Grote vakantiehuizen Frankrijk

Zoek je een gepaste locatie voor jouw volgende familieweekend, teamuitje, vriendenweekend of sportvereniging? Boek dan één van onze grote vakantiehuizen als vakantiehuis, waar je met jouw hele gezelschap van meer dan zes personen terecht kunt. Frankrijk is een erg fijne bestemming, en er is hier een ruime keuze aan grote vakantiehuizen. De natuur in Frankrijk is op veel plaatsen overweldigend. Is het landschap in het noorden nog vergelijkbaar met België, al snel vind je in de richting van elke windstreek weer totaal andere natuurgebieden.

Lees meer over grote vakantiehuizen in Frankrijk

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Grote vakantiehuizen Frankrijk

Zoek jij een gepaste locatie voor jouw volgende familieweekend, teamuitje, vriendenweekend of sportvereniging? Boek dan één van onze grote vakantiehuizen als vakantiehuis, waar je met jouw hele gezelschap van meer dan zes personen terecht kunt. Frankrijk is een erg fijne bestemming, en er is hier een ruime keuze aan grote vakantiehuizen. De natuur in Frankrijk is op veel plaatsen overweldigend. Is het landschap in het noorden nog vergelijkbaar met België, al snel vind je in de richting van elke windstreek weer totaal andere natuurgebieden.

De natuur in

In het zuiden heb je bekende bergachtige gebieden zoals de Alpen en de Pyreneeën en aan de Atlantische kust is het minder bergachtig en kun je glooiende heidevelden vinden. Naast de bekende bergachtige gebieden in het zuiden hebben ook de minder bekende natuurgebieden, zoals de Jura, de Vogezen, de Ardennen, de Vendee en het Massif Central, veel te bieden. De belangrijkste beboste gebieden zijn te vinden in de Elzas-Ardennen en in Gascogne. In totaal zijn er in Frankrijk zeven nationale en veertig regionale parken te vinden, deze liggen verspreid door het hele land. Boomsoorten die vaak in deze bossen voorkomen zijn beuken, eiken, elzen, berken, essen, loofbomen en iepen. Frankrijk staat natuurlijk ook bekend om zijn wijnstreken met de vele wijngaarden. In het zuiden zijn zelfs citroenbomen en sinaasappelplantages te vinden.

Een vakantie naar Frankrijk kan een goed idee zijn voor vogelliefhebbers. Kraanvogels, reigers en andere trekvogels zijn vooral te vinden in de omgeving van Lac du Der-Chantecoq. Wil je graag flamingo’s spotten, dan kun je het beste een huisje in de buurt van Parc Naturel Régional de Camargue boeken. Dit nationale park staat bekend om de grote aantallen flamingo’s die er komen en het is een van de weinige plekken rond de Middellandse Zee waar deze dieren te vinden zijn. Camargue in Zuid-Frankrijk is ook dé plek om wilde paarden te spotten. Door de uitgestrekte omgeving hebben de paarden alle ruimte om vrij rond te floreren. In dit gebied leven er verder bevers, zwarte stieren en zwijnen.

Onderneem een van de vele activiteiten

Frankrijk biedt tijdens je vakantie ontelbaar veel mogelijke activiteiten en uitstapjes. Het is dan ook een geschikt vakantieland voor jong en oud: het hele gezelschap komt hier aan zijn trekken! Struin over de brocantes en gezellige markten in de slapende dorpjes of breng een bezoek aan één van de middeleeuwse kastelen die Frankrijk rijk is. Of leer surfen op één van de beste plekken van Frankrijk. Bij surfers is vooral de Atlantische kust populair en dan met name de Côte d’Argent. Ook voor andere watersporten is dit een erg mooie plek. Maar ook om te skiën, klimmen of mountainbiken zijn er genoeg mogelijkheden. Je kunt gaan skiën in de Alpen, paardrijden in de Camargue of abseilen in de Provence. Ook op de rivieren zijn er veel mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld kajakken of kanoën over de rivier de Ardèche, de Dordogne, de Rhône of de Seine.

Wil je met een grote groep naar Frankrijk? Bekijk dan hier de mooiste grote vakantiehuizen!