Vakantiehuizen Frederiksoord

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

De vakantiehuizen in Frederiksoord worden omringd door natuur en cultuur. Frederiksoord is een dorp in de Drentse provincie Westerveld en wordt ingeklemd tussen de drie nationale parken Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld en de Weerribben-Wieden. Het landschap hier kenmerkt zich door mooie bossen, heidevelden en weidegronden. In Museum De Koloniehof in Frederiksoord wordt het verhaal van de Maatschappij van Weldadigheid verteld door 35 Provinciale- en Rijksmonumenten. Binnen 11 minuten sta je aan de rand van Nationaal Park Drents-Friese Wold, waar je prachtige wandelingen kunt maken.

Ontdek de omgeving
De omgeving van een vakantiehuisje in Frederiksoord kent eindeloze recreatiemogelijkheden door de nabijheid van de drie nationale parken (het Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld en de Weerribben-Wieden). Het landschap van de omgeving van Frederiksoord bestaat uit heidevelden, kleine vennen, mooi beekdalen, zandverstuivingen en bossen. De vakantiehuizen in Frederiksoord worden omgeven door duizenden hectaren natuur, waarin je uitstekend kunt wandelen, fietsen of paardrijden zonder ook maar iemand tegen te komen. Op ongeveer acht kilometer afstand van Frederiksoord begint het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit is één van de grootste natuurgebieden van Nederland en bestaat uit meer dan 6000 hectare prachtige natuur. Het landschap in dit nationaal park bestaat uit heidevelden, stuifzanden, beekdalgraslanden en bossen. Het natuurgebied is aangewezen als Natura 2000 gebied en is daarmee één van de belangrijkste en mooiste natuurgebieden van Europa. Tijdens één van jullie wandelingen vanuit een knus vakantiehuisje in Frederiksoord herken je het typische esdorpenlandschap van Drenthe, dat bestaat uit bolle akkers en bloeiende beekdalen. Neem goede waterproof wandelschoenen of regenlaarzen mee en bezoek het drassige moerasgebied Aekingerbroek. Hier sta je aan de oorsprong van de Vledder Aa. De andere twee nationale parken die nabij gelegen zijn, het Dwingelderveld en de Weerribben-Wieden, zijn ook zeker de moeite waard. Zo bestaat Nationaal Park Weerribben-Wieden uit het aaneengesloten veenmoeras van Nederland. Dit mooie gebied kun je wandelend of per fluisterboot of kano ontdekken. Bijzondere dieren zoals de otter voelen zich helemaal thuis in het gebied. Het Dwingelderveld is een prachtig nationaal park waar je uren in kunt wandelen of fietsen.

In het dorp Frederiksoord staat Museum De Koloniehof waar de bijzondere historie van de Maatschappij van Weldadigheid wordt verteld. Het museum stelt daarnaast wisselende exposities tentoon en in het gelijknamige restaurant kun je genieten van een lekker hapje en drankje. Wanneer je verblijft in een vakantiehuis in Frederiksoord kun je een bezoek brengen aan de brinkdorpen Diever, Vledder en Dwingeloo. De steden Heerenveen, Zwolle en Meppel zijn ook goed te bereiken vanuit Frederiksoord.

Meer informatie?
Op onze website vind je meerdere natuurhuisjes in de omgeving van Frederiksoord, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.

Inloggen