Vakantiehuizen Natuurpark Aracena

Natuurpark Aracena heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige bergketen. Het gebied bestaat uit glooiende bergen wat tussen 400 en 900 meter boven zeeniveau ligt, met als hoogste punt de 962 meter hoge Castaño. 

Lees meer over vakantiehuizen in Natuurpark Aracena

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuizen Natuurpark Aracena

Natuurpark Aracena heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige bergketen. Het gebied bestaat uit glooiende bergen wat tussen 400 en 900 meter boven zeeniveau ligt, met als hoogste punt de 962 meter hoge Castaño. 

Het gebied bestaat uit Middellandse eiken bossen, die in de herfst mooi kleuren, maar ook weilanden, dennenbossen en gemengd bos. De glooiende heuvels gaan soms over in rotsige pieken. Hoewel het in de zomer droog is valt er in de winter regen en er zin dan ook vele rivieren en bronnen aanwezig. Door de vele dorpjes en gemarkeerde en ongemarkeerde wandelroutes zijn er oneindig mogelijkheden om het gebied te voet te verkennen. Verder is er nog de “Las Marvillas grotto”, een grot met heldere ondergrondse meertjes waar je met een gids doorheen kunt. Er is ook een oud fort in het gebied waarvan u een mooi uitzicht heeft.
 
Rijke vegetatie
 
Door de hoge regenval (1000 mm/jaar) is er een zeer rijke vegetatie. Op de lagere delen is de menselijke invloed sterker aanwezig, hier zijn de meeste weilanden, boomgaarden en aangeplante bossen van den of latere eucalyptus. Deze herbebossingen hebben negatieve gevolgen gehad voor de oorspronkelijke flora fauna en bodem. In het park ligt ook de “Monumento Natural Dehesa de San Francisco”, een stukje oorspronkelijk bos, met prachtige eiken. Hoger gelegen zijn meer natuurlijke bossen met aardbeiboom, wilde oregano en mirte in de ondergroei. Langs de rivieren zijn populieren, elzen, wilgen en oleanders te vinden. 
 
Zoogdieren
 
Waar ooit beren, wolven en lynxen in het gebied te vinden waren zijn deze langzaam verdwenen door boeren of verslechtering van hun leefomgeving. Tegenwoordig zijn er moeflon schapen uitgezet die soms te zien zijn maar ook ander wild als dassen, reeën, zwijnen boommarters en vossen zijn te zien. In de schemering zult u vleermuizen zien die in de rotsen leven. Deze rosten zijn voor veel roofvogelsoorten ook belangrijk zoals de dwergarend, monniksgier en rode en zwarte wouw. Langs de rivieren is echter nog wel veel te zien zoals otters, kikkers, salamanders, libellen, koekoeken en ijsvogels.