Vakantiehuizen Nationale Park van de Locarnese

Gelegen in het Ticino canton ligt dit gebergte. Ongeveer 35 km2 aan ruige natuur, hoogteverschillen van 193 meter aan de oevers van het Maggiore meer tot de piek van de Wandfluhhorn met 2863 meter.

Lees meer over vakantiehuizen in Nationale Park van de Locarnese

16 Natuurhuisjes

Gelegen in het Ticino canton ligt dit gebergte. Ongeveer 35 km****2 aan ruige natuur, hoogteverschillen van 193 meter aan de oevers van het Maggiore meer tot de piek van de Wandfluhhorn met 2863 meter.

Dit gebergte is ontstaan doordat de Eurazische en Afrikaanse plaat eronder samenkomen. Dit zorgt voor steile en ruige bergen, diepe ravijnen, donkere bossen en riviertjes je al van veraf kunt horen. Graslanden, landbouw en kastanje boomgaarden zijn momenteel de belangrijkste inkomstenbron van de inwoners. Er is een project opgezet om de lokale bevolking een toekomst te bieden, zo wordt er aan gewerkt om dit mooie gebied bekender te maken om te zorgen dat er meer inkomsten uit toerisme is te halen. Nu is het nog een zeer rustig gebied met een enkele natuurliefhebber die vroeg op pad gaat om vogels te kunnen kijken of gewoon genieten van de uitgestrekte bossen. Als u in een dorpje binnenloopt, zet u een stap terug in de tijd, de huizen zijn nog ven steen en het straatleven ziet er soms ook onveranderd uit. Er zijn wandelingen uitgezet in het gebied die langs mooie routes lopen maar zelf met een keert eropuit is natuurlijk ook mogelijk.

Flora en fauna

Rond het meer zijn ook veel insecten te vinden, alleen al in sprinkhanen zijn de volgende soorten waargenomen; de rosse sprinkhaan, Europese treksprinkhaan, wrattenbijter, zeggedoorntje, blauwvleugelsprinkhaan, grote spitskop en de grote groen sabelsprinkhaan. Niet alleen insecten hebben een grote diversiteit maar ook vogels. Zo zijn er de Italiaanse mus, ringmus, havik, grote bonte specht, zwarte wouw en Turkse tortel voor. In de buurt van het meer zijn de knobbelzwaan, fuut, kleine karekiet, wielewaal en dodaars te zien.

Bomen en struiken als de jeneverbes, sporkehout, tamme kastanje, ratelpopulier, struikheide, eiken en sparren komen voor. Kruidachtige als geitenbaard, Oxford Rampion, witte engelbloem, kleine duizendknoop, echte guldenroede, muurfijnstraal en stijf havikskruid zijn in de ondergroei of bij het meer te vinden.