Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Elbhöhen-Wendland

Het Elbhöhen-Wendland natuurpark (Duits: Naturpark Elbhöhen-Wendland) voorheen bekend als de Elbufer-Drawehn (Duits: Naturpark Elbufer-Drawehn) ligt ten oosten van Lüneburg in Nedersaksen. Het park werd opgericht in 1968 en is onderdeel van het Elbe rivieren landschap (Flusslandschaft Elbe) dat werd aangewezen als biosfeerreservaat door  UNESCO in 1997. Het natuurgebied overlapt het Neder-Saksische Elbe biosfeerreservaat (Niedersächsische Elbtalaue Biosphärenreservat).

Lees meer over vakantiehuizen in Elbhöhen-Wendland
Lees meer over:

Het Elbhöhen-Wendland natuurpark (Duits: Naturpark Elbhöhen-Wendland) voorheen bekend als de Elbufer-Drawehn (Duits: Naturpark Elbufer-Drawehn) ligt ten oosten van Lüneburg in Nedersaksen. Het park werd opgericht in 1968 en is onderdeel van het Elbe rivieren landschap (Flusslandschaft Elbe) dat werd aangewezen als biosfeerreservaat door UNESCO in 1997. Het natuurgebied overlapt het Neder-Saksische Elbe biosfeerreservaat (Niedersächsische Elbtalaue Biosphärenreservat).

Het natuurpark is gelegen tussen de Lüneburger Heide en de Elbe-vallei en is met 1.160 vierkante kilometer onderdeel van de regio Elbtalaue-Wendland. Het wordt gekenmerkt door een landschap vol contrasten. Je vindt hier onder andere oerbos, heide, graslanden en andere vormen van cultuurlandschap.

Flora

De begroeiing van het natuurpark is afhankelijk van het reliëf en de bodemsamenstelling. De hogere, zandige podsol gronden herbergen uitgestrekte gebieden van heide. Vandaag de dag zijn de heidegronden overgenomen door bebossing, en zijn ze begroeid met uitgestrekte dennenbossen. Op de kleibodems zijn nog resten van een natuurlijke loofbos vegetatie te vinden.

Fauna

De oevers van de Elbe zijn onder speciale bescherming als foerageerplekken tijdens de vogeltrek routes tussen Siberië en Afrika. Tijdens de zomermaanden broeden hier meer dan 150 vogelsoorten waaronder gewone en zwarte ooievaars, kraanvogels, blauwe reigers en zeearenden.

In de herfst en de winter kunnen migrerende kraanvogels, eenden, ganzen en zwanen worden geobserveerd. Het onderste Midden Elbe bassin met zijn rijke water is ook van belang voor amfibieën zoals de Europese vuurbuikpad, de Europese boomkikker en de heikikker.