Midweek weg

Tijdens een midweek weg ben je helemaal weg van het dagelijks leven door te genieten van de rust in het midden van de natuur. In 5 dagen kan je de omgeving goed verkennen en veel ontdekken. Tijdens een midweekje heb je meer tijd en ruimte om verder weg te reizen en van de natuur te genieten. Of je nou in Nederland wilt blijven of verder weg gaat, alles is mogelijk.

Lees meer over midweek weg
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Midweek weg

Tijdens een midweek weg, ben je helemaal weg van het dagelijks leven door te genieten van de rust in het midden van de natuur. In 5 dagen kan je de omgeving goed verkennen en veel ontdekken. Tijdens een midweekje heb je meer tijd en ruimte om verder weg te reizen en van de natuur te genieten. Of je nou in Nederland wilt blijven of verder weg gaat, alles is mogelijk.

Huisje in Nederland

Kies je voor Nederland, dan is je reistijd kort. Een huisje in Nederland biedt je prachtige natuur, dicht bij huis. Denk aan een midweek weg in Drenthe. Dit is de ideale omgeving voor de natuurliefhebber, er is voor iedereen wat te beleven. Hier vind je maar liefst drie Nationale parken. In Nationaal park Dwingerveld geniet je tijdens je midweek van de stilte en eindeloze heide. Je komt beslist een kudde schapen tegen tijdens je wandeling. Houd je van geschiedenis, breng dan een bezoek aan Nationaal park Drentsche Aa. Hier sta je versteld van afwisselende landschappen en vind je de beroemde, unieke hunebedden. Nationaal park Drents-Friese Wold is perfect om tot rust te komen in de natuur. Dit is een van de grootste natuurgebieden van Nederland.

Midweek vakantie

Wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken tijdens jouw bijzondere overnachting. Of je nu voor een actieve of ontspannen vakantie gaat, alles is mogelijk. Tijdens een midweek kan je hond ook mee. Op onze website vind je tientallen accommodaties voor een midweek weg, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo zit er voor iedereen een geschikt huisje bij, ook last minute. Door er een trip van te maken met de auto of het openbaar vervoer kan je veel zien van de natuur onderweg. Je vakantie begint al bij vertrek. Lees verder om verschillende bestemmingen te ontdekken voor een midweek weg.

Ontdek de natuur tijdens jouw midweek weg

De landschappen van Europa

Europa kent een enorme diversiteit aan natuur. Je kunt er alles vinden: kustlandschappen, bergen, meren, bossen en nog veel meer. Zo staat ons eigen land natuurlijk bekend om de weidelandschapen. Je vind er ook waterlandschappen, bossen en zandvlaktes. De mooiste bergen vind je bijvoorbeeld in Duitsland en Zwitserland. In Zwitserland vind je zelfs gletsjers. In Portugal vind je kustlandschappen met steile kliffen en ruige rotsformaties. Ook Spanje, Griekenland en Italië hebben kustlandschappen met fijne stranden.

De flora van Europa

De flora in Europa is divers en zeker de moeite waard om te ontdekken tijdens je midweek weg. België is voor maar liefst twintig procent bedekt met bos, wat het één van de groenste landen van Europa maakt. Bomen die je veel in Europa zult tegenkomen zijn onder andere eiken, beuken, berken en loofbomen. In de berggebieden vind je zelfs sparren en dennen. verder vind je in het zuiden van Europa olijfbomen, amandelbomen, pijnbomen en sinaasappelbomen.

De fauna van Europa

Tijdens je midweek weg kun je veel prachtige dieren spotten, overal in Europa. Zo kun je in het westen van Europa veelal dieren zoals herten, wilde zwijnen, vossen, bevers, otters en wilde katten vinden. Tijdens een midweek aan de kust van Duitsland, vind je zelfs zeehonden, bruinvissen en dolfijnen vinden. Stel je kiest voor een land in Zuid-Europa, dan vind je beren, wolven, lynxen en kameleons. Ben je een echte vogelliefhebber? Dan is Portugal een goede keuze voor jou. Portugal is namelijk een belangrijke plek in de grote tweejaarlijkse vogeltrek.

Reistips voor jouw midweek weg

Waar het huisje zich ook bevindt, er zijn genoeg mogelijkheden om je te vermaken. Maak een fietstocht door de natuur, ga wandelen door het immens grote bos dat naast jouw natuurhuisje ligt of ga uitwaaien op het strand. Veel natuurhuisjes zijn gelegen bij natuurgebieden, of zelfs in een natuurgebied. Veel natuurgebieden hebben wandel- of fietsroutes die je tijdens je midweek langs de mooiste plekjes brengen. Voor vogelliefhebbers zijn er veel gebieden in Europa waar je bijzondere vogels kunt spotten. Vergeet je camera en je verrekijker niet en trek erop uit met een handig boekje om te zien welke vogels je die dag allemaal hebt gespot. Kies voor een huisje aan een meer en geniet van de rest op en om het water.

Huisje over de grens

Ga je graag naar het Buitenland? Net over de grens is al prachtige natuur te vinden. Duitsland is wellicht de ideale bestemming voor jouw midweek weg. Zo vind je op maar drie uur rijden vanaf Utrecht het prachtige Nationale Park Eifel, een gebied wat deels is gevormd door vulkaanuitbarstingen van vroeger. Als je nog een stukje verder wilt rijden, kies dan voor een midweek weg rondom het Nationaal Park Harz. Hier vind je pure en ruige natuur. Ook vind je hier de hoogste berg van Duitsland.

Huisje in Kroatië

Wil je het echt goed doen? Ga dan eens een midweek weg naar de Plitvice Lakes in Kroatië. Hier vind je alles wat je zoekt voor een perfecte korte vakantie. Het meer is prachtig, helder blauw en je hebt er verschillende wandelroutes, die je dagen bezighouden. Wanneer je in een natuurhuisje in het Plitvice gebied verblijft, schaf je een entree ticket voor meerdere dagen aan en ontdek je het gebied op je gemak. Zie de prachtige watervallen, de schoonheid van de natuur en met een beetje geluk de wilde dieren. In de routes zit een boottocht verwerkt waarbij je geniet van het water en de natuur om je heen zonder andere boten om je heen. Sta een dag vroeg op en geniet van de zonsopgang vanuit dit park in alle rust. Let wel op: er wordt gezegd dat er beren leven in deze omgeving, blijf dus op de paden.

Huisje in Oostenrijk

Oostenrijk staat echt bekend om de prachtige natuur die je er volop terugvindt. Het is niet eens zo ver van Nederland en toch waan je je heel ergens anders. In Oostenrijk vind je geen zee, maar aan water is er geen gebrek. Tijdens je midweek weg in Oostenrijk kun je volop genieten van de prachtige meren. Deze meren zijn mooi blauw en lijken niks op de meren die je in Nederland tegenkomt. Met de flora en de fauna zit het ook zeker wel goed. De vele natuurgebieden en prachtige bergen zorgen ervoor dat je overal kan wandelen of fietsen. Er zijn diverse routes te vinden en er zit voor iedereen wat bij. Ga eens met de kabellift omhoog en geniet van het uitzicht.