Dagje uit met hond

Het kan soms lastig zijn: je wilt graag op vakantie, maar je hebt een hond. Natuurlijk kun je er voor kiezen om een oppas voor de hond te zoeken, maar als je jouw vakantie doorbrengt in een natuurhuisje is het natuurlijk veel leuker om hem mee te nemen. Niet alleen jij geniet ontzettend van wandelen in de natuur, maar je trouwe viervoeter natuurlijk ook! Je laat natuurlijk je hond liever niet achter als je een dagje uit gaat. Samen wandelen of fietsen, even helemaal tot rust komen en weg van de stadse drukte, dat is nog eens genieten.

Lees meer over dagje uit met hond
Lees meer over:

Dagje uit met hond

Het kan soms lastig zijn: je wilt graag op vakantie, maar je hebt een hond. Natuurlijk kun je er voor kiezen om een oppas voor de hond te zoeken, maar als je jouw vakantie doorbrengt in een natuurhuisje is het natuurlijk veel leuker om hem mee te nemen. Niet alleen jij geniet ontzettend van wandelen in de natuur, maar je trouwe viervoeter natuurlijk ook! Je laat natuurlijk je hond liever niet achter als je een dagje uit gaat. Samen wandelen of fietsen, even helemaal tot rust komen en weg van de stadse drukte, dat is nog eens genieten.

Kies dus snel voor een dagje uit samen met de hond en maak gebruik van een overnachting in een Natuurhuisje. Het fijne van onze accommodaties is het feit dat je ergens midden in de natuur verblijft. Dat betekent dat je optimaal kan genieten van je dagje uit met de hond. Samen de natuur in, uitwaaien aan zee en uren door de bossen struinen. Laat je hond weer even helemaal zichzelf zijn en laat hem rennen, ravotten en gek doen. Maak samen je eigen avontuur en wie weet wat je allemaal meemaakt tijdens jouw weekend weg met je hond.

Natuurlijk kun je ook gewoon lekker weggaan met het gezin en de hond meenemen. Zo is je trouwe viervoeter er toch bij en hoef je niet op zoek naar een hondenhotel of oppas. Voor een wat oudere hond kan het ook fijn zijn om lekker bij zijn baasjes te blijven. Het betekent niet dat ie per se hele afstanden moet gaan afleggen. Je kunt bijvoorbeeld ook gewoon naar een hondenstrandje gaan of naar een huisje met omheinde tuin. Dit is vooral erg fijn als je zelf geen tuin hebt. De hond zal het helemaal naar zijn zin hebben in zo’n fijne tuin midden in de natuur. Vergeet niet de hond te behandelen tegen teken, want in een bosrijk gebied zitten deze vaak. Vooral in de lente en zomerperiode is de kans op teken groot. Daarom kun je natuurlijk ook kiezen voor een huisje aan zee!

Geniet samen met je hond van de Hollandse natuur

Voor een dagje uit kun je natuurlijk het beste terecht op een plek dicht bij huis. Daarom is het een uitstekend idee om gewoon eens in Nederland te blijven! In ons eigen land valt nog meer dan genoeg te beleven, zowel indoor als outdoor. Als je een dagje uit gaat met jouw hond, dan is het leuk wanneer de hond lekker kan rondrennen en spelen, daarom is de natuur in gaan een leuke activiteit! Denk bijvoorbeeld aan het Nationale Park de Hoge Veluwe. Dit prachtige Nationale Park staat bekend om zijn bossen, heidevelde, en zandvlaktes. Je kunt je dus wel voorstellen dat er met dit gevarieerde landschap veel verschillende dieren leven.

Met een beetje geluk kun je op de Hoge Veluwe edelherten, zwijnen of vossen spotten! Daarnaast leven er hier ook vele insectensoorten en vogelsoorten. Voor liefhebbers van flora en fauna is het hier dus een waar paradijs! Bij de Hoge Veluwe houdt het natuurlijk niet op. Nationale Parken zoals de Groote Peel, de Utrechtse Heuvelrug, de Loonse en Drunense Duinen, de Biesbosch en Schiermonnikoog behoren ook tot de mogelijkheden voor een onvergetelijk dagje in de Nederlandse natuur. Ook op de Nederlandse stranden kun je terecht voor een heerlijke dag, bijvoorbeeld langs de kustlijnen van Scheveningen, Zandvoort, Hoek van Holland, Noordwijk of Wijk aan Zee.

Er is altijd wel wat te beleven

Je trouwe viervoeter is vast een van je beste maatjes en daarom moet hij natuurlijk overal mee naartoe! Voor velen is het dan ook een ware droomvakantie als de hond mee mag en terecht kan op de accommodatie waar je verblijft. Als de hond maar vrij kan rondrennen en genoeg ruimte heeft, dan is iedereen blij! Het mooiste zou natuurlijk zijn om op een plek te verblijven waar je je middenin de natuur bevindt, waardoor je kunt genieten van pure rust, ruimte en privacy om je heen. De hond profiteert hier dan ook gelijk van, want die kan eindeloos rondrennen in de zeeën van ruimte. Het maakt niet uit of je nu in Nederland wilt blijven met je hond of de grens over wilt gaan: voor iedere vakantieganger met hond valt er bij Natuurhuisje wel een geschikt vakantiehuisje te vinden!

Ook is er altijd wel wat te beleven wanneer je met de hond weg bent. Geniet samen in de tuin of ga een balletje gooien in het park. Bezoek eens een hondenstrand of hondenzwembad. Ook erg leuk is een hondenspeeltuin, hiervan komen er gelukkig steeds meer. De honden kunnen daar lekker met elkaar spelen en gebruik maken van allerlei speeltoestellen, dat is nog eens leuk! Na zo’n lange en drukke dag kunnen jullie heerlijk bijkomen in het huisje naar keuze. Zo maak je je dagje uit met de hond helemaal compleet. Vergeet niet je camera mee te nemen, want tijdens het spelen maak je natuurlijk de mooiste foto’s.

Het Hollandse klimaat

Als je denkt aan een dagje uit met de hond wil je natuurlijk wel dat het mooi weer is. Aangezien het om een dag of 2 dagen gaat, is de kans groot dat je in Nederland blijft. Daarom vertellen we je graag wat meer over het Hollandse klimaat. Dat kan namelijk erg wisselvallig zijn. Het is natuurlijk nooit leuk om met de hond door de regen te moeten wandelen. Te warm is echter ook niet goed, de wegen worden dan te warm voor de hond waardoor de pootjes kunnen verbranden. Een dagje uit met de hond kan dus erg leuk zijn in de lente, maar ook in de herfst. Natuurlijk kun je ook in de zomer weggaan, maar zorg er dan voor dat de temperaturen niet te hoog oplopen. In dat geval kan een last minute een goed idee zijn.

Voor een hond is het al snel te warm om te gaan wandelen of spelen. De winter is daarom ook een prima seizoen om lekker met je hond weg te gaan in eigen land. Vooral als jouw hond van sneeuw houdt, is de winter een goed idee! Denk in dat geval ook zeker eens aan een last minute. Bekijk het weerbericht en zodra er sneeuw op de planning staat vertrek je naar een mooi heuvelachtig gebied. De hond zal heerlijk door de sneeuw rennen en springen en daarna weer helemaal tevreden thuiskomen.