Vakantiehuizen Regionaal Park des Grand Causses

In het stroomgebied van de rivier de Tarn ligt het ‘parc naturel régional des grands Causses’. Het regionale natuurpark wordt in het noorden begrenst door de streek de Auvergne, in het zuiden door het regionaal natuurpark du Haut Languedoc en in het oosten door het regionaal natuurpark de Cevennes. Daarmee maakt het park deel uit van een netwerk van natuurgebieden in het Massif Central, het oudste gebergte van West-Europa.

Het park heeft een mozaïek aan landschappen variërend van dorre kalksteenplateaus met vele grotten en onderaardse rivieren, bergen, ravijnen en groene valleien in het decor van het middelgebergte. Aan het grote aantal onderaardse rivieren ofwel ‘de causses’ ontleent het park zijn naam.

Op de kalksteenplateaus kunt u nog sporen vinden van menselijke activiteit, dat terug te herleiden is tot Neolithische tijden. De dolmen of grafheuvels zijn duidelijk zichtbaar in het landschap dat door begrazing door schapen gekenmerkt wordt door graslanden en heidevelden.

De Tarnvallei is groen en de bergen zijn bedekt met steeneiken die zich weten te handhaven tegen de flauwe hellingen van de ravijnen die zijn uitgesleten door talrijke zijrivieren.  Bijzonder zijn de rode heuvels van de Rougiers. De 320.000 hectare van het natuurpark herbergen daarmee een grote diversiteit aan landschappen en biotopen.

Lees meer over vakantiehuizen in Regionaal Park des Grand Causses

Filters
45 Natuurhuisjes