Een ode aan de Nationale Parken

De Nederlandse natuur aan je voeten

Nederland heeft 21 nationale parken verspreid over het hele land. Samen vertellen zij het verhaal van de Nederlandse natuur. Duinen, bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen en vennen volgen elkaar op. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt. Dit jaar staan zes parken ‘in the spotlight’: Waddenzee Unesco Werelderfgoed, Nationaal Park NLDelta, Nationaal Park Nieuw Land, Nationaal Park Oosterschelde, Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Van Gogh Nationaal Park.

Ontdek de schoonheid van de nationale parken. Ga bijvoorbeeld kanovaren met een gids bij schemerlicht in de Biesbosch of op jeepsafari in de Oostvaardersplassen. Neem een kijkje bij de activiteiten, er is genoeg te beleven!

Uitgelichte activiteiten

  • Deze nationale parken bieden bijzondere belevenissen die je niet snel vergeet. Verbaas je over de schoonheid en diversiteit van de Nederlandse natuur. Ga mee op droogvaltocht op de Waddenzee, vogels spotten in observatorium Tij, zeilen naar eilandengroep de Marker Wadden, mountainbiken over de heuvels in Salland, op wildwierentocht langs de Oosterschelde en fietsen in de voetsporen van Vincent.

  • Meesterwerk Nederlands landschap neemt de bezoeker mee naar zes nationale parken waar natuurlijke karakteristieken van het deltalandschap nog goed te zien zijn, én waar de mens de natuur helpt om weer ruimte in te nemen. Binnen Meesterwerk Nederlands Landschap zijn zes nieuwe audiofietsroutes ontwikkeld die men zelf kan downloaden en op eigen gelegenheid fietsen.

    De eerste audioroute wordt op 11 mei gelanceerd en bestrijkt Nationaal Park Nieuw Land. Het komend half jaar komen er nog vijf fietsroutes bij.

Ga naar www.beleefdenationaleparken.nl om alle activiteiten te bekijken.

Verblijf midden in de natuur

Bekijk natuurhuisjes