Herfstvakantie Zuid-Holland

De herfstvakantie is de perfecte gelegenheid om er eens even lekker tussenuit te gaan met het hele gezin. De temperaturen zijn op de meeste plekken in Europa erg aangenaam, niet te warm en niet te koud! Dit is dan ook de ideale tijd van het jaar om er eens lekker op uit te gaan in de natuur. Dit kan zowel in Nederland als in andere landen in Europa. Bij Natuurhuisje vind je de mooiste accommodaties in de natuur.

Lees meer over herfstvakantie Zuid-Holland
Lees meer over:

Herfstvakantie Zuid-Holland

De herfstvakantie is de perfecte gelegenheid om er eens even lekker tussenuit te gaan met het hele gezin. De temperaturen zijn op de meeste plekken in Europa erg aangenaam, niet te warm en niet te koud! Dit is dan ook de ideale tijd van het jaar om er eens lekker op uit te gaan in de natuur. Dit kan zowel in Nederland als in andere landen in Europa. Bij Natuurhuisje vind je de mooiste accommodaties in de natuur. Lees hieronder snel waarom Zuid-Holland de perfecte bestemming is voor jouw herfstvakantie.

Natuurlijk is een accommodatie super belangrijk als het aankomt op het plannen van je herfstvakantie. Het is natuurlijk de bedoeling dat je tijdens je herfstvakantie helemaal tot rust kunt komen in je accommodatie. Daarom is het een goed idee om te gaan voor een accommodatie in de natuur, een plek ver weg van de drukke stad en het massatoerisme. Dit zorgt voor een andere ervaring dan een vakantie in een grootschalig hotel, bijvoorbeeld. Bij Natuurhuisje vind je vele verschillende soorten accommodaties in de natuur, die allemaal garant staan voor een onvergetelijke herfstvakantie met het hele gezin.

In de provincie Zuid-Holland is daarnaast van alles te beleven. Zowel jong als oud zal zich er prima vermaken. Je kunt er lekker eten, naar het strand, winkelen en nog veel meer! Dat is ook meteen het mooie van deze provincie, het is er ontzettend veelzijdig. De provincie Zuid-Holland is vanwege haar vele steden en dorpen veruit het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Buiten de vele verstedelijkte gebieden bestaat het landschap rondom elk vakantiehuis voornamelijk uit vlak polderlandschap, afgewisseld met waterpartijen zoals plassen, kanalen en kabbelende riviertjes. Vooral de Duin- en Bollenstreek is prachtig om te aanschouwen vanwege de weidse vergezichten over kleurrijke velden. Met Natuurhuisje ontdek je juist de rust van dit gebied, omdat je verblijft in een natuurrijk en rustig gebied

Welk natuurgebied in Zuid-Holland gaan jullie ontdekken?

Vanwege de vele waterwegen en uitgestrekte poldergebieden kent de provincie Zuid-Holland een groot netwerk van wandel-, fiets- en vaarroutes. Ideaal voor de actieve natuurliefhebber! In het Hollands Plassengebied, rondom Leiderdorp en de Kagerplassen, kunnen liefhebbers van watersport hun hart ophalen. Wie op zoek is naar vertier of een avondje uit kan terecht in één van de grotere steden. Rotterdam, Den Haag, Delft, Leiden of Dordrecht zijn relatief snel te bereiken vanuit elk vakantiehuisje. Je vindt hier volop vermaak op het gebied van winkelen, uitgaan, theaterbezoek of uit eten gaan.

En wat te denken van het typisch Nederlandse molenlandschap bij Kinderdijk? Dit is ook zeker een bezoekje waard. Of bezoek Hoek van Holland en ga wandelen over het strand en door de duinen, ideaal wanneer je wilt uitwaaien. Een vakantie in Zuid-Holland kan je écht compleet maken met de ideale accommodatie in de natuur. Zo kun je optimaal genieten van al het natuurschoon dat Zuid-Holland te bieden heeft. Vergeet ook zeker niet om een bezoekje te brengen aan het Biesbosch, dat ook voor een deel in Zuid-Holland ligt. Hier kun je eindeloos wandelen en genieten van allerlei flora en fauna. Het gebied eromheen is ook prima te verkennen op de fiets.

Tijdens de herfst is er genoeg te doen

Natuurlijk kun je in de herfst best genieten van het maken van wandelingen. Toch kan het weer zo slecht zijn dat je liever binnen blijft. In je huisje kun je je dan uiteraard ook prima vermaken. Denk bijvoorbeeld aan bordspelletjes, gamen of lekker Netflixen. Als het echt hard regent, maar je wil niet in je huisje blijven, dan zijn er natuurlijk nog genoeg indoor activiteiten die jullie kunnen gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan een escaperoom! Dat is hartstikke spannend en bijna overal vind je er wel een in de buurt. De meeste hebben speciale thema’s en het is ook nog eens super leuk om met je gezin of met een groepje te gaan doen. En het is natuurlijk binnen, dus jullie blijven lekker droog.

Daarnaast kunnen jullie een dagje lekker naar een binnen zwembad gaan. Zwemmen is leuk voor jong en oud, dus met wie je ook op vakantie gaat, zwemmen kan altijd. Of wat dachten jullie van een bezoekje aan de bioscoop, een museum of een indoorspeeltuin? Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos. Bij slecht weer hoeven jullie dus niet bij de pakken neer te gaan zitten. Als niemand zin heeft om ergens heen te gaan kan het ook gewoon lekker zijn om in het huisje een boek te lezen of films te kijken. Heerlijk met een kop warme chocolademelk erbij, dat is nou echt herfstvakantie!

Het Hollandse klimaat in de herfst

Nederland beschikt over een gematigd zeeklimaat, dat houdt in dat het er relatief vochtig is en dat er duidelijk sprake is van seizoenen. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen en ook in de herfst is dat niet anders. Dat hoeft je herfstvakantie natuurlijk niet meteen te verpesten, er is namelijk toch van alles te beleven zelfs als het regent. Zo is de herfst bijvoorbeeld perfect voor een romantische vakantie in een huisje met een open haard. Ook als jullie van plan zijn om musea, indoor speeltuinen of binnenzwembaden te gaan bezoeken, zit je in de herfst helemaal goed!

Toch hoeft het in de herfst niet per se slecht weer te zijn. Het weer in Nederland is nogal wisselvallig, dus het kan altijd alle kanten op. Over het algemeen valt de meeste regen echter wel in de herfst. Als je een herfstvakantie in eigen land gaat boeken is het goed om een paar dagen van tevoren de weersvoorspellingen nog even te controleren. Zorg er ook altijd voor dat je regenkleding en een paraplu bij je hebt. Kies voor de zekerheid voor een accommodatie waar je je lekker thuis zal voelen. Eentje met een open haard of heerlijk bad is natuurlijk ook altijd goed!