Kerstvakantie Noord Holland

Ben je op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor jouw kerstvakantie, denk dan zeker eens aan Noord-Holland. Misschien wil je deze kerst gewoon lekker in eigen land blijven, maar toch ergens naartoe. Een vakantie in Noord-Holland is dan zeker een goede oplossing. Het is nooit heel erg ver weg en toch heel anders dan de rest van Nederland. Ook tijdens de kerstperiode is er van alles te doen. Bezoek een kerstmarkt of geniet lekker van de gezelligheid in jullie vakantiehuisje.

Lees meer over kerstvakantie Noord Holland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Kerstvakantie Noord Holland

Ben je op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor jouw kerstvakantie, denk dan zeker eens aan Noord-Holland. Misschien wil je deze kerst gewoon lekker in eigen land blijven, maar toch ergens naartoe. Een vakantie in Noord-Holland is dan zeker een goede oplossing. Het is nooit heel erg ver weg en toch heel anders dan de rest van Nederland. Ook tijdens de kerstperiode is er van alles te doen. Bezoek een kerstmarkt of geniet lekker van de gezelligheid in jullie vakantiehuisje.

Kerst is natuurlijk super gezellig en vaak is het ontzettend leuk om dit met de familie te vieren. Ook met een vriendengroep kan het leuk zijn om heerlijk te dineren en spelletjes te spelen tijdens kerst. Daarvoor is een vakantiehuisje natuurlijk perfect. Ga je met een grote groep, kies dan zeker eens voor een groepsaccommodatie. Ga je met het gezinnetje of romantisch met z’n tweetjes? Dan kun je ook kiezen voor een yurt, een tiny house, een chalet of een blokhut. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Daarnaast bieden we namelijk ook nog B&B’s, boomhutten, villa’s, landhuizen en nog veel meer aan.

Wil je deze kerstvakantie eens genieten van wat extra luxe? Kies dan voor een luxe huisje met bijvoorbeeld een sauna, jacuzzi of stoomcabine. Er zijn zelfs huisjes beschikbaar met een (binnen) zwembad! Dat is nog eens genieten van een luxe vakantie tijdens de kerstperiode. In de winter kun je natuurlijk niet alles doen wat er in de zomer te doen is, maar als er sneeuw ligt is het toch ontzettend leuk om lekker naar buiten te gaan. Kleed je goed aan en neem de slee mee voor wat sneeuwplezier. Het weer in Nederland is bovendien ontzettend wisselvallig, dus het kan zomaar zo zijn dat je een paar goede dagen met zon hebt. In dat geval is het altijd een goed idee om een boswandeling te gaan maken.

Ook in de winter kun je prima de natuur gaan verkennen

Als het weer meezit mag ook een bezoekje aan de Amsterdamse Waterleidingduinen zeker niet ontbreken. In de winterperiode ziet dit er natuurlijk weer heel anders uit dan in de lente of de zomer. Ook de vogels die je dan kunt spotten zijn beter zichtbaar door de kale struiken en bomen. Daarnaast zijn er nog veel meer mooie natuurgebieden te vinden in Noord-Holland. Deze kunnen natuurlijk prima bezocht worden tijdens een mooie dag waarbij het niet te koud is en niet regent. Denk bijvoorbeeld aan natuurgebied Uithoorn. In dit oude veenweidegebied wisselen rietvelden, drassige graslanden en veenplassen elkaar af. Mocht je dit prachtige gebied liever met de fiets verkennen, kan dit natuurlijk ook als het weer het toelaat.

Ook Nationaal Park Zuid-Kennemerland mag zeker niet ontbreken. Dit gebied is een brede duinstrook van Zandvoort tot en met IJmuiden. Je kunt hier uitstekend de mooiste wandelingen en fietstochten maken. Natuurlijk is het ook gewoon leuk om hier doorheen te wandelen als het flink heeft gesneeuwd. Bovendien zijn hier vaak vele zeldzame plantensoorten te vinden. Ook voelen vogels zich hier helemaal thuis. Je vindt er maar liefst 100 verschillende vogelsoorten en daarnaast leven er ook dieren als eekhoorns, egels en konijnen. Helaas zullen die in de winter erg goed verstopt zitten waardoor de kans klein is om deze te spotten.

Iedereen zal zich goed kunnen vermaken tijdens de kerstvakantie

Tijdens de kerstperiode is er natuurlijk van alles te beleven. Het is sowieso erg leuk om met z’n allen te eten, spelletjes te spelen en van de gezelligheid te genieten. Daarnaast mag ook een kerstmarkt zeker niet ontbreken. Waar je ook bent, er is altijd wel een kerstmarkt in de buurt. Ook erg leuk is het om met z’n allen lekker uit eten te gaan. Als je kiest voor een verblijf in een groepsaccommodatie of ruime vakantiewoning, kun je daar natuurlijk ook prima met elkaar eten aan de grote tafel. Sommige huisjes beschikken zelfs over een professionele keuken, waar 4-gangen maaltijden prima bereid kunnen worden! Dat is nog eens genieten.

Natuurlijk mogen kerstfilms ook niet ontbreken tijdens deze gezellig periode. Als er een tv aanwezig is in het huisje kun je daar natuurlijk kerstfilms kijken. Toch kan het ook wel eens leuk zijn om met z’n allen naar de bioscoop te gaan. Een filmpje pakken in de bioscoop heeft toch altijd wat gezelligs. Wat popcorn erbij en een drankje en de avond is compleet. Wat ook erg leuk is, is om gewoon een gezellig dorpje of stadje in de buurt te gaan bezoeken. Ga lekker winkelen en een beetje sightseeën in de omgeving. Waarschijnlijk staan er overal wel wat kraampjes met een hapje en een drankje om de dag compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan glühwein, dit zorgt echt voor die typische kerstsfeer tijdens jullie uitje.

Het Hollandse klimaat

Een Natuurhuisje is perfect als je het een keer helemaal anders wil doen. Onze accommodaties staan namelijk midden in de natuur. Je verblijft dus niet op een grootschalig vakantiepark met veel toeristen. Ook het weer kan een belangrijke rol spelen tijdens jouw vakantie. Aangezien de kerstvakantie in December en voor een deel in Januari valt, is de kans groot op koude temperaturen en eventueel regen of sneeuw. Daarnaast verschilt het klimaat in deze provincie niet veel met de rest van Nederland. Je zal vast wel een beetje bekend zijn met het Hollandse klimaat, maar wist je dat bijvoorbeeld de zomers in eigen land steeds warmer worden? In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In bijvoorbeeld Groningen was dit een aantal graden minder.

De winters zijn echter zeer mild en een echt pak sneeuw hebben we in Nederland al een tijdje niet meer mogen meemaken. Als het toch sneeuwt, valt dit vaak in Zuid-Limburg en meestal niet in Noord-Holland, maar het blijft Nederland, dus je weet het nooit zeker. Tijdens jullie kerstvakantie in Noord-Holland is het dus handig om van tevoren te bepalen of jullie graag naar buiten willen of gewoon lekker binnen blijven. Zijn jullie van plan om te gaan wandelen, fietsen of te gaan varen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het droog blijft en de temperaturen aangenaam zijn. Helaas weet je dit nooit echt zeker van tevoren. Het kan in dat geval handig zijn om een last minute reis te boeken. Gaat het dan bijvoorbeeld veel regenen in Noord-Holland, maar niet in Limburg? Dan kun je altijd nog voor een andere locatie kiezen.