Vakantiehuizen Skovbjerg Bakkeø

Skovbjerg Bakkeø is het grootste heuveleiland van Denemarken met een oppervlakte van 150000 hectare.  Dit heuveleiland strekt zich van de westkust uit naar het binnenland en is te vinden tot in de buurt van de stad Herning in het binnenland. Dit heuveleiland ligt in de provincie Jutland en ligt tussen de Skjern rivier in het zuiden en Storåen in het noorden in en heeft een lengte van ongeveer 70 kilometer. Bezoekers aan dit heuveleiland kunnen genieten van een gebied met onder andere smeltwatervlaktes uit de laatste ijstijd, binnenlandse duinen, plantages en heidevelden.

Lees meer over vakantiehuizen in Skovbjerg Bakkeø
Lees meer over:

Skovbjerg Bakkeø is het grootste heuveleiland van Denemarken met een oppervlakte van 150000 hectare. Dit heuveleiland strekt zich van de westkust uit naar het binnenland en is te vinden tot in de buurt van de stad Herning in het binnenland. Dit heuveleiland ligt in de provincie Jutland en ligt tussen de Skjern rivier in het zuiden en Storåen in het noorden in en heeft een lengte van ongeveer 70 kilometer. Bezoekers aan dit heuveleiland kunnen genieten van een gebied met onder andere smeltwatervlaktes uit de laatste ijstijd, binnenlandse duinen, plantages en heidevelden.

Dit heuveleiland is gevormd tijdens de laatste ijstijd en bestaat uit smeltwatervlaktes die toen zijn gevormd. Skovbjerg Bakkeø maakt tevens deel uit van het Skjernå-dal. Het is tevens een van de meest ongerepte en meest intensief benutte landschappen. De dalen rondom dit heuveleiland worden gekenmerkt door wilgen en hoge vegetatie. Het gebied is rustig en relatief blak met plantages en landbouwgronden. De natuur in het gebied wordt gekenmerkt door de grote plantages, afgewisseld met grotere of kleinere heidevelden. Meer richting de kust zijn er Jeneverbesstruiken en duinen te vinden. tot het midden van de jaren ’80 waren er in dit gebied ook veel hoenen te vinden. in de relatief schone wateren is een rijke flora en fauna te vinden.

Skovbjerg Bakkeø is een verhoogde stuwwal uit de laatste ijstijd. De heuvel bestaat voornamelijk uit zand en is al 130.000 jaar niet meer bedekt geweest met ijs. Op veel plaatsen wordt het landschap gekenmerkt door zandverstuivingen, wat binnenlandse duinen heeft gecreeërd. Een mooi gebied bij Skovbjerg Bakkeø is de Stråsø Plantage. Dit is een boomgaard die is ontstaan in het begin van de jaren ’40, voor houtproductie en het creëren van banen. De omliggende heidevelden worden vandaag de dag onder andere onderhouden door middel van gecontroleerd branden en het grazen van schapen.