Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Schönbuch

Schönbuch is een ongeveer 150 vierkante kilometer groot, bijna volledig bebost gebied tussen de Ammer- en Aichtal,  de Herrenberger Gäu en de Fildern. Het is het oudste natuur park in Baden-Württemberg. Dichte bossen, moerassen, natuurlijke beken en rivieren , boomgaarden en open wijngaarden. Al dit onderscheidt het recreatiegebied   Schönbuch van de stad Tübingen. 
Lees meer over vakantiehuizen in Schönbuch
Lees meer over:

Schönbuch is een ongeveer 150 vierkante kilometer groot, bijna volledig bebost gebied tussen de Ammer- en Aichtal, de Herrenberger Gäu en de Fildern. Het is het oudste natuur park in Baden-Württemberg. Dichte bossen, moerassen, natuurlijke beken en rivieren , boomgaarden en open wijngaarden. Al dit onderscheidt het recreatiegebied Schönbuch van de stad Tübingen.

Divers landschap

De diversiteit, schoonheid en het unieke karakter van het natuurpark Schönbuch wordt gekenmerkt door haar natuurlijke omstandigheden. Kenmerkend voor de natuur van de Schönbuch is de afwisseling van natuurlijk beheerde bossen, vochtige dalen met weiden, beekjes en stille wateren met de extensieve landbouw aan de randen van het park.

De charme van dit landschap met zijn uitgestrekte bossen, kleurrijke valleien en boomgaarden, moerassen en wildreservaten trekt natuurliefhebbers van heinde en ver aan.

Flora en Fauna

Schönbuch is niet alleen voor park liefhebbers van onschatbare waarde. Het is ook een habitat voor een verscheidenheid aan vaak bedreigde dier-en plantensoorten. Zo komen er onder andere de volgende soorten voor: Vuursalamander, Geelbuikvuurpad, Zwarte Specht, Vliegende Hert en verschillende soorten Orchideeën.

De boomgaarden aan de zuidhelling van de Schönbuch, met zijn hoge variatie aan fruitbomen en de extensief gebruikte weilanden, domineren al meer dan 100 jaar het landschap van deze regio. Hier vind je ook de grootste inheemse soort van het gebied: het edelhert.

Cultuur en Geschiedenis

De Schönbuch wordt gewaardeerd door degenen die op zoek zijn naar rust en ruimte. Voor de nieuwsgierige en geïnteresseerde in cultuur zijn er een aantal natuurlijke en historische paden en een groot aantal pre- en vroeghistorische monumenten. Ook is er het oude cisterciënzer klooster en het latere württembergische Kasteel Bebenhausen.

Een 560 km lang netwerk van wegwijzende paden -deels verhard, deels kiezel bedekt- biedt tal van wandelpaden en uitstekende omstandigheden voor fietsers. Een aantal barbecue plaatsen nodigen u uit om te rusten en zijn populair voor zomerse excursies.