Lang weekend Waddeneilanden

Lang weekend Waddeneilanden

Lees meer over Lang weekend Waddeneilanden
Lees meer over:

Lang weekend Waddeneilanden

Ben je echt even toe aan een lang weekendje weg? Dan is een weekendje naar de Waddeneilanden perfect voor jou! Het fijne is dat je niet al te ver hoeft te reizen en je toch ineens op een heel bijzondere plek bevindt. De Waddeneilanden lijken namelijk niets op de rest van Nederland. Hier kun je echt even helemaal uitwaaien en heerlijk tot rust komen. Een weekend kan soms net iets te kort zijn, maar een lang weekend daarentegen is perfect om even helemaal op te laden.

Ook op de Waddeneilanden vind je een groot assortiment van unieke vakantiehuisjes. Je kunt bij ons namelijk ook zeer goed terecht wanneer je op zoek bent naar een origineel verblijf. We hebben voor ieder wat wils en vinden het leuk om de meest unieke verblijven voor jullie te selecteren. Wanneer je kiest voor één van onze vakantiehuisjes op de Waddeneilanden, weten we dat je op zoek bent naar rust, natuur en ontspanning.

Tijdens je verblijf in onze accommodaties is daar dan ook rekening mee gehouden. Onze verblijven bevinden zich namelijk middenin de natuur en je bevindt je daardoor nooit ver van je wandel- of fietsbestemming. Je komt pas echt tot rust, wanneer je ‘s ochtends wakker wordt gemaakt door de fluitende vogeltjes en ‘s avonds kunt genieten van een prachtige sterrenhemel! Vooral als je kiest voor een lang weekend is het natuurlijk belangrijk dat je optimaal geniet. Laat je daarom inspireren door onze prachtige accommodaties op de Waddeneilanden en wie weet geniet jij binnenkort van een heerlijk weekendje weg.

Geniet van de frisse natuur op de Wadden

Zoals je waarschijnlijk al weet kun je kiezen uit een aantal verschillende eilanden. Denk bijvoorbeeld aan Texel, Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog. De eilanden lijken misschien op elkaar, maar dat betekent absoluut niet dat ze hetzelfde zijn. Wanneer je nog nooit een bezoekje hebt gebracht aan één van deze eilanden, dan is het misschien moeilijk om te bepalen welke je gaat bezoeken. Daarom geven we je hierbij alvast wat informatie over een aantal prachtige natuurgebieden die je absoluut niet mag missen!

Natuurreservaat De Boschplaat

Dit gebied ligt vlakbij Oosterend, dat één van de dorpjes is op Terschelling en is het grootste natuurreservaat van Nederland. Tijdens het broedseizoen vind je hier maar liefst zeventig vogelsoorten! Ook kun je er heerlijk wandelen door de duinen en over het strand. Vanwege de beperkte oppervlakte van Terschelling, zo’n 674 m², is dit eiland zeer geschikt om vanuit je vakantiehuisje al wandelend of fietsend te ontdekken. In totaal is er circa 70 kilometer aan fietspaden te vinden.

Ontdek de natuur in Texel

Als natuurliefhebber kun je tevens je hart ophalen in Texel. Je vindt hier namelijk diverse natuurgebieden, zoals prachtige duinen, nationale parken, natuurreservaten en dijken. Er zijn zeer veel fiets- en wandelroutes beschikbaar waarbij je telkens weer wordt verrast door prachtige fenomenen. Zo kun je bijvoorbeeld diverse broedvogels spotten langs de dijk en in het Nationaal Park de Duinen vind je diverse beschermde vogelsoorten! Uiteraard kun je in Texel ook heerlijk genieten van het strand. Is de hond mee op vakantie? In Texel is het op veel plaatsen toegestaan om de hond los te laten lopen op het strand! Ook wordt er veel aan gedaan om de stranden schoon te houden, geniet dus van een fijn en schoon strand en draag zelf ook mee aan het behoud daarvan.

Wat valt er allemaal te doen tijdens een lang weekend op de Waddeneilanden?

Tijdens jouw lange weekendje weg wil je natuurlijk alles uit je vakantie halen! Buiten het feit dat je er heerlijk kunt wandelen en relaxen, is er natuurlijk nog veel meer te beleven. Het leuke van een vakantie op de waddeneilanden, is toch wel het feit dat het er anders is dan in de rest van Nederland. Natuurlijk zie je overal om je heen water, maar ook de dorpjes en straatjes zijn pittoresk en gezellig. Heerlijk om even lekker doorheen te slenteren dus. Je kunt er gerust een dagje naar het strand gaan om lekker even uit te waaien. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor strandactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan varen, waterfietsen of zwemmen.

Willen jullie er even lekker op uit trekken met het gezin? Dan mag een bezoekje aan Ecomare zeker niet ontbreken! Dit natuurcentrum laat zien hoe zeehonden en bruinvissen worden verzorgd. Dit is zeker een aanrader dus als je met de kinderen op vakantie bent. Tevens kun je er meer leren over de Texelse natuur in het zee-aquarium en museum. Mocht het een keertje niet meezitten met het weer, dan kunnen jullie je natuurlijk ook prima binnen vermaken. Wanneer hebben jullie voor het laatst genoten van een spelletjesdag met het gezin? Ook een bezoekje aan een restaurant kan een leuk uitstapje zijn. Ontdek het heerlijke eten op de Waddeneilanden, terwijl je geniet van een geweldig lang weekend op de Waddeneilanden.

Hoe zit het met het weer?

Als je kiest voor een vakantie in eigen land, weet je waarschijnlijk al een beetje wat voor weer je kunt verwachten. Tot is het weer in Nederland de laatste jaren best onvoorspelbaar. Daarnaast staat ons land natuurlijk bekend om de vele neerslag die er valt in de vorm van regen. Ook op de Waddeneilanden is dat helaas niet anders. Daar wordt trouwens gesproken van een zeeklimaat. De meeste kans op droge dagen met aangename temperaturen heb je op de Wadden in Juni tot en met September. In de zomer kun je op de Waddeneilanden net iets meer van de zon genieten dan in de rest van Nederland.

De herfst en de winter zijn daarentegen weer een stuk kouder en natter op de Waddeneilanden. Ook is er meer kans op sneeuw. Wil je genieten van een actieve vakantie met allerlei activiteiten? Dan is een vakantie in de lente of in de zomer zeker aan te raden. In de zomer kan het er soms wel erg warm zijn, maar een bezoekje aan het strand is dan altijd een optie! Aan de kust heb je gelukkig vaak te maken met een zeebriesje, waardoor het ook op warme dagen erg aangenaam is. Welk seizoen het ook is, een lang weekend naar de Waddeneilanden is sowieso een goed idee!