Safaritent Toscane

Safaritent Toscane

Lees meer over Safaritent Toscane

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Safaritent Toscane

Toscane is een prachtig gebied in Italië. Wil je tijdens jouw vakantie in Toscane in iets anders verblijven dan een standaard hotelkamer of vakantiehuisje? Denk dan eens aan een safaritent. Een safaritent is vaak een stuk luxer dan een gewone tent. Je geniet hier van de luxe die je in een vakantiehuisje of hotel ook zou vinden. Te midden van het glooiende heuvellandschap van Toscane kun je, vaak al vanaf het terras van jouw safaritent, genieten van lieflijke dorpjes en prachtige vergezichten. Je kijkt je ogen uit tijdens een verblijf in Toscane!

De diverse flora en fauna in Toscane

In Toscane zit je als natuurliefhebber helemaal op je plek. Je vindt hier namelijk maar liefst 120 natuurreservaten. Vanwege het landschap is ook de vegetatie zeer gevarieerd. In de zuidelijke kustgebieden en op de eilandenarchipel vind je subtropische plantengroei, terwijl je hoog in de Apennijnen dan weer alpiene flora vindt. In Toscane kom je vooral drie boomsoorten tegen, namelijk de cipres, de olijfboom en de wingerd. Aan de kust vind je tevens uitgestrekte dennenbossen. In deze regio zijn de moerassen en plassen gedeeltelijk bedekt met dichte rietvelden en waterlelies. In de Apennijnen groeit onder andere de alpenroos boven de boomgrens! In dit gebied, bij de grens met Umbrië, leven ook een klein aantal wolven. Toscane ligt op de route van de grote vogeltrek, waardoor het aantal vogelsoorten ook zeer gevarieerd is.

Het Parco della Maremma is een van de bekende beschermde natuurgebieden in Toscane. Dit park ligt gedeeltelijk aan de kust en gedeeltelijk in het laaggebergte, hierdoor varieert het park in hoogte. Het park wordt ook voor een groot gedeelte bedekt met bos. Parco della Maremma is vooral bekend vanwege de zwijnen die hier te vinden zijn. Natuurlijk zijn er ook andere zoogdieren die hier leven, zoals vossen, dassen, reeën, damherten, wezels, stekelvarkens, de otter, steenmarters, het massieve Maremmarund en het kleine Maremmapaard. Er leven ook een aantal vogelsoorten in dit park. Verblijf je in de buurt van dit park, dan is het zeker een aanrader om hier een dag door te brengen. Niet alleen vanwege de natuur, maar ook omdat je hier de Monte Amiata vindt, dit is de enige vulkaan van heel Toscane!

Ga er op uit in de prachtige omgeving

Toscane is zo’n regio waar iedereen zich prima kan vermaken tijdens de vakantie. Natuur kan hier gemakkelijk gecombineerd worden met cultuur, waardoor je hier een scala aan mogelijke activiteiten en uitstapjes vindt. Je zult hier niet snel uitgekeken raken! In Toscane liggen bekende steden zoals Florence en Pisa. Bekijk de Toren van Pisa of de bouwwerken van kunstenaar Michelangelo. Wil je genieten van prachtige uitzichten, dan is een bezoek aan het hooggelegen stadje Cortona een aanrader. Met zo’n 120 natuurreservaten kun je je ook prima dagenlang in de natuur vermaken. In deze natuurgebieden en natuurreservaten zijn vele wandel-, fiets- en ruiterpaden te vinden. Volg een van de prachtige routes door deze gebieden, of ga op eigen houtje op pad! Bekijk op deze pagina alle safaritenten die wij in Toscane aanbieden!