Herfstvakantie Noord-Holland

De herfst heeft iets magisch. De gevallen bladeren die het bos een mooie sfeer geven. Kastanjes zoeken tijdens een lange boswandeling en heerlijk genieten van de seizoenswisseling. Tijd om de sjaal uit de kast te pakken, want het kan aardig koud zijn op sommige dagen. De herfstvakantie is echter het perfecte moment om nog even op vakantie te gaan voordat de koude Nederlandse winter start. Het is overal vaak wat rustiger dan in het Zomerse hoogseizoen en dat zorgt ervoor dat je in de herfstvakantie ook heerlijk kunt ontspannen.

Lees meer over herfstvakantie Noord-Holland
Lees meer over:

Herfstvakantie Noord-Holland

De herfst heeft iets magisch. De gevallen bladeren die het bos een mooie sfeer geven. Kastanjes zoeken tijdens een lange boswandeling en heerlijk genieten van de seizoenswisseling. Tijd om de sjaal uit de kast te pakken, want het kan aardig koud zijn op sommige dagen. De herfstvakantie is echter het perfecte moment om nog even op vakantie te gaan voordat de koude Nederlandse winter start. Het is overal vaak wat rustiger dan in het Zomerse hoogseizoen en dat zorgt ervoor dat je in de herfstvakantie ook heerlijk kunt ontspannen.

Noord-Holland staat vooral bekend om onze hoofdstad Amsterdam. Maar er is zoveel meer dan alleen deze grote stad! Mensen vergeten vaak hoe mooi de natuur in Noord-Holland is en hoe rijk de geschiedenis in deze provincie is. Door in Nederland op vakantie te gaan, maak je niet alleen je reis een stuk duurzamer, het scheelt ook veel reistijd en het maakt het zelfs makkelijker om eventueel last-minute te boeken omdat je niet afhankelijk bent van het vliegtuig.

De natuur in Noord-Holland

Ben je dol op actief bezig zijn buiten en het liefst in eigen land? Dan is Noord-Holland de plek voor jou met haar grote variatie aan natuur- en cultuurlandschappen: van bossen, heide en duinen, tot veenweiden en polders. Vlakbij de gezellige stad Haarlem vind je bijvoorbeeld een van de mooiste natuurplekken van Nederland: de Kennemerduinen. De beboste duintoppen en mossige graslanden strekken zich uit van Overveen naar het Noordzeestrand en vanaf Zandvoort helemaal tot aan IJmuiden. Je kunt hier damherten, vossen, reeën en wilde konikpaarden tegenkomen. Op een regenachtige dag kun je ook het bezoekerscentrum De Kennemerduinen bezoeken voor leuke activiteiten. Neem je laarzen mee en je camera als je met een boswachter van de Texelse Duinen op stap wilt gaan. Je kunt hier struinen door het afwisselende landschap met natte duinvalleien, bossen, heidevelden en kwelders terwijl de boswachter je op de hoogte brengt van alle dieren, vogels, planten en bomen die je onderweg tegenkomt.

Wat ook een paradijs is voor wandelaars is het Naardermeer, net buiten Amsterdam. Het internationaal beschermde natuurgebied bestaat uit plassen, moerasbos en bloemrijke weilanden. Ook de dierenwereld is hier rijk. Zo kun je de Noordse woelmuis tegenkomen, of ringslangen en kikkers. Bij Amsterdam liggen ook de Waterleidingduinen. Een prachtig natuurgebied wat haar naam dankt aan het feit dat bijna driekwart van het Amsterdamse drinkwater er wordt voorgezuiverd. Je kunt hier heerlijk wandelen en kinderen hebben de ruimte om te spelen en te ravotten in de duinen. Ook hier kun je op pad met een boswachter of deelnemen aan een van de activiteiten die georganiseerd worden bij het bezoekerscentrum.

Geschiedenis en cultuur in Noord-Holland

Als je meer wilt leren over de geschiedenis en cultuur in Noord-Holland kun je overwegen om in een van de grote steden zoals Haarlem en Amsterdam op pad te gaan met een stadsgids die je in geuren en kleuren alle belangrijke stukken geschiedenis kan vertellen. Cultuur is van essentiële waarde voor de provincie en de provincie doet er dan ook alles aan om cultuur te behouden en te versterken. Onder meer door monumentale gebouwen, stolpboerderijen, kerken, molens en dijken helpen te behouden door restauratie en sommige gevallen herbestemming. Ook zijn er veel culturele voorzieningen zoals theaters, bibliotheken en musea die je kunt bezoeken. De bekende musea in Amsterdam zijn bijvoorbeeld het Anne-Frank museum, waar je het huis van Anne Frank kunt bezoeken waar ze ondergedoken zat tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Amsterdam vind je ook het Rijksmuseum, waar de kunst van diverse grote kunstenaars samen komt in een prachtig gebouw. Maar bezoek ook eens een andere stad in plaats van Amsterdam en kijk of je een fiets kun huren om lekker langs de kleine dorpjes te rijden en laat je verrassen door wat je tegen zult komen!

Vakantiehuisjes in Noord-Holland

Niets is fijner dan gezellig samen in een vakantiehuisje verblijven. Of je nu met je gezin, met je vriendinnen of met collega’s er even tussenuit gaat in de herfstvakantie, op deze pagina vind je alle beschikbare vakantiehuisjes in Noord-Holland. Doordat ze allemaal verschillend zijn kun je jouw zoektocht starten naar een accommodatie die helemaal bij jullie past. Niet alleen met een klein gezelschap, maar ook met een grotere groep kun je terecht in een van de vakantiehuisjes. Ondanks dat ze allemaal verschillend zijn, hebben ze één ding met elkaar gemeen en dat is dat alle vakantiehuisjes zich midden in de natuur bevinden. Zo hoef je alleen maar de deur uit te stappen om heerlijk te genieten van een prachtige omgeving!

Wat te doen in de herfstvakantie in Noord-Holland?

De herfstvakantie in Noord-Holland is ideaal om de natuur in te trekken en het landschap langzaam te zien verkleuren. Lange boswandelingen, kastanjes en mooie bladeren zoeken en genieten van de stille omgeving. Maar ook heerlijk een avondje samen binnen zitten bij de open haard, terwijl jullie ondertussen een kaartspel spelen onder het genot van een warme mok thee. Maar kijk ook wat er in de omgeving te doen, want musea en natuurparken organiseren vaak extra activiteiten tijdens de herfstvakantie wat voor uren vermaak voor zowel kinderen als volwassenen zorgt. Mocht je graag een festival of feest willen bezoeken, dan wordt er vaak in de herfstvakantie in de grote steden nog wel het een en ander georganiseerd.

Heb jij al zin om in de herfstvakantie naar Noord-Holland te gaan? We kunnen het ons goed voorstellen, want deze provincie heeft zoveel meer te bieden dan drukke winkelstraten! Ontdek nieuwe plekjes in Noord-Holland en laat je verrassen door deze Nederlandse provincie vol geschiedenis, cultuur en natuur.