Vakantiehuizen Nationaal Park Roztoczański

Het natuurgebied Roztoczański heeft sinds 1974 de status van Nationaal Park. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 8482 hectare en om het park heen kan men een bufferzone van ruim 38.000 hectare vinden. Het park ligt op een bijzondere geologische plaats, namelijk op de scheiding tussen de oude sedimenten van het Oost-Europese plateau en de jongere afzettingen uit Westelijk Europa.

Lees meer over vakantiehuizen in Nationaal Park Roztoczański

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Het natuurgebied Roztoczański heeft sinds 1974 de status van Nationaal Park. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 8482 hectare en om het park heen kan men een bufferzone van ruim 38.000 hectare vinden. Het park ligt op een bijzondere geologische plaats, namelijk op de scheiding tussen de oude sedimenten van het Oost-Europese plateau en de jongere afzettingen uit Westelijk Europa.

Het Nationale Park kent vele verschillende habitats door de hoogteverschillen die er te vinden zijn. Zo kan men kalkheuvels vinden op ongeveer 350 meter boven zeeniveau. Deze heuvels zijn begroeid met prachtige bossen met enclaves van akkerland die overlopen in valleien met post-glaciaal zand. Het gebied werd al in 1934 uitgeroepen tot natuurreservaat om de natuurwaarden te kunnen beschermen. Door deze lange bescherming kan men hier vele verschillende plantensoorten vinden. Daarnaast zijn er zeer waardevolle naaldbossen en beukenbossen in het park te vinden.

Natuurwaarden

Roztoczański Nationaal Park wordt gekenmerkt door de grote en dynamieke bomen die een hoge duurzaamheid hebben. De meest voorkomende soorten zijn sparre-, beuken- en dennebomen. Daarnaast kan men hier ook vele andere soorten vinden, zoals de eik, de els, de lindeboom, de berk, de spar, de lariks, de haagbeuk en de esdoorn. Verder kan men hier vele typische bergsoorten vinden, zoals de monnikskap, de schubwortel, het linnaeusklokje, het sneeuwklokje en de moeraswolfsklauw.

In het park kan men ook uitgebreid genieten van de vele dieren die hier te vinden zijn. Zo kan men onder de grotere dieren het edelhert, de ree, het wilde zwijn, de grijze wolf, de vos en de euraziatische das vinden. Ook vogels zijn niet onder vertegenwoordigt in het park. Zo zijn er ongeveer 190 soorten in het park waargenomen, denk hierbij aan de adelaars, ooievaars en spechten.