Last minute Nederland

Ben je toe aan een last minute vakantie in een rustige omgeving? Kijk dan eens naar ons last minute aanbod in Nederland. Voor een fijne vakantie hoef je lang niet altijd de grens over. Ons eigen kikkerlandje heeft ontzettend veel te bieden en beschikt over vele onontdekte plekjes. Onze vakantiehuizen in Nederland liggen midden in de natuur en zijn daardoor de ideale uitvalsbasis om de natuur in te trekken.

Lees meer over last minutes in Nederland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Last minute Nederland

Ben je toe aan een last minute vakantie in een rustige omgeving? Kijk dan eens naar ons last minute aanbod in Nederland. Voor een fijne vakantie hoef je lang niet altijd de grens over. Ons eigen kikkerlandje heeft ontzettend veel te bieden en beschikt over vele onontdekte plekjes. Onze vakantiehuizen in Nederland liggen midden in de natuur en zijn daardoor de ideale uitvalsbasis om de natuur in te trekken.

Op vakantie in eigen land

Wil je nu echt eens wat anders deze aankomende vakantie? Ga dan eens voor last minute huisje van Natuurhuisje. Ideaal voor iedereen die houdt van spontaniteit, natuur en rust om zich heen. Onze vakantiehuizen liggen midden in de natuur en zijn de ideale uitvalsbasis om de Nederlandse natuur te verkennen. We hebben de mooiste huisjes in Nederland voor je geselecteerd, perfect voor een last minute. Of je nu 2 weken of een weekendje op vakantie wil gaan. Bij Natuurhuisje heb je de keuze uit veel verschillende soorten accommodatie. Kies je voor een vakantieboerderij, glamping of yurt? Of kies je toch liever voor een tiny house, pipowagen of boomhut? Sommige huisjes beschikken over een sauna of een zwembad en we hebben een groot aanbod waar je hond welkom is. Van basic tot luxe, voor iedereen hebben we een passende last minute in Nederland.

Fijne plekjes voor een last minute

Je hoeft je in Nederland nooit te vervelen en je kunt er op rekenen dat je aan het einde van de dag weer in een oase van rust terugkomt in je vakantiehuisje in de natuur. Bij Natuurhuisje vind je huisjes in Nederland in de bossen, aan zee, in de Limburgse heuvels, op boerderijen, aan fonkelende rivieren en meer. Van last minutes in Gelderland tot Friesland en van Zuid-Holland tot Limburg. We hebben talloze mooie plekken in Nederland, waar je het echte vakantiegevoel zult ervaren. Zo kom je gegarandeerd op een fijne en prachtige plek waar je helemaal tot rust kunt komen in je eentje, met je partner of met je gezin.

Populaire last minute bestemmingen in Nederland:

Voor een last minute in Nederland kun je alle kanten op. Wakker worden op een unieke locatie, in een uniek huisje, dat doe je via Natuurhuisje. Wil je last minute een weekendje weg, of maak je er een last minute zonvakantie van? Met zo'n groot aanbod is het soms lastig. Lees verder over populaire last minute bestemmingen in Nederland:

De natuur verkennen tijdens je last minute Nederland

Stel je eens voor. Je wordt wakker in je natuurhuisje met het geluid van zingende vogels. Je nuttigt een heerlijk ontbijtje met een kopje koffie op het terras. Na het ontbijt kan de dag beginnen. Je gaat heerlijk wandelen in de natuur of fietst naar het gezellige dorpje in de buurt. Je gaat de prachtige, rustgevende omgeving ontdekken. Je laat de hond uit in het bos en neemt een picknickmand mee voor de kinderen. Na een gezellige dag in de buitenlucht kun je ‘s avonds genieten van een warme maaltijd en een wijntje of frisje. Je vraagt je misschien af wat er nog meer allemaal te zien is in de natuur in Nederland. Lees meer over de natuur in Nederland.

Nationaal parken in Nederland

In Nederland zijn maar liefst 21 nationale parken te vinden. Iedereen kent natuurlijk wel de Veluwe, maar er zijn nog genoeg andere parken te vinden. Of je nu op zoek ben naar waterlandschappen, bossen of zandverstuivingen, er is voor iedereen wel een leuk nationaal park te vinden. Wij lichten er een paar voor je uit.

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

In Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen waan je je in een waar paradijs. Het wordt ook wel eens de Brabantse Sahara genoemd! Dit duingebied ziet er dan ook echt uit als een woestijn. Hier kun je heerlijk wandelen en uitwaaien. Ook met de hond kun je hier een uitstekende wandeling maken. Naast de gebieden met grove dennen, bestaat het Nationaal Park ook nog uit vier andere deelgebieden: Plantloon, De Brand, Hengstven en de Distelberg. Plantloon is een landgoed in Engelse landschapsstijl bestaande uit weilanden, houtwallen en statige lanen. De Brand is een moerasgebied met een beekdal en natte graslanden. Het Hengstven is een voormalig landbouwgebied dat nu op natuurvriendelijke wijze beheerd wordt en de Distelberg is een voormalig militair oefenterrein. De flora en fauna is door de verschillende habitattypen erg divers. Zo vind je er moerasvogels, kevers, boomkikkers, mossen en allerlei grassoorten.

Nationaal Park de Maasduinen

Nationaal Park de Maasduinen is gelegen in het noorden van Limburg. Het natuurgebied bestaat uit het Maasdal, een plateau en hogere en lagere zandgronden. Het gebied is gelegen op een lang gerekte hoge zandrug tussen Duitsland en de Maas. Kenmerkend voor dit gebied zijn de zogenaamde paraboolduinen. Dit zijn duinen in de vorm van een hoefijzer. Andere landschappen die je hier aantreft zijn maasweiden, heidevelden, loof- en naaldbossen, akkers en veengebieden. In het voorjaar van 2012 was er in het gebied een broedgeval van de zeldzame hop. Deze insecten etende vogel komt normaal gesproken alleen in Zuid-Europa voor. Het is voor het eerst sinds 1995 dat de hop weer succesvol in Nederland heeft gebroed. Normaal gesproken komt de hop alleen tijdens de trektijd in ons land voor. Naast de bijzondere hop zijn er in het natuurgebied nog een hoop andere vogels aan te treffen. Je vindt er soorten als nachtzwaluw, boomvalk en boomleeuwerik. Daarnaast staat het gebied bekend om zijn rijkdom aan amfibieën en reptielen.

Nationaal Park de Groote Peel

Nationaal Park de Groote Peel bestrijkt een oppervlakte van ruim 1400 hectare en is gelegen op de grens van Limburg en Noord-Brabant. e vind hier een natuurgebied dat je vrijwel nergens anders in Europa vindt. Grote waterplassen afgewisseld met heidevelden, zandruggen en stukken bos. Gedurende de voor- en najaarstrek passeren duizenden kraanvogels ons land. Kraanvogels passeren voornamelijk door de provincie Limburg. Een belangrijke pleisterplaats voor deze imposante vogels is Nationaal Park de Groote Peel. Tijdens hun trektocht stoppen de vogels om weer op kracht te komen. Ze vangen kikkers en muizen in de grote natte velden met pijpenstrootjes. Naast de kraanvogel is de Groote Peel ook een belangrijk gebied voor talloze broedvogels in ons land. Zo zijn er nog populaties te vinden van blauwborst, ransuil en roodborsttapuit. Ook is het een van de weinige plekken in Nederland waar de grauwe klauwier nog goed vertegenwoordigd is.

De Biesbosch

Waar je ook komt in De Biesbosch, water speelt er de hoofdrol. De Biesbosch heeft de internationale status van wetland. Dergelijke gebieden zijn internationaal belang voor grote aantallen vogels. In Nationaal Park De Biesbosch komen planten voor die een voorkeur hebben voor water. Twee bijzondere van deze planten zijn de spindotter en de driekantige bies. De spindotter is een variant van de dotterbloem die vrijwel nergens anders ter wereld voorkomt. Een andere plant die erg typerend is voor het Nationaal Park is riet. Vrijwel overal waar je kijkt is er wel een rietkraag te vinden. In 1988 is de bever met succes geherintroduceerd in dit gebied. Misschien spot jij er wel één tijdens een speciale fluister-bevertocht! Het Nationaal Park is zeer goed begaanbaar per kano of (roei)boot. Ook fietsen of wandelen kan hier prima, zelfs direct vanuit jouw vakantiehuisje. Doe jij het liever wat rustiger aan? Stap dan op één van de rondvaartboten en geniet vanaf het dek van fraaie vergezichten en van de wind in je gezicht.

Tips voor je last minute vakantie in Nederland

Voor lange en korte vakanties kun je uitstekend terecht in eigen land. Ben je op zoek naar een geschikte last minute bestemming voor een 2-weekse vakantie, of wil je gewoon spontaan een weekendje weg? Wat je ook zoekt, er is in ieder geval genoeg te ondernemen in de natuur van Nederland. Een mooi natuurgebied is nooit ver weg, waar je onder andere heerlijke wandelingen en fietstochten kunt maken. Wil je even iets anders dan een wandeling of fietstocht? Er zijn nog zo veel andere activiteiten te ontdekken in ons land.

Actieve last minute vakantie

In Nederland zijn er genoeg opties voor een actieve vakantie in de natuur. Zo kun je natuurlijk één van de vele wandel- of fietspaden uitkiezen, waarbij je ook nog eens rustig van de natuur kunt genieten. Ook zijn er volop mogelijkheden om bijvoorbeeld te gaan paardrijden of skeeleren. Ben je meer van de wateractiviteiten? In de watergebieden van ons land zijn er genoeg te vinden: van suppen tot windsurfen, het kan allemaal. Ben je in één van de bossen die Nederland rijk is? Kijk of er een klimbos in de buurt is. Hier kun je van prachtige uitzichten genieten terwijl je de adrenaline door je lijf voelt stromen.

Cultuur ontdekken in Nederland

In een vakantiehuis in de Nederlandse natuur zit je dan wel midden in de natuur, een gezellig stadje of pittoresk dorpje is altijd wel in de buurt om voor culturele afwisseling te zorgen tijdens je last minute vakantie. Dat is het grote voordeel van een vakantie in een klein land zoals Nederland. Ons land barst van de historie en cultuur en je vindt er dan ook talloze opties aan musea waar je dit kunt ontdekken door middel van schilderijen, bouwkunst en tentoonstellingen. Zo zijn er in ons land enkele bekende musea te vinden, die zelfs internationaal bekend staan. Denk bijvoorbeeld eens aan het Van Gogh Museum, Het Rijksmuseum, Het Boijmans van Beuningen Museum en Het Nederlands Fotomuseum. Ook minder bekende musea zoals het Spoorwegmuseum in Utrecht, het Museum aan het Vrijthof in Maastricht en het Chabot Museum in Rotterdam zijn de moeite waard een bezoekje te brengen.

Bestemmingen voor een last minute Nederland

Last minute Gelderland

Gelderland is de grootste provincie met de meeste natuur van Nederland. Je vindt hier onder andere de gebieden de Veluwe, de Achterhoek en de Betuwe. Elk gebied heeft zo zijn eigen mooie kenmerken. Zo wordt de Achterhoek gekenmerkt door een afwisselend coulisselandschap met weilanden, houtwallen, beekjes en bos. De Betuwe wordt gekenmerkt door brede rivieren, talloze forten, karakteristieke dorpjes en fruitboomgaarden. En de Veluwe is weer rijk aan heuvels, bossen, stuifzand en heidevelden. Vergeet tijdens je wandeling niet om het bekende Kruller Muller museum te bezoeken, een museum met prachtige werken van onder andere Van Gogh, Picasso en Mondriaan.

Last minute Friesland

Friesland is een echte waterprovincie. Er zijn vele waterlandschappen en je kunt vanuit Friesland zelfs de Waddeneilanden bezoeken. Ook zijn er genoeg activiteiten op het water te vinden. Van suppen en kanoën tot windsurfen en kitesurfen. Er zijn in Friesland ook een aantal nationale parken te vinden en zelfs twee Nationale Landschappen. Dit zijn landschappen die worden gekenmerkt wordt door zeldzame en uitgesproken landschapskwaliteiten. Nog iets unieks aan Friesland: het Nationaal Park Lauwersmeer. Dit is een ‘Dark Sky Park’, een park waar het ’s nachts nog erg donker is door weinig lichtvervuiling. Dit is voor Nederland erg zeldzaam. Ga er ’s nachts op uit om de prachtige sterrenhemel te bewonderen.

Last minute Utrecht

Utrecht is de provincie in het midden van ons land en wordt ook wel eens gezien als het hart van ons land. Het is waar alle infrastructuur samenkomt. Daardoor zou je misschien niet meten aan Utrecht denken tijdens je last minute vakantie in de natuur. Maar er is genoeg mooie natuur te zien in deze provincie. Zo vind je hier bijvoorbeeld het prachtige Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Hier vind je landschappen als stuwwallen, heidevelden, stuifzanden, uiterwaarden en meren. Ook als watersporter kun je hier prima terecht. Zo kun je je bijvoorbeeld uitstekend vermaken op de Vinkeveense Plassen. Hier kun je lekker zwemmen, een bootje huren en zelfs duiken. Het is namelijk ook een enorm populaire duiklocatie waar je leuk onderwaterleven kunt spotten zoals snoeken, baarzen en scholen witvis.