Familiehuizen Nederland

Familiehuizen Nederland

Lees meer over Familiehuizen Nederland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Familiehuizen Nederland

Als er iets is dat je perfect kunt gaan doen met de hele familie, is het wel de natuur ontdekken! Of dat nu in eigen land is of in het buitenland, overal valt nog genoeg te zien. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld heerlijke boswandelingen gaan maken, maar je kunt er natuurlijk ook met z’n allen op uit trekken op de fiets.

Ontdek de natuur in eigen land

Wist je dat je in Nederland volop bosrijke gebieden en natuurparken kunt bezoeken? In de provincie Gelderland kun je namelijk ontzettend veel groen ontdekken en kun je urenlang door de bossen dwalen. Denk bijvoorbeeld aan Park Berg en Bos, de Leuvenumse bossen of Wolfheze.

Ook kun je daar onder andere boommarters, bijzondere vogels, reeën en wilde zwijnen spotten! Uiteraard mag een bezoekje aan de Veluwe in Gelderland ook niet ontbreken. Daar geniet je onder andere van zandverstuivingen, dichtbegroeide bossen, grote heidevelden en talloze vogels en dieren. Daarnaast kun je zelfs in Zuid-Holland genieten van allerlei prachtige natuurgebieden. Denk bijvoorbeeld aan Nationaal Park de Biesbosch of een prachtig strand- of duingebied.

Ook in Limburg kun je volop terecht voor het ontdekken van de mooie natuur in eigen land. Niet alleen vind je daar diverse natuurgebieden, je kunt er ook prima terecht voor een zeer afwisselend en heuvelachtig landschap. Heuvels zijn nergens anders in Nederland te vinden en dat maakt Limburg dan ook erg uniek qua natuur. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan het geweldige Drielandenpunt in Vaals of maak een heerlijke boswandeling in de Beegderheide in Beegden. Je kunt daar genieten van rust, stilte en een gevarieerd landschap dat bestaat uit vennen, loof- en naaldbossen en een zandverstuiving.

Ga met z’n allen op pad

Tijdens jullie vakantie gaan jullie natuurlijk volop de natuur in. Daarbij kan er gekozen worden voor het maken van een wandeling, een fietstocht of jullie kunnen juist lekker actief bezig zijn. Het is dan ook erg leuk om dagjes in te plannen waarbij allerlei activiteiten centraal staan. Natuurlijk kan dit de ene dag iets actiefs zijn, terwijl het de andere dag juist iets ontspannends is. Het feit dat jullie met elkaar weg zijn is natuurlijk al gewoon heel erg fijn. Een dagje spelletjes spelen en ontspannen in de accommodatie kan dan ook heel erg prettig zijn. Hebben jullie daar geen zin in? Ga dan gewoon eens lekker met z’n allen op pad.

Reis af naar de prachtige Veluwe of ga naar de glooiende heuvels in Limburg. Ga met zijn allen naar het strand en maak een prachtige wandeling over het strand met zonsondergang of boek een familiehuis aan het water en ga gezellig met elkaar vissen. Als je met een grote groep op reis gaat, kan het zo zijn dat jullie gewoon lekker willen ontspannen en willen genieten op vakantie. Dit kan dan ook prima door een bezoekje te brengen aan bijvoorbeeld een pretpark, een dierentuin of gewoon een (binnen) speeltuin. Wat ook erg leuk is, is het bezoeken van een botanische tuin of een mooie bloementuin. Bekijk op deze pagina de mooiste familiehuizen in Nederland!