Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Pfälzerwald

Het Pfäzerwald ligt in het zuiden van Rheinland-Pfalz en grenst aan Frankrijk. Het omvat het grootste aaneengesloten bosgebied en het meest indrukwekkende rode zandsteen landschap in Duitsland. Het gebied heeft een oppervlakte van 179.800 hectare en is opgedeeld in twee grote natuurgebieden: het Pfälzerwald en een met wijnranken begroeid landschap, die de wijnroute  (Duits: Weinstraße) wordt genoemd. Van west naar oost wordt het Pfälzerwald door drie diep ingesneden beekdalen doorkruist; deze zijn in het zuiden het Queichtal, in het midden van het Hochspeyerbachtal en in het noorden het Isenachtal.

Lees meer over vakantiehuizen in Pfälzerwald
Lees meer over:

Het Pfäzerwald ligt in het zuiden van Rheinland-Pfalz en grenst aan Frankrijk. Het omvat het grootste aaneengesloten bosgebied en het meest indrukwekkende rode zandsteen landschap in Duitsland. Het gebied heeft een oppervlakte van 179.800 hectare en is opgedeeld in twee grote natuurgebieden: het Pfälzerwald en een met wijnranken begroeid landschap, die de wijnroute (Duits: Weinstraße) wordt genoemd. Van west naar oost wordt het Pfälzerwald door drie diep ingesneden beekdalen doorkruist; deze zijn in het zuiden het Queichtal, in het midden van het Hochspeyerbachtal en in het noorden het Isenachtal.

Meer dan 75% van de oppervlakte van het Pfälzerwald is bedekt met bos. Tot 500 meter hoge, heuvels bestaande uit rode zandsteen. Als erfgenaam van een turbulente geologische geschiedenis hebben de rotsen en stenen een symbolisch karakter in het landschap van het natuurgebied. Ze bieden vele soorten roofvogels, reptielen, varens, korstmossen etc. een ideaal leefgebied.

Flora en fauna

Als je een wandeling maakt door het Pfäzerwald zal je een rijke flora en fauna vooral langs de vele beekjes kunnen ontdekken. De beken hebben in hun bovenloop zeer zuiver, zwak gemineraliseerd water en bieden onderdak aan verschillende soorten planten, zoals de duizendknoop, fonteinkruid (Potamogeton polygonifolius), de grote waterranonkel.

In deze stromen met een uitstekende waterkwaliteit leven ook de rivierkreeft, beekforel en rivierdonderpad. De typische vogelsoorten langs de riviertjes zijn de waterspreeuw, grote gele kwikstaart en de ijsvogel.