Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Dit departement is gelegen in het noorden van Frankrijk en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Nord heeft een oppervlakte van 5743 km2 en er wonen ruim 2.600.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Nord? Genieten in het zuiden van Nord in vakantiehuizen in ‘de groene longen’ van het departement. Hier vind je een heuvelachtig gebied met weilanden. In Cambrai, Douai, Valenciennes en Le Cateau-Cambrésis kunnen liefhebbers van kunst genieten van alles wat deze regio te bieden heeft.
Regionaal Natuurpark Avesnois

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in het zuiden van Nord? Breng een bezoek aan dit 125.000 hectare grote regionale natuurpark. Geniet in dit gedeelte van Nord van de vele bossen, wouden en rivieren. Een niet te missen element is het meer van Val-Joly. Wanneer je verblijft in een vakantiehuisje nabij dit natuurpark, dan kun je genieten van de vele watersporten die je op en rondom Val-joy kunt doen. Ben je meer op zoek naar een vakantiehuis in de bossen? Maak dan een wandeling door het woud van Mormal, wat het grootste woudmassief van de regio Noord-Nauw van Calais is.

Regionaal Natuurpark Scarpe-Schelde

Dit 43.000 hectare grote park wordt doorkruist door de Scarpe en de Schelde. Verblijf in een van de vakantiehuizen in Nord en maak een prachtige wandeling door het woud van Raismes Saint Amand Wallers. Breng een bezoek aan het stadje dat in dit park ligt, waar je goed bewaarde vestingsmuren kunt bezichtigen. Ooit liep de Schelde dwars door de stad maar nu is deze rivier gekanaliseerd. De oude sluizen herinneren nog aan deze tijd. Wandelroutes langs de oude vestigingen zetten de toon voor een verkenningstocht in een mooie streek met veel groen en water. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Nord? Maak een wandeling over de terrassen die zijn begroeid met broekbossen, moerassen en vennen.

Water speelt een cruciale rol in het park en het bijzondere karakter van de wetlands heeft ervoor gezorgd dat het is opgenomen in de wetland conservation register van de Ramsar conventie. Geniet in een gite in deze regio van Nord van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Ontdek tijdens een wandeling de bijzondere flora en fauna die hier te vinden zijn, zoals de dwergvleermuis, de watervleermuis, de hermelijn, de bunzing, de geelbuikschildpad, maar ook het koniginnepage.