Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Nachtje weg Duitsland

Dichtbij huis, maar toch het gevoel hebben dat je er echt even uit bent. Dan is een nachtje weg in Duitsland een goed idee. Een natuurhuisje kan een leuk alternatief zijn voor een hotel. Het is misschien iets minder luxe, maar je kunt er wel genieten van je privacy en van de stilte die de natuur van Duitsland je te bieden heeft.

Lees meer over nachtje weg duitsland
Lees meer over:

Nachtje weg Duitsland

Soms heb je niet de mogelijkheid om een week vakantie te nemen of ver weg te gaan terwijl je toch de behoefte hebt om de sleur van het dagelijks leven even te onderbreken en er even tussenuit te gaan. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, actief bezig zijn, of juist een combinatie van deze twee, een nachtje weg is altijd een goed idee. Je hoeft niet perse in eigen land te blijven tijdens een nachtje weg, je bent namelijk zo in Duitsland. Ook net over de grens in Duitsland is genoeg te zien, zodat je tijdens een nachtje weg heerlijk kunt bijkomen.

Breng tijd door in de prachtige Duitse landschappen

Als er een land is waar een natuurliefhebber zijn hart kan ophalen, dan is het Duitsland wel. De natuur is zo veelzijdig omdat je er allerlei type landschappen tegenkomt: van uitgestrekte natuurgebieden, vlaktes, meren en heiden tot hoge bergen. Wat ook een prachtig gebied is, is de Moezelstreek tussen Koblenz en Trier. De rivier de Moezel mondt in Koblenz uit in de Rijn en langs de moezel vind je een prachtig wijnbouwgebied met steile heuvels in een adembenemend landschap met karakteristieke vakantiehuisjes.

In het oosten van Duitsland, op de grens met Tsjechië en Polen, is ook voldoende te beleven om een volledige vakantie mee te vullen. Zo vind je hier bijvoorbeeld het Elbsandsteingebergte, met zijn steenformaties. In het midden van het land vind je de deelstaat Thüringen, deze regio staat onder andere bekend door haar enorme natuur rijkdommen. In het noorden vind je uitlopers van de Harz, het meest noordelijke middelgebergte van Duitsland. In de uitgestrekte wouden van dit middelgebergte komen nog veel zoogdieren voor, zo kun je er wilde zwijnen en vossen aantreffen, maar het is ook nog mogelijk om een lynx waar te nemen. In het zuiden van Thüringen vind je het Thüringer woud, dit is een van de grootste bosgebieden van Duitsland. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en er zijn veel vogelsoorten waar te nemen. Soorten die je hier kunt aantreffen zijn onder andere de kuifmees, zwarte specht en grijskopspecht.

Er is altijd wel iets te doen in Duitsland

Voor de actieve vakantieganger heeft Duitsland alles te bieden. Je kunt hier dan ook naar hartenlust fietsen, wandelen en mountainbiken. De activiteiten in de natuur kun je prima afwisselen met uitstapjes naar pittoreske dorpjes of gezellige steden, die altijd wel in de buurt te vinden zijn. Bezoek ook eens Eibsee, een prachtig berglandschap waar je doorheen kunt varen en langs de paden kunt wandelen. Niet heel ver daarnaast heb je ook het Nationaal Park Berchtesgaden. Het hoogste punt in het nationale park is een van de toppen van de Watzmann, het centrale massief van de Berchtesgaden Alpen. In het park zijn veel paden en loopbruggen (samen zo'n 260 km), wat een verscheidenheid aan bergtochten mogelijk maakt. Hier en daar mag worden gefietst, gevaren en gezwommen!

Op deze pagina hebben wij alle geschikte accommodaties voor een nachtje weg in Duitsland alvast voor jou verzameld!