Vakantiehuizen Nationaal park Fulufjället

Het natuurgebied Fulufjället heeft sinds 2002 de status van Nationaal Park. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 38500 hectare. Het nationaal park bevind zich in het midden van Zweden in een het gebied genaamd ‘Dalarna’, dichtbij de grens met Noorwegen. De naam van het park verwijst naar de berg die ook in het park ligt, die op zijn hoogste punt wel 1044 meter hoog is. Het park maakt onderdeel uit van PAN Parks (Protected Area Network in Europa), dat natuurgebieden beschermt en dit park is een van  de eerste parken in de wereld die werden gecertificeerd als PAN Park. 
Lees meer over vakantiehuizen in Nationaal park Fulufjället
Lees meer over:

Het natuurgebied Fulufjället heeft sinds 2002 de status van Nationaal Park. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 38500 hectare. Het nationaal park bevind zich in het midden van Zweden in een het gebied genaamd ‘Dalarna’, dichtbij de grens met Noorwegen. De naam van het park verwijst naar de berg die ook in het park ligt, die op zijn hoogste punt wel 1044 meter hoog is. Het park maakt onderdeel uit van PAN Parks (Protected Area Network in Europa), dat natuurgebieden beschermt en dit park is een van de eerste parken in de wereld die werden gecertificeerd als PAN Park.

Het park wordt gekenmerkd door spectulaire natuur en kale bergen. Een grote attractie het het nationale park is de waterval ‘Njupeskär’. Zelfs in de winter is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan deze waterval, wanneer er aan de randen ijs wat een spectaculair gezicht geeft. Fulufjället Nationaal park bestaat voornamelijk uit heide en hoge, kale bergen. Uniek zijn dan ook de flora op deze heidevelden, die gekenmerkd worden door unieke korstmossen, grassoorten en struiken. Het park kent uitstekende wandelroutes, met een totaal van ongeveer 140 kilometer aan gemakeerde paden. Doordat het park deel uitmaakt van PAN Parks, zijn bepaalde gebieden afgesloten voor het publiek, zodat de natuur hier niet verstoord kan worden.

Flora en fauna

Het Nationale Park kent een rijke flora en fauna. Doordat er geen rendieren in het gebied grassen zijn er tapijten van korstmossen door het gehele park te vinden. In het gebied kan men op herten jagen en vissen. Ten behoeve van de visserij in het park worden de wateren in het park behandeld met kalk. Het park kent vele unieke bossen en heidevelden met vele korstmossen, grassoorten en struiken.

De vele valleien, ongerepte bossen en moerasgebieden bieden gunstige condities voor een grote verscheidenheid aan vogels. In het park zijn vele soorten dieren aan te treffen. Mocht je een bruine beer willen zien, dan kan je het park het beste tijdens paartijd in Mei-Juni bezoeken, maar ook in de herfst als ze zich vol eten met bessen voordat ze met winterslaap is er een grote dat je een bruine beer kan zien. Ook zijn er in het park grote beverdammen te vinden, en met een beetje geluk kunnen zelfs nertsen en otters worden gezien. Andere soorten die men in het park kan aantreffen zijn onder andere de kraanvogel, de keep, sperweruil en de beflijster.

Bijzonder aan dit park is dat er sinds het voorjaar van 2008 ’s werelds grootste valk is gesignaleerd, namelijk de Giervalk. De giervalk schijnt zich genesteld te hebben op de klippen van de hoogste waterval van Zweden en tijdens de zomer van 2008 kon men zien hoe de vier jongen van deze vogel werden grootgebracht.