Omgeving Winterswijk, Achterhoek

Samen voor de patrijs

We geven de zeldzame patrijs een prachtig leefgebied, in een gevarieerd akkerlandschap met houtwallen, hagen en bloemrijke akkerranden.

Samen zorgen we voor meer biodiversiteit in het akkerlandschap

Bij Groot Deunk, net ten westen van Winterswijk, werken lokale vrijwilligers aan een agrarisch landschap waarin volop ruimte is voor de natuur. Oude landschapselementen zoals houtwallen en hagen worden hersteld en er ontstaat een prachtig gevarieerd landschap met akkers, boomgaarden en bloemrijke akkerranden.

In zo’n landschap voelt de patrijs zich thuis. Deze vogelsoort is in de laatste decennia sterk achteruit gegaan in Nederland, maar met de juiste maatregelen geven we hem weer een kans. Op de akkers vinden de vogels zaden die na de oogst blijven liggen, in de bloemrijke randen jagen hun kuikens op insecten. En dreigt er gevaar dan kunnen ze snel schuilen onder houtwallen en hagen.

De patrijs is het boegbeeld van de akkernatuur. Waar patrijzen leven, gaat het doorgaans ook goed met andere vogels én met zoogdieren, reptielen en insecten. Wie de patrijs helpt, draagt bij aan de biodiversiteit in het hele akkerlandschap!

: 1
: 2
: 3
: 4
: 5
: 6
: 1
: 2
: 3
: 4
: 5
: 6

Volg het project

Het natuurproject waarbij we ons inzetten voor de patrijs kun je hier helemaal volgen. We vullen de afbeeldingen regelmatig aan tot en met de foto van het eindresultaat!

Ontdek meer projecten

Dit zijn andere natuurprojecten die we ondersteunen. Zodra dit project voor de patrijs gerealiseerd is gaan we doneren aan het volgende project. Neem een kijkje!

Partners

Ontdek onze nieuwe look

Leuk dat je er bent! Onze website heeft een nieuw jasje gekregen, deze past een stuk beter. Alles werkt verder zoals je het gewend bent. Wat vind je van onze nieuwe look?