Dagje uit Friesland

Heb je onverwacht een vrije dag? Of ben je er simpelweg gewoon aan toe om er even tussenuit te gaan? Wat is er dan fijner dan lekker een dagje er tussenuit in eigen land en er een overnachting aan vast te plakken? Zo hoef je jouw dagje uit niet vroeg te beëindigen om naar huis te gaan en voelt het toch als een soort van mini-vakantie. Heerlijk als je even helemaal wilt ontstressen en inspiratie wilt opdoen.

Lees meer over dagje uit Friesland
Lees meer over:

Dagje uit Friesland

Heb je onverwacht een vrije dag? Of ben je er simpelweg gewoon aan toe om er even tussenuit te gaan? Wat is er dan fijner dan lekker een dagje er tussenuit in eigen land en er een overnachting aan vast te plakken? Zo hoef je jouw dagje uit niet vroeg te beëindigen om naar huis te gaan en voelt het toch als een soort van mini-vakantie. Heerlijk als je even helemaal wilt ontstressen en inspiratie wilt opdoen.

Voor een dagje uit is het lastig om helemaal naar het buitenland te gaan, maar ook in Nederland kun je gezellige en avontuurlijke dagjes uit plannen. Ga bijvoorbeeld een dagje uit naar Friesland, een provincie die voor veel Nederlanders vrij onbekend is, maar prachtige natuurgebieden en vaarwateren heeft. Heerlijk als je een dagje in de natuur wilt doorbrengen. Je kunt natuurlijk ook lekker een dagje relaxen bij je vakantiehuisje en heerlijk een boek lezen in de tuinstoel, hoe jij je dag inplant is helemaal aan jou, maar wij helpen je graag verder met het vinden van een geschikt vakantiehuisje.

Natuur in Friesland

Als natuurliefhebber zit je in Friesland goed met maar liefst vier nationale parken, de Waddenzee als UNESCO Werelderfgoed en natuurlijk het indrukwekkende Waddengebied wat onlangs is verkozen tot het mooiste natuurgebied van Nederland. In Friesland kun je eindeloos genieten van weidse landschappen, unieke flora en fauna, heldere wateren en historische duinterpen. In de twee Nationale Landschappen die gekenmerkt worden door zeldzame en uitgesproken landschapskwaliteiten, kun je heerlijk wandelen of fietsen en genieten van wat de natuur te bieden heeft door de verscheidenheid aan planten, bomen, vogel en andere dieren. Het eerste Nationale Landschap is Zuidwest Fryslân, hier gaan de weilanden met dijken, terpdorpen en pittoreske dorpjes over in de bossen van het Gaasterland. Op het water is tegenwoordig veel pleziervaart. Het Gaasterland is het gebied van de hoge stuwwallen en heeft een paar prachtige zichtbare kliffen, iets wat je misschien niet zou verwachten in Nederland. Het tweede Nationale Landschap is het Noardlike Fryske Wâlden, oftewel de Friese Wouden in het Noordoosten van Friesland. Het gebied wordt bepaald door bomen en sloten in lange rechte rijen en je kunt hier heerlijk fietsen en wandelen buiten het broedseizoen om. De natuur in Friesland is over het algemeen erg divers en interessant, vooral als je hier nog nooit geweest bent.

Overnachten in Friesland

Het zou zonde zijn als je je dagje uit al vroeg moet beëindigen om terug naar huis te gaan. Door een vakantiehuisje voor een nachtje te boeken, kun je net iets langer van het vakantiegevoel genieten en het zal je verbazen hoe goed dit je zal doen. Of je nu met het hele gezin komt of lekker met zijn tweetjes, op Natuurhuisje hebben we allerlei vakantiehuisjes te huur in Friesland. Elk huisje is verschillend en dat maakt het zo uniek. Zo kunnen jullie samen op zoek naar een accommodatie die jullie geschikt lijkt. Zo staat er in Oudermirdum bijvoorbeeld een heel schattig vakantiehuisje wat midden in het bos gelegen is en vlakbij het strand. Het is echt een verstopt pareltje midden in het bos en vlakbij het water en door de grote raampartijen kun je ook vanuit het vakantiehuisje genieten van de natuur. In Warns kun je ook een hele unieke ervaring opdoen, hier is namelijk een varend vakantiehuisje op een luxe woonboot inclusief een te gekke glijbaan die je zo het water inbrengt. Geen vaarervaring? Geen probleem, deze boot komt met ervaren privé schipper! Verblijf je liever op een kleinschalig vakantiepark? Dat kan in een van de vakantiehuisjes in Twijzelerheide. Het leuke aan deze huisjes is dat de aankleding en inrichting volledig bestaat uit gerecyclede materialen. Zo worden er geen materialen verspilt. Dit huisje heeft een heerlijk terras aan het water zodat ontspanning is verzekerd. Naast deze drie vakantiehuisjes hebben we nog veel meer unieke vakantiehuisjes in het aanbod. Kijk lekker even rond op deze pagina voor alle natuurhuisjes in Friesland!

Activiteiten in Friesland

Uiteraard wil je overdag je tijd goed benutten in het mooie Friesland. Of je nu actief wilt genieten of liever volledig rust, het is allemaal mogelijk. Hieronder een paar leuke ideeën voor jouw dagje uit in Friesland

Huur een bootje

Friesland heeft een scala aan mogelijkheden qua watersport. Het aantal grote en kleine meren, sloten, poelen, vaarten en grachten en natuurlijk de kanalen maken het de perfectie combinatie om lekker een dagje het water op te gaan. Op meerdere plekken in Friesland kun je een boot huren en hier hoef je vaak geen vaarbewijs voor te hebben. Je kan een bootje uitkiezen wat helemaal bij jullie past en er lekker op uit gaan. Op een van de meren kun je lekker de boot even aanmeren of ankeren en het water induiken voor een lekkere verfrissing.

Wadlopen

Een unieke ervaring in Friesland is toch wel het wadlopen. Dagelijks worden er allerlei wadlooptochten georganiseerd onder begeleiding. De gids zal je alles uitleggen over het ontstaan van het wadlopen en de natuur. Wadlopen kan uiteraard natuurlijk alleen als het eb is en je kunt speciale laarzen huren hiervoor. Van mooie vergezichten, stiltes, overweldigende natuur tot zeehonden in het wild, het vormt een prachtige ervaring die je in Friesland kan opdoen.

Een dagje de stad in

Ga je liever een dagje de stad in? Friesland heeft een aantal mooie steden zoals Leeuwarden, Sneek, Harlingen en Makkum waar je kunt genieten van de Friese gezelligheid. Regelmatig worden hier festivals georganiseerd en kun je genieten van de Friese gastvrijheid. Heerlijk een dagje rondstruinen in de steden en aan het einde van de dag lekker uit eten in een van de restaurants. Heb jij al zin om binnenkort een dagje naar Friesland te gaan maar wil je er graag een overnachting aan vastplakken? Kijk dan op deze pagina rond voor een vakantiehuisje midden in de natuur!