Dagje uit Limburg

De provincie Limburg in Nederland is een waar paradijs voor een dagje uit in de natuur. In deze provincie vind je de prachtige heuvels die je in geen een andere provincie vindt, grotten, bourgondische steden en dorpen, waardoor de mogelijkheden voor een geslaagd dagje uit eindeloos zijn. Wil je dit dagje uit in Limburg echt compleet maken, ga dan aan het einde van de dag voor een comfortabele accommodatie middenin de natuur van Natuurhuisje!

Lees meer over dagje uit Limburg
Lees meer over:

Dagje uit Limburg

De provincie Limburg in Nederland is een waar paradijs voor een dagje uit in de natuur. In deze provincie vind je de prachtige heuvels die je in geen een andere provincie vindt, grotten, bourgondische steden en dorpen, waardoor de mogelijkheden voor een geslaagd dagje uit eindeloos zijn. Wil je dit dagje uit in Limburg echt compleet maken, ga dan aan het einde van de dag voor een comfortabele accommodatie middenin de natuur van Natuurhuisje!

De provincie Limburg ligt in het uiterste zuiden van Nederland. Deze provincie is ideaal voor een dagje uit in de natuur, want de mogelijkheden zijn hier eindeloos met de prachtige heuvels, weilanden, grotten, bourgondische steden en vele indrukwekkende natuurgebieden. In een dag kun je aardig wat zien van Limburg en kun je het echte vakantiegevoel in een korte tijd. Voor velen is een dagje uit in eigen land dan ook de ideale manier om even het vakantiegevoel te beleven en te ontstressen. Even weg van de dagelijkse sleur en de drukte van de stad en de natuur in! Limburg is een ideale bestemming om even helemaal tot rust te komen, want je vindt hier nog vele ongerepte plekjes in de natuur.

Wij zijn van mening dat je niet perse een lange tijd op vakantie hoeft te gaan om een vrij gevoel te beleven en even helemaal te ontladen. Een dagje uit is vaak al meer dan genoeg hiervoor! Daarom kiezen steeds meer mensen voor een dagje uit in eigen land, naar een plek waar ze nog nooit zijn geweest. Nederland heeft namelijk nog talloze onontdekte plekjes in de natuur! En wat zou nu beter zijn dan na een lang dagje uit uit te kunnen rusten in een prachtige accommodatie? Voor iedereen die dit wel ziet te zitten hebben wij door heel Nederland de mooiste accommodatie verzameld, middenin de natuur. Zo ook in Limburg! Dit is eigenlijk veel leuker dan aan het einde van de dag weer terugkeren naar huis. Zo wordt jouw dagje uit écht een mini-vakantie!

Als je een dagje uit gaat, wil je natuurlijk het maximale uit je dag halen. Als je aan het begin van de dag een goede planning maakt, kun je reuzeveel zien en dus met een voldaan gevoel de dag afsluiten. Het fijne van een dagje uit in eigen land is dat de reisafstanden zo kort zijn, of je nu met de trein, auto of fiets reist. In Nederland zal je dus echt het maximale uit je dag kunnen halen! Aan het einde van de dag kun je dan rekenen op een heerlijk, rustig verblijf in een Natuurhuisje in Limburg.

Alle accommodaties die je hier vindt in Limburg zijn zeer kleinschalig en prachtig gelegen in de natuur. Hier heb je dus geen last van het massatoerisme of de herrie van de stad! Omring je door pure rust, ruimte, natuur en privacy en geniet in een accommodatie van Natuurhuisje van de mooiste overnachting van je leven na je dagje uit in Limburg. Accommodaties die je hier voorbij kunt zien komen zijn Bed and Breakfasts, yurts, tipitenten, safaritenten, vakantiehuisjes, vakantieboerderijen en nog veel meer. Je krijgt dus een echt outdoor gevoel, maar dan zonder alle ongemakkelijkheden van bijvoorbeeld het kamperen. Echter kun je natuurlijk wel rekenen op de nodige portie rust en comfort! Afhankelijk van jouw budget en voorkeuren, kun je een accommodatie boeken die wat rustiger of wat luxer is. Overal kun je in ieder geval rekenen op persoonlijke service, kleinschaligheid en pure rust!

Natuur en activiteiten in Limburg

Het heuvelachtige landschap van Limburg met hier en daar een uitstekende kerktoren en sprookjesachtige kastelen is een prachtig plaatje. Echter heeft iedere regio in Limburg zo zijn eigen karakteristieken. Neem bijvoorbeeld Noord-Limburg. In dit deel van de provincie vind je de landschappen van Peel en Maas, maar ook de vennen en stuifduinen in de Maasduinen zijn prachtige natuurgebieden. In Noord-Limburg zijn er dan ook talloze mogelijkheden om uit te waaien in de natuur, waarbij je bijzondere plantensoorten kunt spotten die je in de rest van het land niet vindt, zoals het zinkviooltje!

Midden-Limburg is een andere regio in de provincie. Hier staat vooral alles in het teken van water want je vindt hier de heerlijke Maasplassen! Dit is een groot uitgestrekt gebied van 3000 hectare waar je heerlijk water vindt dat zich perfect leent voor een dagje recreëren, zonnen, picknicken of watersporten. Ook kun je hier een boottochtje maken op de Maasplassen om zo meer van de omgeving te zien. Watersporten die je hier kunt beoefenen zijn onder andere wakeboarden, zeilen en surfen. Het is heerlijk vertoeven in de lente en zomer aan de Maasplassen! Daarnaast vind je in Midden-Limburg uiteraard ook de typische heuvelachtige landschappen waardoor je uren kunt wandelen en fietsen.

In Zuid-Limburg vind je het welbekende groene Heuvelland, waar je dan ook het hoogste natuurlijke punt van Nederland vindt! Dit punt is op maar liefst 323 meter hoogte, en het is toch wel bijzonder om dit een keer gezien te hebben in eigen land. Een must-do in Zuid-Limburg is een bezoekje aan de mergelgrotten, want het zuidoosten van de provincie wordt soms ook wel het mergelland genoemd. Het mergelgrottenstelsel komt voor uit eeuwenoude mergelwinning, waardoor zich een kilometerslange gangenstelsel heeft gevormd! Dit gangenstelsel staat nu ook wel bekend als de Limburgse grotten. Rondom de grotten valt er van alles te doen, zoals verschillende tours tot het bezoeken van een grote kerstmarkt!

Een ander leuk uitstapje voor jong en oud is naar het Drielandenpunt. Dit punt vind je in Vaals, waar Nederland, België en Duitsland samenkomen! Je kunt dus met letterlijk een stap in een ander land staan. Best bijzonder! Uiteraard is er om dit Drielandenpunt van alles te doen. Zo is er een speeltuin, een labyrint, een restaurant en een picknickweide aanwezig. Jong en oud zullen zich hier dus zeker vermaken!

Een onvergetelijk dagje uit in Limburg

Met zijn unieke landschap en vele mogelijkheden tot leuke uitstapje is Limburg de ideale bestemming voor een dagje uit in eigen land. Om de dag écht compleet te maken, raden wij aan om aan het einde van de dag te verblijven in een accommodatie middenin de natuur. Zo maak je het echte authentieke Limburg mee en geef je jezelf een echte mini-vakantie. Bekijk hier het gehele aanbod voor accommodaties in de Limburgse natuur!