Vakantieboerderij

Ben je op zoek naar een leuke accommodatie voor je vakantie of weekendje weg? Denk dan eens aan een verblijf op een vakantieboerderij! Hier leef je het echte boerenleven op een prachtig boerenerf. Je verblijft in een comfortabele vakantieboerderij in een spectaculaire omgeving in de natuur. Dit is dus een geweldig alternatief voor een grootschalig hotel of vakantiepark. Echt even iets anders! Op deze manier breng je wat tijd door met je partner of met het hele gezin en kunnen jullie genieten van een leuke en leerzame vakantie.

Lees meer over vakantieboerderij
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantieboerderij

Ben je op zoek naar een leuke accommodatie voor je vakantie of weekendje weg? Denk dan eens aan een verblijf op een vakantieboerderij! Hier leef je het echte boerenleven op een prachtig boerenerf. Je verblijft in een comfortabele vakantieboerderij in een spectaculaire omgeving in de natuur. Dit is dus een geweldig alternatief voor een grootschalig hotel of vakantiepark. Echt even iets anders! Op deze manier breng je wat tijd door met je partner of met het hele gezin en kunnen jullie genieten van een leuke en leerzame vakantie.

De gastheer en gastvrouw van zo’n vakantieboerderij zijn vaak ontzettend gastvriendelijk en altijd bereid je wat nieuws te leren of te laten zien. Ze zullen ervoor zorgen dat het je aan niets ontbreekt tijdens jouw boerenvakantie. Kortom, ben je op zoek naar rust, maar wil je graag wat bijleren over het boerenleven? Vind je het heerlijk om je in the middle of nowhere, middenin de natuur te bevinden? Dan is een verblijf op een vakantieboerderij echt perfect voor jou! Weet je niet precies waar je moet beginnen? Wij helpen je een eindje op weg, dus lees vooral even verder.

Vakantieboerderij Gelderland
Vakantieboerderij 20 personen

Jouw vakantieboerderij is omgeven door de mooiste natuur

De landschappen rondom jouw vakantieboerderij

Onze vakantieboerderijen vind je door heel Europa. Europa is een groot gebied met een enorme diversiteit aan landschappen. Zo vind je in Nederland al enorm veel verschillende landschappen, ook al zou je misschien vooral denken aan de weidelandschappen. Maar denk ook eens aan de zandverstuivingen, heide, waterlandschappen en bossen die Nederland rijk is. In Limburg vind je zelfs een heuvellandschap. Heb je toch liever echte bergen? Je vindt onder andere prachtige bergen in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Voor de mooiste kustlandschappen met fijne zandstranden en azuurblauwe zee kun je terecht in onder andere Portugal en Griekenland. Er is dus voor ieder wel wat wils!

De dieren op en rondom jouw vakantieboerderij

Afhankelijk van de soort boerderij, vind je natuurlijk boerderijdieren bij jouw vakantieboerderij. Maar wat voor dieren vind je nou in de omgeving? In Nederland zul je dieren zoals herten, wilde zwijnen, reeën en vossen vinden. Rondom jouw vakantieboerderij in Spanje zul je al wat groter geschut kunnen tegenkomen, zoals beren en lynxen bijvoorbeeld. Ben je een echte vogelliefhebber? In Portugal vind je onder andere de grootste populatie aan gieren ter wereld. Ook is Portugal een belangrijke plek in de tweejaarlijkse vogeltrek. In Noord-Europa kun je zelfs orka’s en poolvossen tegenkomen. Er zijn dus genoeg bijzondere dieren te vinden op en rondom jouw vakantieboerderij.

Welke activiteiten ga jij ondernemen tijdens je verblijf op een vakantieboerderij?

Leef het boerenleven

Voor iedereen die weleens heeft willen meemaken hoe het is om als boer te leven, is een vakantie op een vakantieboerderij de ideale accommodatie. Wellicht denk je bij een boerderij aan iets primitiefs, maar niets is minder waar. Alle kamers of complete vakantiehuizen op boerderijen die je vindt op Natuurhuisje.nl zijn zeer comfortabel, goed geïsoleerd, schoon en in vele gevallen gerenoveerd en voorzien van wifi. Zo kun je genieten van het platteland, maar dan wel met het nodige comfort dat je verdient tijdens een vakantie.

Indien je nadenkt om voor een week of meerdere dagen een vakantieboerderij te boeken, kan het misschien zo zijn dat je een dag uitstapje weg van de boerderij wilt maken. Maak bijvoorbeeld eens aan een heerlijke wandeling of fietstocht in de buitenlucht vanuit je vakantieboerderij. Zo kom je langs de mooiste landschappen, rivieren, bossen en parken. Vaak kun je ook met al het gemak naar het dichtstbijzijnde dorp lopen waarbij de vakantieboerderij hoort. Hier kun je een praatje maken met de locals om meer te weten te komen over de omgeving

Wat wil jij zien tijdens je verblijf op een vakantieboerderij?

Bewonder een nationaal park

Alleen in Nederland zijn er 21 nationale parken te vinden. En er zijn er natuurlijk nog veel meer te vinden in de rest van Europa. In een nationaal park kun je vaak de mooiste dingen tegenkomen. Ga in Nederland bijvoorbeeld eens naar Nationaal Park Meinweg, wat bekend staat om het unieke terrassenlandschap. Ook staat dit park bekend om een bijzondere inwoner: de adder. Dit is de enigste plek in Limburg waar deze slang voorkomt en de slang is dan ook het symbool van dit nationale park. Boek jij een vakantieboerderij in Duitsland? Neem dan eens een kijkje in Nationaal Park Hainich, een eeuwenoud oerwoud wat gelegen is in het midden van Duitsland. Dit park is enorm groot en staat op de lijst van het werelderfgoed van UNESCO. Boek jij je vakantieboerderij ergens anders? Vergeet dan zeker niet te checken welk nationaal park bij jouw vakantieboerderij in de buurt te vinden is.

Bewonder een kasteel

Ook zijn er prachtige kastelen te bewonderen in Europa. In Duitsland vind je bijvoorbeeld erg veel prachtige kastelen middenin de natuur. Bezoek bijvoorbeeld Burg Eltz, een sprookjesachtig kasteel middenin een groene, bosrijke omgeving. Hier vind je spectaculaire uitzichten. Of bezoek één van de bekendste kastelen van Duitsland: Slot Lichtenstein. Ook dit kasteel is omgeven door mooie bossen. Ook in Engeland vind je mooie kastelen. Waaronder bijvoorbeeld Bodiam Castle. Dit is een waterburcht en dus volledig omgeven door water. Daaromheen vind je weer een mooie natuurrijke omgeving. En zo zijn er nog veel meer kastelen in de natuur van Europa. Laat je betoveren!

Waar boek jij je vakantieboerderij?

Een vakantieboerderij dichtbij huis

Wil je niet ver van huis te hoeven reizen, dan hebben wij bij natuurhuisje een reuzegroot aanbod aan vakantieboerderijen in Nederland! Ons kikkerlandje heeft een van oudsher een boerencultuur, dus op een vakantieboerderij is het ontzettend genieten. Dit is dan ook dé kans om meer te leren over de Nederlandse agricultuur en veeteelt, en de producten die daaruit voortkomen. De boeren zijn bereid je met veel plezier hier meer over te vertellen! Zo wordt het niet alleen een ontspannende vakantie, maar ook nog eens een leerzame.

Als je dit wilt natuurlijk, want je kunt ook gewoon relaxen in het comfortabele vakantiehuis. Na het slapen word je ’s ochtends dan wakker met het geluid van de boerderijdieren en heb je uitzicht over de mooiste polderlandschappen die Nederland rijk is of de fantastische heuvellandschappen in Limburg. Tevens kun je net over de grens met België of Duitsland op vakantie gaan naar een vakantieboerderij. Ideaal als je toch even wat anders wilt dan Nederland, maar wel dichtbij huis wilt blijven. Een klein stukje de grens over en je zit al in prachtige Vlaamse of Duitse heuvels op een vakantieboerderij weg van de massa. Dit is dan ook ideaal voor een korte vakantie waarbij korte reistijd gewenst is.

Een vakantieboerderij in het buitenland

Een traditionele boerderij onder de Franse, Spaanse of Italiaanse zon bijvoorbeeld, wie wilt dat nu niet? Een ding is zeker: tijdens een verblijf in een vakantieboerderij in het buitenland ervaar je het échte boerenleven en dus een stukje cultuur van dat land. Ben je bijvoorbeeld helemaal dol op Italiaans eten? Dan is een verblijf op een Italiaanse vakantieboerderij geweldig voor jou. Wie weet kun je meekijken bij hoe die typische Italiaanse kazen worden gemaakt. De boer deelt vast een stukje met jou! Daarnaast kun je vanaf je accommodatie natuurlijk gerust het prachtige Italië gaan ontdekken. De eigenaren van de vakantieboerderij zullen graag de mooiste plekjes en bezienswaardigheden met jullie delen.

Ook in Frankrijk hebben wij bij natuurhuisje veel vakantieboerderijen in ons aanbod. Frankrijk staat garant voor het bourgondische genieten, met goede wijnen, lekkere stokbroden en heerlijke stinkkazen. Hoe leuk zou het zijn als je de processen van één van deze producten van dichtbij zou kunnen zien? Het leuke aan een vakantie in Frankrijk is dat iedere regio wel bekend staat om een speciaal streekproduct. Afhankelijk van je interesse in het Franse eten, kun je dus een vakantieboerderij kiezen waar jouw favoriete product wordt gemaakt. Zo komt de typische Camembert kaas uit de Normandië regio, en komt de beaufort kaas uit de Franse Alpen. In de Bourgogne zit je goed voor een heerlijke Pinot Noir of Chardonnay wijn.

Wat dacht je van een wat meer onontdekte bestemming voor een vakantieboerderij? Bij natuurhuisje vind je prachtige landelijke boerderijen op afgelegen stukken land in bijvoorbeeld Denemarken, Oostenrijk en Hongarije. Je voelt je gegarandeerd als een echte boer op het platteland! Gelukkig hebben wel steeds meer vakantieboerderijen wifi-verbinding, zodat je toch nog iedereen up to date kunt houden van je geweldige ervaringen.

De verschillende klimaten van Europa

In Europa vind je een aantal verschillende klimaten maar voor een groot deel kent het continent een mild klimaat. In het zuiden zul je een droog en warm mediterraan klimaat vinden. Dit is dus in landen zoals Spanje en Griekenland. In het westen en noordwesten van Europa zul je een mild en vochtig klimaat vinden. In dit deel van Europa wordt het klimaat en weer sterk beïnvloed door de golfstroom van de Atlantische Oceaan. Dit klimaat vind je dus in Nederland maar ook in Zweden. Het kan in deze delen van Europa het hele jaar regenen. In Noord-Europa valt overigens minder regen dan in West-Europa. Omdat Europa erg groot is, is het altijd handig om even het klimaat te checken voordat je je vakantieboerderij in een bepaald gebied boekt.

De vakantieboerderijen bij Natuurhuisje

Wat is een vakantieboerderij

Voor als je nog niet wist wat een vakantieboerderij precies is, zullen we je dat even uitleggen. Een vakantieboerderij is een knus, persoonlijk, intiem en rustiek verblijf op een boerderij, vaak op hetzelfde boerenerf als waar de eigenaar woont. Een vakantieboerderij is dus veel meer dan alleen een vakantiehuis, want je voelt je als het ware een paar dagen als een echte boer op het platteland! Zo’n soort accommodatie is ideaal voor diegenen die houden van dieren, veeteelt, en in de buitenlucht zijn. Het kan tevens een goede kans zijn om meer te leren over het boerenleven. Hierover kun je gerust alles vragen aan de boer van wie de accommodatie is.

Een recreatieve bestemming

Waar vroeger alle boerderijen exclusief werden gebruikt voor veeteelt en agricultuur, wagen nu veel boeren zich aan het switchen naar het vormen van een recreatieve bestemming voor toeristen. Zo krijgt iedereen de kans om te logeren bij de boer en meer te leren over de streekproducten, de dieren en het boerenleven. Dit is een waar avontuur voor kinderen, en daarom is een vakantie in een vakantieboerderij zeer geschikt voor gezinnen. Zij zullen zich als waren boeren en boerinnen voelen! Het is tevens een kans om helemaal tot rust te komen, aangezien je in een vakantieboerderij heerlijk op het platteland verblijft, ver weg van de herrie en vervuiling van de stad. Lees snel verder voor meer informatie!

De gastheer en gastvrouw van zo’n vakantieboerderij zijn vaak ontzettend gastvriendelijk en altijd bereid je wat nieuws te leren of te laten zien. Ze zullen ervoor zorgen dat het je aan niets ontbreekt tijdens jouw boerenvakantie. Kortom, ben je op zoek naar rust, maar wil je graag wat bijleren over het boerenleven? Vind je het heerlijk om je in the middle of nowhere, middenin de natuur te bevinden? Dan is een verblijf op een vakantieboerderij echt perfect voor jou!

Twijfel dus niet langer over het boeken van een vakantieboerderij, maar ga direct op zoek naar het perfecte verblijf voor jullie boerenvakantie! Het is dé perfecte accommodatie om te overnachten voor jong en oud waar iedereen volledig kan opladen in de pure natuur! Bekijk nu het gehele aanbod op natuurhuisje.nl en boek jouw favoriete accommodatie.