Vakantiehuizen L Aven d Orgnac

Het Rhônedal is één van de bekendste rivierdalen van Frankrijk. Zijn oorsprong in de Alpen en haar benedenloop door het mediterrane Franse landschap maken het een afwisselende en indrukwekkende rivier. Wijngaarden en kastelen zijn aan weerszijden van de rivier te vinden. Niet ver ten westen van de Rhône ligt het kleine dorpje Orgnac-l’Aven. Het gehucht telt slechts 500 inwoners, maar  heeft een fraaie kerk, de Église d’Orgnac-l’Aven. De grotten van de Aven d’Orgnac zijn echter het bekendste in dit plaatsje.

Lees meer over vakantiehuizen in L Aven d Orgnac
Lees meer over:

Het Rhônedal is één van de bekendste rivierdalen van Frankrijk. Zijn oorsprong in de Alpen en haar benedenloop door het mediterrane Franse landschap maken het een afwisselende en indrukwekkende rivier. Wijngaarden en kastelen zijn aan weerszijden van de rivier te vinden. Niet ver ten westen van de Rhône ligt het kleine dorpje Orgnac-l’Aven. Het gehucht telt slechts 500 inwoners, maar heeft een fraaie kerk, de Église d’Orgnac-l’Aven. De grotten van de Aven d’Orgnac zijn echter het bekendste in dit plaatsje.

Vormenrijke onderaardse wereld

Een bezoek aan l’Aven d’Orgnac is een ware ondergrondse ontdekkingstocht. Ongeveer 800 traptreden zijn nodig om in het binnenste van het grottencomplex te komen. Hier wacht een indrukwekkende verzameling pilaren en andere vormenrijke structuren. De zalen in het ondergrondse stelsel hebben enorme afmetingen. Ter verduidelijking, sommige pilaren hebben een hoogte van meer dan 20 meter. Dit alles is ontstaan door het langzaam sijpelen en opdrogen van water vanuit het plafond naar beneden. Windstromen en verdamping doen de rest.

Boomgaarden en Bossen

Wie uitgekeken is in de grotten van de Aven d’Orgnac doet er goed aan een wandeling te maken in de omgeving. Ook boven de grond is het landschap erg fraai. Afwisselend zijn er boomgaarden, bossen en struikvegetaties. De bossen zijn er doorgaans dicht en bereiken geen grootte hoogtes. Zangvogels voelen er zich thuis. Onder andere de gekraagde roodstaart en groenling komen er voor. In de lucht vliegen raven en roofvogels als de zwarte wouw. Er komen veel soorten zwaluwen voor. Het meest bijzonder zijn de Alpengierzwaluw en de rotszwaluw. Langs beken leeft de waterspreeuw. In de zomer zijn vogels niet de enige vliegende dieren in deze regio, maar komen er ook veel vlinders en libellen in het gebied voor. Onder andere de distelvlinder, oranje luzernevlinder en argusvlinder zijn in grote aantallen te zien.