Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Fläming

Fläming is een heide gebied met een stuwwal die zich 100 km uitstrekt van de Elbe rivier tot de Dahme rivier. Het zijn lage heuvels met als hoogste de Hagelberg van 201 meter. De naam komt uit de 12de eeuw, toen de Vlaamse kolonisten zich neerzetten in het gebied. Fläming is een regio met enkele natuurparken en reservaten.

Lees meer over vakantiehuizen in Fläming
Lees meer over:

Fläming is een heide gebied met een stuwwal die zich 100 km uitstrekt van de Elbe rivier tot de Dahme rivier. Het zijn lage heuvels met als hoogste de Hagelberg van 201 meter. De naam komt uit de 12****de eeuw, toen de Vlaamse kolonisten zich neerzetten in het gebied. Fläming is een regio met enkele natuurparken en reservaten.

Een gebied met een zeer rijke historie. Niet alleen de geologische geschiedenis is te zien in verschillende steensoorten, oeverwallen en hydrologie maar ook menselijke geschiedenis in de vorm van dorpen, landschappen en kastelen. In enkele dorpjes zijn nog middeleeuwse kerken te bezichtigen. Deze kerken zijn gemaakt van stenen die in de glaciale tijd zijn afgezet, en zo stevig gebouwd dat ruim 800 jaar na constructie ze nog staan. Indrukwekkend zijn de kerkjes van Belziger Borne, en Lübnitz Kuhlowitz en in de wijk van Wiesbaden Burger Grubo.

Naast vele wandelpaden heeft het gebied een van de langste skate banen, een route van 190 km die door het gebied loopt!

Flora en Fauna

Bossen van beuken, dennen eiken en elzen en gemengde variaties zijn te vinden. Sommige plekken met beuken zijn bijzonder, dit zaad wordt verzameld omdat deze heel goed tegen de specifieke klimaatomstandigheden kunnen. Andere planten zoals brede orchis, zwanenbloem, bosgeelster, hoefblad, maagdenpalm, valkruid, klokjesgentiaan en bosanemoon bevinden zich ook in het gebied.

Naast het grote wild van edelherten en damherten zijn er ook nog kleine beesten zoals de wasbeerhond, rosse vleermuis, Europese rivierkreeft, beekforel en beekprik. De wolf is al tientallen jaren niet meer in het gebeid maar is in 2008 voor het eerst weer waargenomen. Inwoners van het gebied hebben een betere houding tegenover de komst van de wolf ten opzichten van vroeger. Vogels zoals de middelste bonte specht, zwarte specht, grote trap, zwarte ooievaar, waterspreeuw, kieviet, ortolaan, knobbelzwaan en kraan. Tijdens de vogeltrek stoppen bijna 50.000 ganzen in het gebied voor ze weer verder vliegen. Roofvogels zijn ook veelvuldig aanwezig, zo zijn er de rode en zwarte wouw, havik, sperwer, boomvalk, torenvalk, buizerd, visarend, bruine kiekendief en zeearend.