Vakantiehuizen Hohes Venn - Eifel

Het Duits-Belgische natuurpark Hohes Venn-Eifel (het Duitse deel wordt ook wel het natuurpark Noord-Eifel genoemd) is een grensoverschrijdend natuurpark met delen in de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts en in de Belgische provincie Luik. Het natuurpark herbergt een unieke verscheidenheid aan landschappen: het moeras van de Belgische "Hoge Venen",  verschillende rivieren en beken, maar liefst 15 meren en stuwmeren en de kleurrijke diversiteit in de Kalkeifel. Met tot slot de open en beboste bergen van de hoge Eifel en de uitlopers van de Vulkaaneifel.

Lees meer over vakantiehuizen in Hohes Venn - Eifel
Lees meer over:

Het Duits-Belgische natuurpark Hohes Venn-Eifel (het Duitse deel wordt ook wel het natuurpark Noord-Eifel genoemd) is een grensoverschrijdend natuurpark met delen in de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts en in de Belgische provincie Luik. Het natuurpark herbergt een unieke verscheidenheid aan landschappen: het moeras van de Belgische "Hoge Venen", verschillende rivieren en beken, maar liefst 15 meren en stuwmeren en de kleurrijke diversiteit in de Kalkeifel. Met tot slot de open en beboste bergen van de hoge Eifel en de uitlopers van de Vulkaaneifel.

Het noord-westelijke Vennvorland wordt gedomineerd door de melkveehouderij en bossen die uitnodigen voor lange fietstochten. In het oosten van de Hoge Venen, vind je de zogenaamde Rureifel bestaande uit onherbergzame bossen.

Flora en Fauna

Wilde narcissen toveren in het voorjaar de weilanden in het zuiden van het nationaal park om in een gele zee van bloemen. In de zomer groeien er geurige wilde kruiden. Met geduld en een beetje geluk, ontdek je hier grazende edelherten of ontdek je in de winter in de sneeuw sporen van de "Eifel Tijgers": de Europese lynx. Zeldzame plantensoorten zijn bewaard gebleven en beschermde soorten zoals het korhoen en de wilde kat hebben hier hun toevlucht gevonden.

In de komende decennia zal het natuurpark onder constante observatie van biologen en ecologen blijven om de wildstand zo goed mogelijk te monitoren. Wilde katten, zwarte ooievaars en honderden andere soorten zullen op deze manier een ongestoord leven kunnen leiden in de uitgestrekte omgeven van het natuurgebied.

Hochmoor

De Hoge Venen is een voor Europa uniek veen gebied. Uit het moeras dat als een natuurlijk waterreservoir fungeert, komen een tal van rivieren voort zoals Roer, Alkenen, Warche, Schwalm of Our. Dit uitgestrekte veengebied herbergt vele bijzondere soorten waaronder de grauwe klauwier, het paapje en de nachtzwaluw.