Last minute Sicilië

In de Middellandse Zee bevindt zich het sprookjesachtige eiland Sicilië met haar indrukwekkende steden, pittoreske dorpjes en eindeloze stranden. Sicilië is voor veel mensen nog een onontdekte plek, ondanks haar prachtige plekjes en natuur. Op het eiland onderaan de punt van de laars van Italië kun je in het schilderachtige landschap met kleine baaien tussen bergen en rotsen heerlijk tot rust komen zonder te veel toeristen om je heen te hebben. 

Lees meer over last minute Sicilië

221 Natuurhuisjes

Last minute Sicilië

In de Middellandse Zee bevindt zich het sprookjesachtige eiland Sicilië met haar indrukwekkende steden, pittoreske dorpjes en eindeloze stranden. Sicilië is voor veel mensen nog een onontdekte plek, ondanks haar prachtige plekjes en natuur. Op het eiland onderaan de punt van de laars van Italië kun je in het schilderachtige landschap met kleine baaien tussen bergen en rotsen heerlijk tot rust komen zonder te veel toeristen om je heen te hebben.

Het zal je waarschijnlijk verbazen hoe groot Sicilië eigenlijk is en hoe onwijs gastvrij de bewoners zijn. Als je met ze praat merk je al snel hoe trots op ze hun eiland zijn en ze delen dan ook graag de beste tips over restaurants en de mooiste plekjes op het eiland met je. Op Sicilië ga je je ongetwijfeld heel snel thuis voelen. Heb jij binnenkort nog een paar dagen vrij en wil je er tussenuit? Op deze pagina vind je alle vakantiehuisjes op het schitterende eiland die last minute te boeken zijn!

De natuur op Sicilië

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse zee en heeft een kustlijn van maar liefst 1000 kilometer. In het oosten, vlakbij de stad Catania, bevindt zich de vulkaan Etna die als een enorme bult in het landschap alom aanwezig is. De Etna is een actieve vulkaan met vijf actieve hoofdkraters. Op de hellingen zijn de kraters van uitbarsting en de lavastromen nog te zien. Gelukkig is het mogelijk de berg te beklimmen onder begeleiding van een gids, je kunt echter ook de stoeltjeslift gebruiken en vervolgens gebruik maken van de jeeps. Rondom de Etna is het overal relatief vlak. Hier worden grote hoeveelheden fruit verbouwd. In West- en Centraal Sicilië wordt het landschap gedomineerd door heuvels. In de zomer zijn deze gebieden goudbruin door de droogte. In het noorden bevinden zich grote groene bossen op de berghellingen van onder andere Madonie, Nebrodi en Peloritani. Exact in het midden van het eiland is een wat groter meer, genaamd Lago Pergusa. Hieromheen loopt het Autodromo di Pergusa, een circuit voor autoraces.

Last minute op vakantie

Als je last minute besluit naar Sicilië te gaan, zijn uiteraard niet alle vakantiehuisjes beschikbaar. Het vakantiehuisje wat je een paar weken op Natuurhuisje hebt gezien, zou inmiddels volgeboekt kunnen zijn. Daarom is het belangrijk dat je openstaat voor alternatieven. Gelukkig zijn al onze vakantiehuisjes in een prachtige omgeving midden in de natuur en zijn ze ieder uniek, zo ga jij ongetwijfeld een vakantiehuisjes vinden die aan je wensen voldoet. Daarnaast zijn er nog een paar dingen waar je rekening mee kunt houden als je last minute wilt boeken. We hebben hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Flexibiliteit

Omdat je waarschijnlijk heel laat boekt, kan het lastig zijn om vliegtickets te vinden die passen bij de data dat je op vakantie wilt. Overweeg daarom ook alternatieven! Je kunt uiteraard helemaal met de auto naar Sicilië komen of het vliegtuig naar Zuid-Italië pakken en met de boot verder reizen. De opties zijn eindeloos, maar het is handig om wel een beetje flexibiliteit te hebben wat betreft reistijden en vertrek- een aankomstpunten.

Koffers inpakken

Als je echt heel last minute boekt, kan het handig zijn om alvast een lijstje te maken van wat er mee moet in de koffers. Dit scheelt een hoop stress en zorgt dat je geen dingen vergeet. Het zou natuurlijk zonde zijn als je maar een paar dagen vakantie hebt en de eerste dag de stad in moet op zoek naar spullen die je vergeten bent zoals zonnebrand of waterschoentjes voor op het hete strand en de rotsen. Door goed in te pakken bespaar je een hoop tijd en stress en kun je, eenmaal aangekomen op het prachtige eiland, optimaal genieten van je welverdiende vakantie.

Zorg dat je je papieren op orde hebt

Niets is vervelender dan er een dag van tevoren achter te komen dat je id-kaart of paspoort verlopen is of dat je vergeten bent de juiste papieren voor eventuele medicatie aan te vragen. Zorg dat je alles even nakijkt en desnoods alle papieren netjes in een mapje samenvoegt zodat dit klaar ligt om te vertrekken. Het zou zonde zijn als je op het vliegveld ineens in de problemen komt en de vakantie waar je zo naar uitkeek niet door kan gaan. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Culturele kant van Sicilië

Eenmaal aangekomen op Sicilië kun je heerlijk genieten van de prachtige stranden die overal verschillend zijn. Zo heb je typische zandstranden, stranden met kiezelsteden, toeristische stranden en kleine strandjes verstopt tussen de rotsen. Maar ook de culturele kant van Sicilië is prachtig om te ontdekken. Wat goed terug te zien is uit de geschiedenis van Sicilië is dat er in het verleden heel wat machtige volkeren over het eiland heersten. Dit is eigenlijk best logisch door de strategische ligging van het eiland midden in de Middellandse Zee.

Het begon allemaal met de oude Grieken die als eerste voor beschaving zorgden op grote delen van Sicilië. Later werd Sicilië onderdeel van het Romeinse Rijk waarna de tijd van de middeleeuwen aanbrak. Later is het eiland nog in de macht van onder andere Arabië en Normandië geweest. Op cultureel vlak valt er op Sicilië heel wat te beleven. Zo zijn er pottenbakkerijen die erom bekend staan dat ze kwalitatief hoogwaardige en opvallend felgekleurde producten afleveren. Zelfs nu, in de 21e eeuw, kun je nog kiezen uit een ruim aanbod van prachtige voorwerpen. Deze voorwerpen beelden bekende taferelen uit, maar ook dagelijkse bezigheden war iedereen zich mee bezighoudt. Een andere traditie is ongetwijfeld het Siciliaanse poppentheater. Voor dit schouwspel worden marionetten gebruikt met touwtjes. Als je naar Sicilië gaat, dan kun je een poppentheater met eigen ogen aanschouwen. Vaak worden er historische gebeurtenissen uit de Siciliaanse geschiedenis uitgebeeld. Met andere woorden: Je ontspant en tegelijkertijd leer je nog iets bij.

Wil jij last minute op vakantie en lijkt Sicilië jou een interessant eiland om verder te ontdekken? Op deze pagina vind je alle vakantiehuisjes die last minute te boeken zijn. Kijk snel wat er nog beschikbaar is op de data dat jij ertussenuit wilt!