Samen maken wij de aarde groener

Onze bijdrage

aan een groenere planeet

393888 nieuwe bomen

Bomen planten

Samen maken wij de aarde groener

Op vakantie is een mooie omgeving natuurlijk onmisbaar. Het is daarom erg belangrijk om iets terug te doen voor de natuur, zodat ook toekomstige generaties hier nog heel lang van kunnen genieten. De natuur heeft immers heel veel moois te bieden en daarom dragen we, samen met onze gasten en verhuurders, maar al te graag ons steentje bij aan een groenere planeet. Maak jij gebruik van ons platform, dan planten wij in ruil daarvoor bomen in natuurgebieden waar flora en fauna met uitsterven worden bedreigd. Zo helpen we CO2-uitstoot te compenseren en daarmee de aarde groen te houden, plant- en diersoorten hun leefgebied terug te geven en tegelijkertijd de lokale bevolking te ondersteunen. Het uiteindelijke doel is om in 2021 minimaal 1 miljoen bomen geplant te hebben.

Bosproject Madagaskar

Het planten van bomen gebeurt op dit moment op Madagaskar. Waarom daar? Simpel: hier kunnen we op dit moment de grootste impact maken op CO2-reductie en vergroening van het landschap. Het eiland kent namelijk een unieke flora en fauna, maar deze worden bedreigd door grootschalige boskap. Dieren als lemuren, vogels en insecten dreigen hun leefgebied langzaamaan kwijt te raken. In Madagaskar hebben we de mogelijkheid om door het planten van honderdduizenden nieuwe bomen de komende jaren het landschap weer te vergroenen voor flora en fauna die bijna verloren dreigen te gaan. Hoewel Madagaskar dus kilometers ver weg ligt, kunnen we daar op dit moment echter een veel grotere impact maken dan in bijvoorbeeld Nederland.

Om met eigen ogen te zien wat er precies met de gedoneerde bomen gebeurt, zijn de founders van Natuurhuisje.nl in augustus 2018 afgereisd naar de planting site in Madagaskar. Benieuwd naar deze indrukwekkende reis? Lees dan het reisverslag of bekijk de foto’s op ons blog. Meer informatie over onze bosprojecten lees je in de FAQ.

Join us

Door te zoeken en boeken via ons platform draag jij automatisch bij aan een groenere aarde. Join onze community en ontdek wat jij kunt bijdragen!

Jouw plek verhuren?

Draag bij aan het behoud van de natuur

Wij planten één boom voor iedere geboekte nacht in jouw natuurhuisje.

Bereik de juiste doelgroep

Door deel uit te maken van een exclusief aanbod bereik jij de juiste mensen.

Jij bepaalt

Houd de volledige controle over je beschikbaarheid, tarieven en hoe jij met gasten communiceert.

Op dit moment kun je kiezen uit 279 duurzame natuurhuisjes .