Nachtje weg Utrecht

Soms heb je niet de mogelijkheid om een week vakantie te nemen of ver weg te gaan terwijl je toch de behoefte hebt om de sleur van het dagelijks leven even te onderbreken en er even tussenuit te gaan. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, actief bezig zijn, of juist een combinatie van deze twee, een nachtje weg is altijd een goed idee. Daarnaast is het fijn om lekker dichtbij huis te zijn, maar je toch in een andere omgeving te bevinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nachtje weg in Utrecht?

Lees meer over nachtje weg Utrecht
Lees meer over:

Nachtje weg Utrecht

Soms heb je niet de mogelijkheid om een week vakantie te nemen of ver weg te gaan terwijl je toch de behoefte hebt om de sleur van het dagelijks leven even te onderbreken en er even tussenuit te gaan. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, actief bezig zijn, of juist een combinatie van deze twee, een nachtje weg is altijd een goed idee. Daarnaast is het fijn om lekker dichtbij huis te zijn, maar je toch in een andere omgeving te bevinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nachtje weg in Utrecht?

Een vakantie hoeft niet altijd uren vliegen te zijn of lange autoritten, ook vakantie in eigen land levert hele mooie ervaringen op. Voor een nachtje weg is dat ideaal omdat je zo meer tijd kunt spenderen aan het ontspannen dan aan de reis. Want het zou zonde zijn om het grootste deel van je korte vrije tijd onderweg te zijn naar je bestemming. Deze provincie middenin ons land heeft heel wat te bieden in de natuur, dus natuur-, wandel- en fietsliefhebbers is het hier super! Utrecht heeft fijne natuurgebieden, rijk aan wateren, bossen en weilanden waar je een grote variatie aan flora en fauna kunt vinden.

Een nachtje weg in Utrecht is dus echt vakantie vieren, vooral in een accommodatie van Natuurhuisje middenin de natuur! Wie aan natuur in Utrecht denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Dit is terecht, want dit is ook een spectaculair mooi natuurgebied! Ook buiten de Utrechtse Heuvelrug valt er echter genoeg te beleven in de natuur van Utrecht. Landschappen worden hier veelal gekenmerkt door stuwwallen, heidevelden, stuifzanden, uiterwaarden en plassen. Hierbij laten we je alvast kennismaken met de mooiste natuurgebieden, de leukste activiteiten en het klimaat in eigen land. Laat je verrassen door ons veelzijdige aanbod en maak jouw nachtje compleet met één van onze accommodaties in de natuur.

Geniet van de Utrechtse natuur

Waar je ook verblijft in Utrecht, een bezoek aan de Utrechtse Heuvelrug mag echt niet missen. Dit Nationaal Park loopt dwars door de provincie van zuid naar noord, in het oosten. Je vindt hier vooral glooiende bossen en heidelandschappen. Het is hier zelfs het grootste bosgebied van Nederland na de Veluwe! De bossen die je hier vindt zijn opgedeeld in loofbossen en naaldbossen. Je hoeft ook niet te ver te zoeken voor prachtige vogels, zoals de kuifmees, goudhaan, kruisbek, spechten en klapeksters. Daarnaast kun je verschillende zoogdieren spotten in het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, zoals dassen, boommarters, reeën, konijnen en eekhoorns! Daarnaast leven er hier zandhagedissen en ringslangen. Voor dierenliefhebbers is het hier dus een waar paradijs!

Ten oosten van de stad Utrecht vind je tevens een ander prachtig natuurgebied, namelijk de landgoederen Nieuw en Oud Amelisweerd. Hier kun je eindeloos genieten van glooiende bossen, graslanden en vijvers. Daarnaast kun je ten noorden van Utrecht natuurgebieden vinden in de Gagelpolder. Hieronder valt het Gagelbos, waar je heerlijk kunt recreëren en wandelen. Je vindt hier een afwisseling van bossen, graslanden en struikgewassen. Qua planten en vlinders komen er hier vele soorten voor! Ben je liever dichtbij het water? Dan is een overnachting nabij de nes een goed idee. Dit is een prachtig gebied dat je kunt bereiken met een kano of roeiboot, erg leuk! Ook op de Vinkeveense Plassen kun je genieten aan het water, zwemmen, varen, duiken en waterskiën. Een prachtig stuifzandgebied vind je in de Soesterduinen van Utrecht, waar je heerlijk kunt genieten in de duinen.

Wat valt er in Utrecht allemaal te beleven?

Als je kiest voor een nachtje weg dan heb je in principe 2 dagen om in de omgeving door te brengen. Meestal is dit net genoeg om kennis te maken met de regio, maar soms kan het precies zijn wat je nodig hebt. Eén ding is zeker, in Utrecht hoef je je sowieso geen moment te vervelen. Daarnaast kun je ook nog eens kiezen uit een groot aanbod van verschillende soorten accommodaties. Ben jij het liefste aan of op het water te vinden, dan kun je kiezen voor een huisje aan een meer of plas. In Utrecht vind je zelfs een unieke accommodatie waar je op een drijvend vlot op de Vinkeveense Plassen verblijft. Kom jij helemaal tot rust tijdens een duik in het water? Kies dan voor een accommodatie met een zwembad. Mocht jij liever op een boerderij tussen de landerijen en polder verblijven, of in een natuurhuisje in het bos? Ook geen probleem!

Het landschap in provincie Utrecht is super afwisselend, waardoor er voor iedereen een geschikte accommodatie te vinden is. Zo kun je heerlijk ontspannen tijdens jouw weekendje weg in Utrecht. Waar je ook wilt verblijven in Utrecht, je kunt bij een accommodatie van Natuurhuisje rekenen op een kleinschalige, rustige accommodatie middenin de natuur. Wij hechten belang aan het vinden van rust, ruimte en privacy op een accommodatie, en hier hebben wij dan ook onze accommodaties op uitgezocht! Hier vind je geen taferelen zoals op grootschalige vakantieparken of in grote hotels. Je wordt omringd door natuur, fluitende vogels en het geluid van de wind door de bomen. Daarnaast zijn alle accommodaties op hun eigen manier uniek. Begin iedere dag dus met een wandeling door de naastgelegen natuur of geniet ‘s avonds in alle rust op het terras of in de tuin.

Het Hollandse klimaat

Natuurlijk is het wel zo fijn als je tijdens jouw nachtje weg in Utrecht kan genieten van mooi weer. Maar welk seizoen is nu het beste om naar deze provincie toe te gaan? Dat verschilt natuurlijk per persoon. In de lente en de zomer kunnen jullie er namelijk heerlijk met z’n allen buiten eten en genieten, terwijl je in de winter lekker bij de open haard kunt zitten. Met een beetje geluk valt er ook nog wat sneeuw! Al is die kans in Nederland helaas wel erg klein… Wist je eigenlijk dat de zomers in Nederland steeds warmer worden? In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In Utrecht was dit een aantal graden minder. De winters zijn echter zeer mild en een echt pak sneeuw is vrijwel uniek in Nederland.

Zijn jullie van plan om te gaan wandelen, fietsen of te gaan varen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het droog blijft en de temperaturen aangenaam zijn. De beste periode daarvoor zijn de maanden Mei, Juni en Juli. Natuurlijk kan een vakantie in de winter ook ontzettend leuk zijn met een grote groep. Vooral met kinderen! Met een beetje geluk valt er dit jaar dan toch weer wat sneeuw en kunnen jullie genieten van een prachtig uitzicht en van wat sneeuwpret! Wil je graag de provincie van Utrecht verder ontdekken, maar verblijf je deze keer liever niet in een vakantiehuisje of hotel? Kies dan voor één van onze unieke accommodaties, zoals een safaritent, een yurt, een boomhut of een tiny house.