Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Schwäbisch Fränkischer wald

In het Noordoosten van Baden-Württemberg, ligt het Naturpark Schwäbisch-Fränkischer Wald. Met een oppervlakte van ruim 900 vierkante kilometer. 
Lees meer over vakantiehuizen in Schwäbisch Fränkischer wald
Lees meer over:

In het Noordoosten van Baden-Württemberg, ligt het Naturpark Schwäbisch-Fränkischer Wald. Met een oppervlakte van ruim 900 vierkante kilometer.

Natuurpark en toerisme

Schwäbisch-Fränkischer Wald is sinds 1979 erkend als natuurpark. Het groene, bosrijke hart van het natuurpark bestaat uit vijf natuurlijke zones: Welzheimer bos in het zuiden, Murrhardter en Mainhardter bos in het centrum zoals Löwensteiner en Waldenburger Berge in het noorden.

Uitgestrekte bossen, heldere beekjes in schilderachtig landschap en verborgen meren nodigen uit om te wandelen, fietsen, paardrijden, huifkartochten te maken en te zwemmen. In sneeuwrijke winters zijn de heuveltoppen populaire bestemmingen voor rodelen, skiën en schaatsen.

Geschiedenis

Mysterieuse en oude namen zoals Hägelesklinge en Gallengrotte bij Kaisersbach, Hohlenstein bij Löwenstein en Spiegelberg, Schillergrotte in Alfdorf, en Große Platte in Murrhardt vertegenwoordigen legendarische grotten en bizarre rotsformaties. Zij nodigen u uit om eens langs te komen en dit spektakel met eigen ogen te aanschouwen.

Voor historisch en cultureel geïnteresseerden biedt het natuurpark een rijke historie. De sporen van mensen gaan terug tot 300.000 jaar geleden, toen de "Steinheimer mens" bij de Murr heeft geleefd. De eerste grote nederzettingen in het natuurpark ontwikkelden zich tijdens de Romeinse bezetting onder dekking van de Limes van 150 tot 260 Na Christus.

Wanneer je met je ogen open door het Schwäbisch-Fränkische Wald reist, kom je vele historische pareltjes tegen, zoals kastelen, kerken en prachtige vakwerkhuizen. Een groot aantal historische molens vertellen over het harde werk en het dagelijkse brood van vroeger. Ook musea geven, met veel aandacht voor details, inzicht in de geschiedenis, traditie, cultuur en kunst van deze regio.

Landschapsbeeld en natuur

Op de westelijke en noordwestelijke rand van het Park zijn stijle wijngaarden aan de oever van de Keuper het landschap. Uitgestrekte vlakten, langgerekte dalen en beboste hellingen kenmerken het Schwäbisch-Fränkischen Wald.Mozaïek-achtige velden, weiden, weilanden en bossen en de verspreid liggende gehuchten en boerderijen zijn met elkaar verwoven. In de weilanden lopen onder meer runderen- en schapen en zijn in de loop van de tijd orchidee-rijke wetlands in de uiterwaarden ontstaan.