Paar dagen weg Nederland

Om even helemaal op te laden en vakantieplezier te beleven hoef je niet per se op een wekenlange vakantie te gaan. Een paar dagen er tussenuit doet vaak al wonderen! Even weg van de drukte op het werk tijdens een korte vakantie. Vooral in een vakantiehuisje in de natuur zal je je weer als herboren voelen als je terugkomt. Bij Natuurhuisje hebben we vele accommodaties in een rustige omgeving. Kies dus snel de perfecte accommodatie voor jouw paar dagen weg in Nederland.

Lees meer over paar dagen weg

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Paar dagen weg Nederland

Om even helemaal op te laden en vakantieplezier te beleven hoef je niet per se op een wekenlange vakantie te gaan. Een paar dagen er tussenuit doet vaak al wonderen! Even weg van de drukte op het werk tijdens een korte vakantie. Vooral in een vakantiehuisje in de natuur zal je je weer als herboren voelen als je terugkomt. Bij Natuurhuisje hebben we vele accommodaties in een rustige omgeving. Kies dus snel de perfecte accommodatie voor jouw paar dagen weg in Nederland.

Een paar dagen weg kan écht wonderen doen als je even toe bent aan een break. Wanneer je weinig tijd hebt om op vakantie te gaan, is het dus hartstikke fijn toch nog een paar dagen of zelfs maar één nachtje weg te kunnen. Een mini-vakantie! Of misschien kies je er wel bewust voor om maar een paar dagen weg te gaan, omdat je gewoon liever niet te lang van huis weg bent. Wellicht heb je iets te vieren met een geliefde en wil je een romantisch weekend weg, of misschien wil je gewoon even met vrienden of met het gezin er tussenuit. Het is zeker een aanrader om tijdens een korte vakantie in Nederland te blijven, ook in ons eigen land is namelijk genoeg te ontdekken!

Voor een mini-vakantie kan een tripje in eigen land echt een aanrader zijn. Er zijn vast talloze plekken waar je nog nooit bent geweest en nog kunt gaan ontdekken tijdens een paar dagen ertussenuit. Hier zullen we je een beetje op weg helpen bij het kiezen van een bestemming in Nederland. Van noord tot zuid zijn er namelijk pareltjes van vakantiehuizen te vinden, allemaal weg van de massa. Hieronder laten we je graag kennismaken met een aantal toplocaties en leuke activiteiten. Ook natuurgebieden willen we je niet onthouden. Wie weet geniet jij binnenkort van een heerlijke vakantie midden in de natuur!

Ontdek Drenthe of kies eens voor een verblijf aan zee

Wat dacht je bijvoorbeeld van een mini vakantie naar de provincie Drenthe? Dit is een erg populaire bestemming onder de Nederlandse natuurliefhebbers. Je vindt in Drenthe verschillende spectaculaire Nationale Parken, zoals het Drents-Fries Wold Nationaal Park, het Dwingelderveld en het Nationaal Park de Drentsche Aa. Hier kun je je hart ophalen tijdens een fijne wandel- of fietstocht over de uitgezette paden. Het blijft natuurlijk niet alleen bij Drenthe, want Nederland is rijk aan talloze regio’s met spectaculaire rivierlandschappen, bosgebieden, lange kuststroken, zandstranden, polderlandschappen en zandverstuivingen.

In Limburg vind je zelfs een prachtig heuvellandschap. Met deze grote variatie aan landschappen is Nederland zeer geschikt voor vele indoor- en outdoor activiteiten. Houd je van vissen? Dan zijn er talloze rivieren, beken en meren waar je je kunt uitleven. Houd je van watersporten zoals surfen, windsurfen en zeilen, of zou je dit wel eens een keertje willen uitproberen? Dan heb je de Noordzee tot je beschikking! De flora en fauna in Nederland zijn ook aardig indrukwekkend. Er zijn ontzettend veel plantensoorten en diersoorten waar je naar op zoek kunt gaan tijdens je korte vakantie. Er zijn dieren en planten die zich duidelijk laten zien, en er zijn soorten die wat minder zichtbaar zijn. Een prachtig fenomeen in het Nederlandse dierenrijk is de hertenbronst op de Veluwe. Dit houdt in dat in september en oktober de herten op zoek gaan naar een nieuwe partner met behulp van lokroepen. Dit is erg indrukwekkend om van dichtbij te horen!

Tijdens een paar dagen weg in eigen land valt van alles te beleven!

Een aantal activiteiten die sowieso niet mogen ontbreken zijn natuurlijk wandelen en fietsen. Toch is het leuk om af en toe even wat anders te doen. De meeste huisjes beschikken over een tv, spelletjes, boeken en een tuin of terras. Je kunt dus ook gewoon heerlijk ontspannen voor de tv of met een goed boek in de tuin gaan zitten. Ook kun je misschien wel vanaf het terras vogels of eekhoorntjes gaan spotten! Verblijf je ergens in het bos en in de buurt van een open veld? Dan is het zelfs mogelijk om een vos of een ree voorbij te zien rennen. Ook hazen zijn volop te vinden in de natuur. Neem dus je camera mee en laat iedereen thuis meegenieten van jouw foto’s.

Tijdens een regenachtige dag kan het leuk zijn om een spelletjesdag te houden. Hebben jullie toch zin om het huisje te verlaten? Dan kun je altijd gaan winkelen in een overdekt winkelcentrum. Ook een bezoek aan een mooi kasteel of een mooie kerk is dan goed te doen. En wat dacht je van een bezoekje aan een museum? Waar je ook verblijft in Nederland, overal is wel wat te ontdekken! Ook is er overal wel iets te doen qua indooractiviteiten. Denk hierbij aan minigolf, paintballen, bowlen of karten. Als je lekker op pad bent en het begint ineens te regenen kunnen jullie altijd nog even schuilen in een restaurant. Maak van deze gelegenheid gebruik om eens uitgebreid te lunchen of te dineren in een goed restaurant. Verwen jezelf gerust tijdens deze paar dagen weg in eigen land!

Het Hollandse klimaat

De kans is groot dat je al bekend bent met het weer in eigen land. Je hebt er immers iedere dag mee te maken. Daardoor zul je dus vast ook wel weten dat het weer in Nederland vooral erg wisselvallig is. Er wordt in ons eigen land ook wel gesproken van een gematigd zeeklimaat. Over het algemeen betekent dit dat de zomers vrij mild zijn, maar er kunnen wel eens wat hittegolven voorkomen. Vooral in Limburg is het dan erg warm. De lentes zijn in ons eigen land over het algemeen erg aangenaam, maar kunnen wel vrij nat zijn. In 2021 is er in de lente zelfs nog wat sneeuw gevallen! Eigenlijk verschilt het klimaat dus per jaar heel erg in Nederland. Gelukkig kunnen we meestal wel uitgaan van een fijne zomer met aangename temperaturen en vrij veel zonuren. Ook de lentes zijn vaak ideaal voor een paar dagen weg in Nederland.

Aangezien je in één van onze accommodaties helemaal goed zit, maakt het weer in principe niet uit. Zelfs in de sneeuw kan het heerlijk zijn in onze Natuurhuisjes! Vooral als er ook nog eens een open haard is. Hoe romantisch is dat? Natuurlijk kun je de overige seizoenen ook heerlijk genieten van een vakantie in één van onze accommodaties in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan een chalet in de herfst, een trekkershut in de lente of een bungalow in de winter. Bekijk snel de mogelijkheden voor een heerlijke korte vakantie in Nederland en geniet binnenkort van wat tijd voor jezelf en elkaar. Voor iedere geboekte nacht wordt er ook nog eens een boom geplant. Draag dus jouw steentje bij terwijl je heerlijk geniet van een vakantie midden in de natuur.