Vakantiehuizen Nationaalpark Hohe Tauern

Oostenrijks eerste national park, opgericht in 1981. Over de tijd is het oppervlakte toegenomen en nu is het met 1842 km2 het grootste van centraal europa. In het zuidwesten strekt het zich uit over de drie provincies; Tyrol, Salzburg en Carinthia.

Lees meer over vakantiehuizen in Nationaalpark Hohe Tauern
Lees meer over:

Oostenrijks eerste national park, opgericht in 1981. Over de tijd is het oppervlakte toegenomen en nu is het met 1842 km****2 het grootste van centraal europa. In het zuidwesten strekt het zich uit over de drie provincies; Tyrol, Salzburg en Carinthia.

Het park heeft twee gezichten, wilde natuur met gletsjers, bossen en rotsvlaktes aan de ene kant en aan de ander het gecultiveerde alpenweide landschap. De zoektocht naar ertsen bracht 5000 jaar geleden al de eerste permanente nederzettingen in het gebied. De landschappen zijn ontstaan doordat boeren eeuwenlang hard werk hebben verricht om het zo te vormen en in stand te houden. Naast weides kan de geschiedenis ook gezien worden in de Alpenhutten, kapelletjes, uitgesleten wandelpaden en oude dorpjes.

De gletsjers, rotswanden, veengronden, bergen en bossen met lariksen en dennen behoren tot het wilde deel van het park. Hier heeft de natuur sinds de laatste ijstijd de tijd gehad om zich te ontwikkelen. Een indrukwekkende skyline met meer dan driehonderd pieken boven de 3000 meter. De hoogste berg is de Grossglockner met maar liefst 3798 meter.

Flora en Fauna

Het gebied heeft zijn eigen grote vijf opgesteld van de top vijf grote beesten die te zien zijn, het zijn de lammergier, steenarend, vale gier, ibex en gems. Verder zijn er enkele hertensoorten, konijn, vos, das, marter, marmot en nog enkele kleine knaagdieren. Patrijzen, fazanten, Alpenkraai maar ook lepelaar, wilde gans en reigers in de lager gelegen gebieden. Er is een zeer kleine beren populatie die in de donkere afgelegen bossen leeft.

Door de grote diversiteit in topografische en klimatologische omstandigheden is de flora zeer rijk. Loofbossen met eiken en beuken, gemengde bossen met dennen en beuken en hoger gelegen naald bossen met sparren, lariks en den. Typische alpine flora met edelweiss, gentiaan, alpine anjer, arnica, alpine roos, heide en vele meer is veelvuldig aanwezig.