Vakantiehuizen Luik

Als je op zoek bent naar een vakantiehuis waar je in de omgeving actief kan genieten van de natuur en tegelijkertijd ook tot rust kan komen, dan is de Belgische provincie Luik, met haar gelijk genaamde hoofdstad, een bestemming die zonder twijfel aan te bevelen is. In deze provincie vind je de prachtige landschappen van de Ardennen en kleine rustige dorpjes. Uitgestrekte bossen om uren te wandelen tot hoogtepunten met een groots uitzicht, trekken menig natuurliefhebber naar deze provincie.

Lees meer over vakantiehuizen in Luik
Lees meer over:

Als je op zoek bent naar een vakantiehuis waar je in de omgeving actief kan genieten van de natuur en tegelijkertijd ook tot rust kan komen, dan is de Belgische provincie Luik, met haar gelijk genaamde hoofdstad, een bestemming die zonder twijfel aan te bevelen is. In deze provincie vind je de prachtige landschappen van de Ardennen en kleine rustige dorpjes. Uitgestrekte bossen om uren te wandelen tot hoogtepunten met een groots uitzicht, trekken menig natuurliefhebber naar deze provincie.

Luik is de meest oostelijke provincie in België en grenst in het Noorden aan Nederlands Limburg, in het oosten aan Duitsland en in het zuiden aan België. In het uiterste oosten bevindt zich dan ook een Duitstalige gemeenschap. Vanuit Nederland is het slechts een paar uurtjes rijden, maar voor je gevoel lijkt het alsof je ergens heel ver weg bent. Het is ongelofelijk dat deze vakantiehuisjes zo toegankelijk zijn en zich in een prachtige groene omgeving bevinden.

Natuur

Luik is een samenhang van een afwisselend landschap met beboste heuvels, akkers, meander rivieren en kleine beekjes. Deze variatie maakt een verblijf in een van de vakantiehuizen op onze website een feestje. Zo stap jij vanuit je vakantiehuisje direct de natuur in, of stap je de fiets op voor een mountainbiketour.

De Ardennen

Het grootste gedeelte van de provincie Luik is onderdeel van het bosrijke middelgebergte de Ardennen. Door de dichte bebossing is het een aantrekkelijke plek voor allerlei wilde dieren zoals wilde zwijnen, herten, roofvogels en lynxen. Provincie Luik is de enige provincie waar de lynx te vinden is, maar dit schuwe zoogdier laat zich niet snel zien aan de mensenwereld. Heb jij er altijd al willen zien? Dan heb je een dosis geluk en tijd nodig, maar het is de moeite waard. Sinds kort zijn er zelfs wolven waargenomen in Luik. In de hoofdstad Luik vind je het laaggebergte van de Ardennen. De stad wordt omgeven door heuvels waarin de Maas en andere waterlopen dalen hebben uitgeslepen. Op vele van deze heuvels zijn bekende bezienswaardigheden te zien zoals het citadel van Luik en de Sint-Maartensbasiliek.

Nationaal park de Hoge Venen

Dit prachtige natuurpark is het oudste van België. In de winter is dit een ideale plek om te skiën, snowboarden of om een lekkere sneeuwwandeling te maken. Het Natuurparkcentrum nodigt je graag uit voor een aangenaam en leerzaam verblijf in de omgeving. De liefde voor de natuur is hier duidelijk te zien door de focus op milieubehoud om de natuur in evenwicht te houden. In het park zijn diverse zeldzame plant- en diersoorten te vinden. Het Belgische gedeelte van het natuurpark heeft een oppervlakte van maar liefst 700 m2 met een schitterende variatie aan natuur. Zo zijn er uitgestrekte unieke veengebieden en ook vele stromende rivieren en kabbelende beekjes die het gebied doorkruisen. In dit bijzonder gebied kun je diverse vogels spotten, zoals de grauwe klauwier, de klapekster en dieper in het bos de ruigpootuil en notenkraker. Ook in deze groene omgeving zijn vakantiehuisjes te vinden in ons aanbod.

De grotten

Een uitzonderlijk stukje natuurschoon in Luik is te vinden in de adembenemende grotten die zorgen voor onvergetelijke ervaringen voor de bezoekers. Ontdek de natuurlijk schatten zoals de stalagmieten en de stalactieten die de natuur zelf gevormd heeft door vele jaren heen. De grotten zullen je verbazen met hun kleuren en vormen en rijke geschiedenis. In de grotten van Remouchamps kun je zelfs een ondergrondse boottocht maken waarbij de spectaculaire zalen en gangen een magisch decor vormen. Je kan hier bijna niet weggaan, zonder beïnvloed te zijn door de natuurlijke schoonheid en kwetsbaarheid van deze omgeving.

Activiteiten

Zoals eerder gezegd, kun je tijdens je verblijf in een vakantiehuisje in de provincie Luik, volledig tot rust komen, maar ook actief genieten van de omgeving. Laat je verrassen door de vele bezienswaardigheden die Luik te bieden heeft!

Wandelen

De regio van Luik wemelt van de idyllische streken waar je heerlijke wandelingen kunt maken door prachtige natuurgebieden en kleine dorpjes. Onderweg kun je ergens genieten van echte Belgische frieten om vervolgens je wandeltocht weer te vervolgen. Ook in Natuurpark Hoge Venen zijn diverse wandelroutes uitgestippeld voor een dagje uit.

Fietsen of mountainbiken

Geniet van ontspannende momenten in de openlucht op een van de vele fietsroutes in Luik. Je kan natuurlijk ook zelf een route uitkiezen die vlak langs je vakantiehuisje loopt. Doorkruis het platteland en bossen, passeer rivieren en indrukwekkende kastelen en maak een stop in de pittoreske dorpjes en gastvrije steden. Ook mountainbikers kunnen hier terecht voor prachtige bospaadjes met pittige beklimmingen en snelle afdalingen.

Skiën

In de wintermaanden zijn er in de provincie Luik diverse skigebieden te vinden. Naast skiën zijn langlaufen en rodelen ook mogelijk op een van de vele locaties. Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, worden de skilatten tevoorschijn gehaald en haasten de wintersportliefhebbers zich naar de piste. Een van de bekendste skigebieden is Valle de Wanne. Dit gebied is ook zeer geschikt voor families en materiaalverhuur is hier mogelijk. Maar ook als je zelf geen wintersporter bent, zorgt dit pak sneeuw voor een prachtig vergezicht en een totaal ander beeld van de groene omgeving.

De provincie Luik, met haar variërende landschap en prachtige dorpen en steden, reflecteren de geschiedenis en de gastvrijheid van België. De onschatbare natuurlijke rijkdommen maken het een favoriete vakantiebestemming voor veel natuurliefhebbers. Of je nu in de winter of in de zomer komt, je zult nooit verveeld raken in deze omgeving. Maar ook in je vakantiehuisje tot rust komen is hier geen enkel probleem, in de rustige omgeving kun je ongestoord je ding doen. Neem een kijkje tussen onze vakantiehuizen in deze groene provincie en laat je verrassen door de talloze bezienswaardigheden!

b&b Luik
Vakantiehuisje Coo
Vakantiehuisje Gemmenich
Vakantiehuisje Malmedy
Vakantiehuisje Spa
Vakantiehuisje Stavelot