Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Ebbegebirge

Het Sauerland is niet alleen het land van de duizend heuvels en diepe bossen. Het is ook het land van serene groene valleien, vergezichten en - vooral in het natuurpark Ebbegebirge - het land van de prachtige meren. Het natuurpark ontleent zijn naam aan de brede, wigvormige van zuidwest naar noordoost lopende  rug van van de Ebbe. Het hoogste punt van de berg is de Nordhelle in het zuidwesten met maar liefst 663 meter boven de zeespiegel.

Lees meer over vakantiehuizen in Ebbegebirge
Lees meer over:

Het Sauerland is niet alleen het land van de duizend heuvels en diepe bossen. Het is ook het land van serene groene valleien, vergezichten en - vooral in het natuurpark Ebbegebirge - het land van de prachtige meren. Het natuurpark ontleent zijn naam aan de brede, wigvormige van zuidwest naar noordoost lopende rug van van de Ebbe. Het hoogste punt van de berg is de Nordhelle in het zuidwesten met maar liefst 663 meter boven de zeespiegel.

In de uitgestrekte bosgebieden ontstaan talloze bovenlopen en deze vormen habitats voor een unieke flora en fauna. Zowel de zwarte ooievaar, ijsvogel en vuursalamander als orchideeën, katoen gras en zonnedauw hebben allemaal hun thuisbasis in het natuurpark Ebbegebirge.

Geschiedenis

De natuurlijke kenmerken van het park boden, met uitzondering van de kalksteen gebieden van de Attendorn-Elsper Senke, geen gunstige voorwaarden voor een nederzetting. Hoewel archeologische vondsten de aanwezigheid van de mens sinds de prehistorie aantonen, is de eerste permanente nederzetting gevestigd tijdens vroege middeleeuwen (8ste - 11de eeuw).

Flora en Fauna

Hoewel de sparren grote delen van de bossen van het park domineren, zijn er toch nog indrukwekkende overblijfselen van de oorspronkelijk dominante beukenbossen. Boseigenaren proberen al bijna 20 jaar een continue toename van het aandeel hardhout terug te winnen en daardoor belangrijke gebieden van semi-natuurlijke habitats voor de inheemse flora en fauna te creëren.

In veel stromen van de bossen brengt in het voorjaar de vuursalamander zijn jongen ter wereld en aan bijna alle grote rivieren kunnen het hele jaar waterspreeuwen worden geobserveerd. Onder de bijzondere flora valt de witte boterbloem (Ranunculus aconitifolius), die in Noord-Rijnland-Westfalen alleen is te vinden in het Ebbegebirge.