Lang weekend weg Nederland

Als je een lang weekend weg gaat, ga je van vrijdag tot en met maandag op vakantie. Je hebt dus totaal drie overnachtingen. Omdat je tijdens een lang weekend weg beperkt de tijd hebt, is het belangrijk eerst voor jezelf te beslissen hoe ver je wilt reizen. Mocht je niet te lang in de auto willen zitten, dan kun je kiezen voor een lang weekend weg dicht bij huis of in een nabij gelegen provincie. Zo voorkom je een lange autorit, waardoor je vanaf het moment dat je wakker wordt meteen kan genieten van de vakantie.

Lees meer over lang weekend weg nederland
Lees meer over:

Lang weekend weg Nederland

Als je een lang weekend weg gaat, ga je van vrijdag tot en met maandag op vakantie. Je hebt dus totaal drie overnachtingen. Omdat je tijdens een lang weekend weg beperkt de tijd hebt, is het belangrijk eerst voor jezelf te beslissen hoe ver je wilt reizen. Mocht je niet te lang in de auto willen zitten, dan kun je kiezen voor een lang weekend weg dicht bij huis of in een nabijgelegen provincie. Zo voorkom je een lange autorit, waardoor je vanaf het moment dat je wakker wordt meteen kan genieten van de vakantie.

Een lang weekend weg gaan met je partner, familie of vrienden moet af en toe eens kunnen. Het is het ideale moment om even te ontspannen, te genieten en leuke herinneringen te creëren. Of je nu tot rust wil komen, wil genieten in de natuur of op zoek naar onbekende plekjes in de omgeving. Sommige mensen hebben tijdens de week zoveel stress dat ze in het weekend het liefst ontstressen door een fysieke activiteit te ondernemen. Zo houden sommigen van een lange wandeling in de natuur, terwijl anderen dan weer liever er met de fiets op uit trekken. Een weekendje weg is ook de ideale gelegenheid om een nieuwe stad te ontdekken. Heb jij dus altijd al eens een bepaalde stad willen ontdekken, dan is dit ideaal.

Daarnaast valt er in eigen land ook nog genoeg te ontdekken! Nederland beschikt over diverse prachtige natuurgebieden, mooie bezienswaardigheden en toffe parken. Zelfs bij slecht weer is er van alles te beleven. Natuurlijk is tijd met elkaar doorbrengen in een mooi huisje sowieso al fijn. Een weekendje weg kan daarnaast ideaal zijn om je lichaam wat rust te geven. Tegelijk geef je ook je geest wat mentale rust. Wie door een prachtig natuurgebied loopt of een nieuwe omgeving verkent stapt letterlijk even uit zijn dagelijkse leven en kan op die manier meer afstand nemen van zijn gedachten. Misschien praat je wel eens over je werk, maar dat verdwijnt snel omdat je steeds iets nieuws doet.

Ontdek de natuur in eigen land!

Nederland is rijk aan talloze regio’s met spectaculaire rivierlandschappen, bosgebieden, lange kuststroken, zandstranden, polderlandschappen en zandverstuivingen. In Limburg vind je zelfs een prachtig heuvellandschap. Met deze grote variatie aan landschappen is Nederland zeer geschikt voor vele indoor- en outdoor activiteiten. Houd je van vissen? Dan zijn er talloze rivieren, beken en meren waar je je kunt uitleven. Houd je van watersporten zoals surfen, windsurfen en zeilen, of zou je dit wel eens een keertje willen uitproberen? Dan heb je de Noordzee tot je beschikking!

De flora en fauna in Nederland zijn ook aardig indrukwekkend. Er zijn ontzettend veel plantensoorten en diersoorten waar je naar op zoek kunt gaan tijdens je korte vakantie. Er zijn dieren en planten die zich duidelijk laten zien, en er zijn soorten die wat minder zichtbaar zijn. Een prachtig fenomeen in het Nederlandse dierenrijk is de hertenbronst op de Veluwe. Dit houdt in dat in september en oktober de herten op zoek gaan naar een nieuwe partner met behulp van lokroepen. Dit is erg indrukwekkend om van dichtbij te horen! En wist je dat ijsvogels tegenwoordig steeds meer hun weg kunnen vinden in ons land? Dankzij de milde winters kunnen ze er goed overleven. Loop je langs de waterkant, kijk dan zeker eens goed om je heen en let op of je een blauwe flits voorbij ziet komen!

Tijdens een lang weekendje weg is er genoeg te beleven

Tijdens een lang weekend weg ergens in Nederland kun je kiezen voor verschillende activiteiten. Ben jij het liefste actief bezig in jouw vrije tijd, dan kun je kiezen voor een prachtig natuurgebied waar je nog nooit geweest bent. Verken het gebied op de fiets, te voet of varend. Ben jij echt toe aan ontspanning en een moment voor jezelf? Natuurhuisje biedt ook accommodaties aan met sauna en zwembad. Zo heb je alles vlakbij huis en hoef je vanaf het verblijf niet meer verder te reizen! Is het strand jouw favoriete plek? Kies dan een natuurhuisje aan zee, zodat jij kan uitwaaien op het strand.

Natuurliefhebbers grijpen iedere kans om wat tijd te spenderen in de natuur. Hoewel je makkelijk al natuurhuisjes kunt boeken voor een weekendje weg, is het natuurlijk ook leuk om actief in de natuur te trekken. De meeste natuurgebieden hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je gemakkelijk een weekend en langer kan vullen. Online zijn vaak veel fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook bij de lokale toeristen punten kun je vaak routes vinden. Vaak is er in de natuurhuisjes zelf ook informatie beschikbaar over fietstochten in de buurt van je natuurhuisje. Een lang weekend weg in Nederland is dus nooit saai!

Hoe zit het met het weer in eigen land?

Je bent van plan om een lang weekend weg te gaan en je besluit staat vast: je gaat vakantie vieren in eigen land. Maar wat voor weer kun je eigenlijk verwachten tijdens jouw vakantie in Nederland? Natuurlijk ben je wel een beetje bekend met het Hollandse klimaat, maar wist je dat bijvoorbeeld de zomers in eigen land steeds warmer worden? In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In bijvoorbeeld Groningen was dit een aantal graden minder. De winters zijn echter zeer mild en een echt pak sneeuw hebben we in Nederland al een tijdje niet meer mogen meemaken.

Tijdens jullie weekendje weg in Nederland is het dus handig om van tevoren te bepalen of jullie graag naar buiten willen of gewoon lekker binnen blijven. Zijn jullie van plan om te gaan wandelen, fietsen of te gaan varen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het droog blijft en de temperaturen aangenaam zijn. De beste periode daarvoor zijn de maanden Mei, Juni en Juli. Natuurlijk kan een vakantie in de winter ook ontzettend leuk zijn in een bijzonder verblijf van Natuurhuisje! Met een beetje geluk valt er dit jaar weer wat sneeuw en kunnen jullie genieten van een prachtig uitzicht en van wat sneeuwpret! Als je echt op zoek bent naar sneeuw, is de kans trouwens het grootst dat je dit in Zuid-Limburg gaat vinden. Denk bijvoorbeeld aan Vaals waar tijdens de winter veel Nederlanders naartoe rijden om van de sneeuw te genieten!