Glamping Noorwegen

Glamping Noorwegen

Lees meer over Glamping Noorwegen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Glamping Noorwegen

Wil je in Noorwegen gaan kamperen, maar toch ook genieten van wat extra luxe? Denk dan eens aan glamping! Hierbij krijg je het gevoel alsof je aan het kamperen bent, maar kun je toch genieten van de luxe die je thuis ook hebt. Noorwegen is een prachtige vakantiebestemming die nog redelijk onontdekt is. Dit Scandinavische land grenst aan de oostkant aan Zweden, en aan de westkant aan de Noorse Zee. Er wordt gezegd dat Noorwegen zo’n beetje de mooiste natuur van Europa heeft, en dat is niet zo gek ook. Je vindt hier nog echt ongerepte natuur waar je gemakkelijk wekenlang kunt doorbrengen!

Geniet van de ongerepte natuur

Noorwegen is een van de dunstbevolkte landen in Europa, hierdoor vind je in dit land nog hele stukken ongerepte natuur. Ook betekend dit dat je op afgelegen plekjes midden in de natuur kunt verblijven. Tijdens wandelingen kan het voorkomen dat je urenlang niemand tegenkomt. Vergeet niet om af en toe even stil te staan om de schoonheid in je op te nemen. Internationaal staat Noorwegen bekend om zijn indrukwekkende flora en fauna. Doordat de natuur op veel plekken nog echt zijn gang kan gaan, komen hier zowel vele dieren als planten voor. De een nog spectaculairder dan de ander! Je kunt je hart hier dus echt ophalen als je een dierenliefhebber bent. Enkele bijzondere dieren die hier te zien zijn, zijn de lynx, wolf en de bruine beer. Zorg er natuurlijk wel voor dat je de nodige afstand houdt als je een van deze dieren tegenkomt. Deze dieren leven vooral op het vasteland, maar op Spitsbergen vind je nog veel meer dieren.

Spitsbergen is een eilandengroep in het noorden van Noorwegen. Het wordt hier niet warmer dan 10 graden en de dieren die hier leven hebben zich daar dan ook aan aangepast. Hier leven bijvoorbeeld dieren zoals ijsberen en poolvossen. Hoe gaaf is het als je deze dieren kunt spotten! Vogelaars kunnen hier ook hun hart ophalen, er zijn namelijk een aantal bijzondere vogelsoorten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de endemische Spitsbergen sneeuwhoen! Ook op het eiland Hornoya zijn veel vogels te vinden.

Een fijne bestemming tijdens elk seizoen

Tijdens alle seizoenen is er genoeg te doen in Noorwegen. In de winter kun je gaan sneeuwhondsleeën, skiën en langlaufen, maar natuurlijk kun je ook tijdens dit seizoen prachtige wandelingen maken. Verblijf je in Noorwegen tijdens de late herfst, winter of vroege lente, dan kun je het noorderlicht misschien wel spotten. Wil je iets meer garantie op het zien van dit natuurspektakel, verblijf dan in het noorden van het land. Natuurlijk kun je ook altijd een weekend uitstapje maken naar het noorden. Ben je tijdens de zomer in Noorwegen dan kun je eindeloze wandelingen en fietstochten ondernemen, vaak direct vanuit jouw vakantiehuisje. Alle accommodaties liggen namelijk in de buurt van een groot meer of een prachtig bos. Je kunt de natuur ook verkennen door middel van een ruitertocht. Ook kun je op veel plekken gaan kanoën, mountainbiken en vissen.

Wij hebben op deze pagina alvast alle glamping accommodaties in Noorwegen voor jou verzameld!