Vakantiehuizen Natuurpark Pfyn-Finges

Het 238 km2 park ligt verspreid over 12 gemeentes. Gelegen tussen de 4153 en 530 meter levert het grote scala aan hoogtes een afwisselend landschap op van glooiende valleien tot steile berghellingen. Sinds 1997 is het een natuurpark maar al sinds 1963 staat het op de lijst van landschappen en natuurmonumenten van nationaal belang.

Lees meer over vakantiehuizen in Natuurpark Pfyn-Finges
Lees meer over:

Het 238 km****2 park ligt verspreid over 12 gemeentes. Gelegen tussen de 4153 en 530 meter levert het grote scala aan hoogtes een afwisselend landschap op van glooiende valleien tot steile berghellingen. Sinds 1997 is het een natuurpark maar al sinds 1963 staat het op de lijst van landschappen en natuurmonumenten van nationaal belang.

Het Turtmanntal is zeker de moeite waard maar ook de hoogst gelegen wandelberg, de Barrhoen of de rotssteppen van Leuk. Niet allen ligt het grootst aaneengesloten naaldbos van Zwitserland hier maar ook een van de belangrijkste beschermde weides en is het gebied belangrijk broedgebied voor vissen. Er is een natuurreservaat wat de kern van het regionale natuurpark Pfyn-finges.

Niet alleen is dit park vol natuurlijke schatten maar ook cultureel heeft het wat te bieden. In het park zijn gebouwen van alle formaten, van majestueuze kastelen tot kleine herdershutjes hoog in de bergen. Het kasteel heeft vele functies gehad, en voor vele dingen gebruikt. Bisschoppen, parlement, kerker, machtpolitiek, zomerresidentie en vredesverdragen om er enkele te noemen. Doordat het kasteel met zijn tijd meegaan is het gerenoveerd met die gedachtegang en is een glazen koepel op een van de torens gebouwd.

Flora en Fauna

Of u nou langs de kei oevers van het helder blauwe riviertje loopt, door de weides met vrijstaande bomen of door de eens verbrande stukken die weer langzaam zich herstellen. Met prachtige blauwe en paarse bloemen in de ondergroei laat zien dat het er snel weer bovenop zal komen. Vogels zoals de bijeneter, hop, Alpenkraai, grijze gors, lammergier en kleine plevier.

De diversiteit is ook terug te vinden in de insecten, er zijn vele vlinder soorten waaronder koningspage, tweekleurige parelmoervlinder, vals heideblauwtje en bleek blauwtje. Maar ook andere insecten zoals sprinkhanen waarvan de volgende soorten in het park te vinden zijn; kiezelsprinkhaan, Italiaanse sprinkhaan, blauwvleugelsprinkhaan en klappersprinkhaan.