omgeving morgen gewoon nog een keer.

Activiteiten

Aan de noordkust van Bretagne bevindt zich de Côte de Granit Rose. Deze zeldzame roze granietblokken bestrijken slechts 30 kilometer van de Bretonse kust en het lijkt wel van een ansichtkaartje te komen. Op slechts drie andere plaatsen in de wereld zijn deze roze granietblokken te bewonderen, namelijk in Ontario, in China en op Corsica. Dus ben je in Bretagne, dan moet je zeker de kans grijpen om deze unieke plek te aanschouwen. Fietsfanaten zijn op de juiste plek in Bretagne. Met meer dan 1700 kilometer aan fietsroutes is er voldoende keuze voor een of meerdere tochten. Zo kan je bijvoorbeeld een deel van de Tour de Manche fietsen die over prachtige weggetjes door de groene binnenlanden, maar ook langs de kustgebieden komt. Deze route komt ook langs de roze granietkust, twee vliegen in één klap! Een tweede beroemde route is de Vélodyssée. Deze route loopt door Engeland, Frankrijk en Spanje. 80% van de route loopt over rustige groene wegen dus voor de natuurliefhebber zeker een prachtige route. Zoals eerder benoemd heeft Bretagne een erg variërend landschap, beleef het zelf en trek je schoenen aan voor een lange wandeling in de natuur. De adembenemende uitzichten zullen je verrassen en je zult vaak terugdenken aan dit moment van ongerepte natuur en rust. Wandelen langs de kapen als alles in bloei staat is ook zeker een ervaring om niet te missen.

Verblijf in een chambre d’hôtes

Als je overnacht in een chambre d'hôtes kom je terecht in een kleinschalig, prachtig gastenverblijf waar de eigenaren altijd dichtbij zijn! Eigenlijk is dit hetzelfde als een Bed and Breakfast. In een chambre d'hôtes geniet je dan ook net zoals in een B&B van een vers, zelfgemaakt ontbijt met liefde bereid door de verhuurders. Zo kun je ook gelijk kennismaken met de lokale tradities en cuisine! Als we op de Franse inwoners kunnen rekenen, bestaat zo'n ontbijt uit de beste verse delicatessen. Denk hierbij aan verschillende confituren en kazen in allerlei soorten en smaken. Een chambre d'hôtes is eigenlijk altijd kleinschalig, omdat er natuurlijk een beperkte ruimte beschikbaar is in de woning of op het erf van de verhuurders. De meeste chambre d'hôtes in de Bourgogne hebben maximaal 5 kamers beschikbaar voor gasten. Je hoeft je dus niet druk te maken over herrie en drukte van vele andere toeristen, want hier waan je je in een oase van rust, ruimte en privacy! Vaak beschikt een chambre d'hôtes op het platteland ook nog eens over een prachtige tuin waar je heerlijk kunt genieten in de buitenlucht, of zelfs een zwembad!