Dagje uit kerstvakantie

De mooiste tijd van het jaar is zonder twijfel Kerstmis. Samen de kerstboom opzetten, eindeloos meezingen op kerstnummers en zonder schaamte heel de dag in je foute kersttrui rondlopen. Maar ook de periode van het gezellig samenzijn met familie en beste vrienden en genieten van het kerstdiner wat samen bereid is. De kerstvakantie is dé tijd van het jaar om even tot rust te komen en je te realiseren wat voor moois het jaar je allemaal gegeven heeft.

Lees meer over dagje uit kerstvakantie
Lees meer over:

Dagje uit kerstvakantie

De mooiste tijd van het jaar is zonder twijfel Kerstmis. Samen de kerstboom opzetten, eindeloos meezingen op kerstnummers en zonder schaamte heel de dag in je foute kersttrui rondlopen. Maar ook de periode van het gezellig samenzijn met familie en beste vrienden en genieten van het kerstdiner wat samen bereid is. De kerstvakantie is dé tijd van het jaar om even tot rust te komen en je te realiseren wat voor moois het jaar je allemaal gegeven heeft.

Voor in de kerstvakantie hebben wij vele accommodaties op onze website die allemaal even comfortabel, gezellig, mooi, kleinschalig en knus zijn. Het maakt niet uit hoe groot het reisgezelschap is, wat de reiswensen zijn of waar je heen wilt. Ga je met een grote groep op reis? Boek dan een groepsaccommodatie. Hierbij is er speciaal gedacht aan alle wensen en behoeften van grote groepen, zodat iedereen comfortabel en ruim kan verblijven en dus optimaal vakantie kan vieren.

Voor kleine reisgezelschappen zijn bijzondere accommodaties dan weer erg leuk, zoals Bed and Breakfasts, yurts, tipitenten en boomhutten. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een romantische kerstvakantie met z’n tweetjes. Wat dacht je van een knusse tiny house met open haard? Dat is nog eens romantisch! Bij Natuurhuisje vind je het allemaal. Kortom, genoeg keuze voor een succesvolle kerstvakantie. Of je nu in Nederland blijft of naar het buitenland gaat, op deze pagina vind je de huisjes die nog beschikbaar zijn, zodat het enige wat jij hoeft te doen het kiezen van een huisje is! Koffers inpakken en gaan!

Ontdek de natuur eens in de winter

Tijdens de kerstperiode kan de natuur erg mooi zijn. Als je kiest voor een dagje weg, is de kans groot dat je niet te ver weg gaat. Gelukkig is Nederland niet al te groot en hoef je dus nooit echt ver te rijden. Het fijnste is het om er sowieso één nachtje aan vast te plakken zodat je optimaal kan genieten van jouw dagje uit. Door heel Nederland is natuurlijk van alles te bewonderen in de kerst. Wat extra mooi is, is natuurlijk een boswandeling door de sneeuw. Ook heuvelachtige gebieden zijn erg leuk wanneer er sneeuw is gevallen. Wat dat betreft zit je in Zuid-Limburg dan ook helemaal goed! Kies bijvoorbeeld voor een mooi houten huisje in Margraten, Valkenburg of Heijenrath.

Maak een wandeling door het Vijlenerbos en geniet na afloop van een heerlijk drankje bij het boscafé. Natuurlijk kun je kiezen voor een lekkere warme chocolademelk, maar wat dacht je van een heerlijke glühwein? Ook kun je heerlijk gaan dineren en daarbij kiezen voor een wildmaaltijd. Dat maakt de kerst helemaal compleet. Ook de Veluwe is trouwens prachtig met sneeuw. Je kunt dus ook zeker een keer kiezen voor een gezellig huisje in Gelderland. Daar zijn trouwens ook veel prachtige bossen te vinden. Hoe mooi is het om in de winter wild te spotten op de Veluwe?

Tijdens de kerstperiode is er van alles te beleven!

Tijdens de kerstvakantie is er van alles te doen, maar weet jij door de hoeveelheid keuzes niet meer wat je wilt gaan doen? Dan hebben wij een aantal leuke dingen voor je op een rijtje gezet. Een lange wandeling kun je natuurlijk altijd maken, maar een lange wandeling met kerst heeft iets speciaals. Alle huizen zijn mooi versierd, door de ramen glinsteren de versieringen van de opgetogen kerstbomen en de dorpjes en steden ruiken heerlijk door alle maaltijden die er bereid worden. Een lange wandeling geeft je de tijd en ruimte om eens te bedenken waar je dit jaar dankbaar voor bent en wat je volgend jaar allemaal van plan bent. Wandelen tijdens de kerstvakantie kan werken als een vorm van mindfulness. Dus trek je wandelschoenen aan en verlaat je vakantiehuisje voor een paar uurtjes! Het zal je ongetwijfeld goed doen.

Wie heeft er niet elke kerstvakantie alle films van Home Alone gekeken? Tradities moeten niet gebroken worden! Neem daarom lekker een dagje helemaal rust en ga samen lekker op de bank Home Alone kijken of andere klassieke kerstfilms. Lekker onder een dekentje en met een warme kop chocomel met slagroom kun jij ongetwijfeld weer genieten van deze klassiekers! Want wat is kerst zonder een uitgebreid kerstdiner? Haal die lekkere traditionele familierecepten maar tevoorschijn en maak er een spectaculair diner van! Als je het echt groots wilt uitpakken, kijk dan vooral naar vakantiehuisjes met een ruime keuken, want het is niet fijn om in een kleine keuken te werken. Je kunt natuurlijk ook kiezen om met zijn allen uit eten te gaan, maar een zelfgemaakt kerstdiner heeft toch wel iets authentieks.

Hoe zit het met het weer in Nederland tijdens de kerstvakantie?

De kerstvakantie valt natuurlijk in December. Meestal loopt hij van eind December tot en met begin Januari. Qua temperatuur en neerslag valt er weinig zinnigs te zeggen over het Hollandse weer. De ene winter valt er een paar dagen sneeuw, terwijl het de volgende winter helemaal niet sneeuwt. In 2021 heeft het zelfs in April nog gesneeuwd! Over het algemeen zijn de winters in Nederland vrij mild. Het komt zelden voor dat er een dik pak sneeuw ligt. Als het wel zo is, is dat meestal in het zuiden van land. Soms komt het zelfs voor dat de temperatuur zeer aangenaam is tijdens de kerstvakantie en dat ook nog eens de zon schijnt! Ook dan is het natuurlijk heerlijk om te gaan wandelen. Helaas is het een kwestie van afwachten wat betreft het weer in Holland.

Als je zeker wil zijn van sneeuw of juist niet, kun je het beste kiezen voor een last minute overnachting bij Natuurhuisje. Zo kun je op het moment zelf het weer checken en op dat moment boeken voor de volgende dag of een aantal dagen later. Succes gegarandeerd! Kies snel jouw favoriete chalet, blokhutje, landhuis of bungalow. Of kies je liever wat anders? Waar je ook wilt overnachten in de kerstvakantie, Natuurhuisje heeft het allemaal! Voor iedere geboekte nacht planten wij een boom, zo help je de natuur dus ook nog eens een handje mee.