Herfstvakantie Frankrijk

Herfstvakantie Frankrijk

Lees meer over Herfstvakantie Frankrijk
Lees meer over:

Herfstvakantie Frankrijk

De herfstvakantie is de ideale gelegenheid om er even lekker tussenuit te gaan. Op de meeste plekken in Europa zijn de temperaturen nog aangenaam, niet te warm en niet te koud. Zo is het ook in Frankrijk vaak nog lekker weer, vooral als je verder in het zuiden van het land op vakantie gaat. Buiten de bekende berggebieden zoals de Pyreneeën en de Alpen heeft Frankrijk ook een hoop minder bekende pareltjes. Verblijf bijvoorbeeld eens in de Vogezen of de Vendée. Deze gebieden hebben ook heel wat moois te bieden. Breng je vakantie in Frankrijk door in de adembenemende, bosrijke omgeving van jouw vakantiehuisje!

De natuur in Frankrijk

Vogelliefhebbers kunnen echt hun ogen uitkijken in Frankrijk! Vooral in de omgeving van Lac du Der-Chantecoq zijn veel reigers, kraanvogels en andere trekvogels te vinden. In het Parc Naturel Régional de Camargue kun je zelfs flamingo’s spotten! Dit park is een van de weinige plekken rondom de Middellandse Zee waar deze dieren te vinden zijn. Camargue is ook dé plek om wilde paarden te spotten. Vanwege de uitgestrekt omgeving hebben de paarden hier alle ruimte om vrij rond te rennen. In het gebied leven verder ook nog zwijnen, zwarte stieren en bevers. Ook in de baai van Somme leven veel vogelsoorten, dit is dan ook een leuke plek om als vogelliefhebber naartoe te gaan. De baai van Somme is vergelijkbaar met de Waddeneilanden en hier komen veel lepelaars en zeevogels. Ook kun je hier zeehonden spotten.

Er zijn in Frankrijk ook veel bossen en berggebieden die mooi zijn om te bezoeken. Bekende berggebieden zoals de Pyreneeën en de Alpen bevinden zich in het zuiden van het land. Aan de Atlantische Kust is het iets minder bergachtig en kun je genieten van prachtige uitzichten over glooiende heidevelden. Minder bekende natuurgebieden zoals de Ardennen, de Vogezen, de Vendee, de Jura en het Massif Central hebben ook veel te bieden. Verspreid door heel het land liggen veertig regionale parken en zeven nationale parken. In Gascogne en de Elzas-Ardennen liggen de belangrijkste beboste gebieden. Enkele boomsoorten die vaak in de bossen voorkomen zijn eiken, beuken, berken, elzen, loofbomen, iepen en essen. In het zuiden zijn sinaasappelplantages en citroenbomen te vinden. Ook komen er veel bloemen voor in Frankrijk, enkele hiervan zijn narcissen en lavendel.

Je hoeft je hier geen moment te vervelen

Frankrijk biedt ontelbaar veel mogelijkheden voor uitstapjes en activiteiten. En ook tijdens de herfstvakantie is hier genoeg te doen. Elke regio heeft iets unieks te bieden. Verken tijdens jouw vakantie leuke dorpjes, mooie natuurparken en historische bezienswaardigheden. Geen enkel ander land in Europa biedt zoveel mogelijkheden om te fietsen en wandelen, dit zijn dan ook twee activiteiten die je prima kunt doen in Frankrijk. Een populair gebied onder fietsers is het Loiredal. Hier vind je majestueuze kastelen, zonnige wijngaarden en prachtige landschappen. Ook heeft Frankrijk erg veel stranden waar je prima een strandwandeling kunt maken.

Wil je in de herfstvakantie naar Frankrijk? Bekijk dan op deze pagina alle beschikbare vakantiehuisjes.