Kerstvakantie Zuid Holland

Kerstvakantie Zuid Holland

Lees meer over Kerstvakantie Zuid Holland
Lees meer over:

Kerstvakantie Zuid-Holland

De mooiste tijd van het jaar is zonder twijfel Kerstmis. Dit is de periode van het gezellig samenzijn met familie en beste vrienden en genieten van het kerstdiner wat samen bereid is. Wil je er even tussen uit tijdens de kerstvakantie, kies dan voor een vakantiehuisje in Zuid-Holland. Buiten de vele verstedelijkte gebieden bestaat het landschap rondom elk vakantiehuis voornamelijk uit vlak polderlandschap, afgewisseld met waterpartijen zoals plassen, kanalen en kabbelende riviertjes.

Zuid-Hollandse flora en fauna

Misschien moet je bij Zuid-Holland gelijk denken aan grote steden, de Randstad, files en drukte. Dit vind je ook rondom de grote steden, maar er zijn ook genoeg rustige plaatsen te vinden in deze provincie, vooral in de natuur. Buiten de vele steden en dorpen kun je echter heerlijk vertoeven in de natuur. Vooral in de Duin- en Bollenstreek van Zuid-Holland vind je de mooiste, kleurrijke velden. Zo wordt het noordwesten van Zuid-Holland gekenmerkt door kleurrijke bloembollenvelden, rijk aan narcissen, krokussen, tulpen en hyacinten. Gegarandeerd mooie vakantiefoto’s! In de waterachtige gebieden van deze regio vind je onder andere de Canadese gans, grauwe gans, knobbelzwaan, wilde eend en de ekster. Voor vogelliefhebbers valt er dus genoeg te bewonderen! Daarnaast kun je wellicht reeën, hazen, fazanten, en konijnen spotten.

In Zuid-Holland heb je vele mooie, natuurlijke gebieden waar je heerlijk tijd kunt doorbrengen tijdens jouw vakantie. Vanuit een natuurhuisje bij Hoek van Holland kun je niet alleen gaan wandelen in het duingebied, maar ook in het Staelduinse Bos is dit prima mogelijk. Dit langgerekte bos is zo'n 95 hectare groot en herbergt een oud bunkercomplex. De bunkers in dit bos maakten vroeger onderdeel uit van de Atlantikwall, maar vandaag de dag vormen zij een vleermuisreservaat voor verschillende vleermuissoorten die zich hier voortplanten of er overwinteren. Berkheide is een mooi duingebied waar je een afwisseling van jonge duinen, oude duinen, bossen en enkele plassen tegenkomt. Elk stukje herbergt haar eigen flora en fauna.

Ook tijdens de kerstvakantie is er genoeg te doen

Kerst is de tijd om samen te zijn met familie en vrienden en daarom is het ook fijn als je hiervoor tijd vrij kunt maken. Urenlang spelletjes spelen ’s avonds, eindelijk die puzzel van 1000 stukjes maken en als klap op de vuurpijl een heuse bingo avond na heel de dag de klassieke kerstfilms gekeken te hebben. Zoveel tijd voor elkaar heb je helaas niet altijd en daarom is het juist fijn om met kerst hier extra aandacht aan te geven. Wie op zoek is naar vertier of een avondje uit kan terecht in één van de grotere steden. Je vindt hier volop vermaak op het gebied van winkelen, uitgaan, theaterbezoek of uit eten gaan. En wat te denken van het typisch Nederlandse molenlandschap bij Kinderdijk? Dit is ook zeker een bezoekje waard. Of bezoek Hoek van Holland en ga wandelen over het strand en door de duinen, ideaal wanneer je wilt uitwaaien en daarna kun je misschien wel opwarmen met een kop warme chocolademelk in een strandtent.

Bekijk hier alle accommodaties op de mooiste plekjes in Zuid-Holland.