Vakantiehuizen Pyrénées Atlantiques

De Aspe en Osseau vallei

Lees meer over vakantiehuizen in Pyrénées Atlantiques
Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het zuiden van Frankrijk en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Pyrénées-Atlantiques heeft een oppervlakte van 7645 km2 en er wonen bijna 650.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Pyrénées-Atlantiques? Pyrénées-Atlantiques kan worden opgedeeld in twee gebieden, namelijk het Baskenland en de Béarn. Geniet in een vakantiehuis in het Franse Baskenland van de groene glooiende heuvels die zelden hoger dan 500 meter zijn. Geniet in een gite in de Béarnstreek van het vele stromende water dat hier te vinden is. dit gedeelte van Pyrénées-Atlantiques wordt ook wel gezien als een waar paradijs voor flora en fauna liefhebbers.

De Aspe en Osseau vallei

Gelegen in het zuiden Pyrénées-Atlantiques zijn vakantiehuizen in de hoge Pyrenese Béarn. Geniet in een van de vakantiehuisjes van een prachtige wandelvakantie. Ontdek de mooie groene bossen in de bergen van de Pyreneëen. In dit gedeelte van Pyrénées-Atlantiques kun je genieten van al moois dat de natuur te bieden heeft. Verblijf in een vakantiehuisje in dit gedeelte van Pyrénées-Atlantiques en ontdek de bijzondere flora en fauna die hier te vinden zijn. Flora soorten die je hier kunt vinden zijn onder andere de zeevenkel, de zeealsem, de bosrank en de heelblaadjes. Fauna soorten die je in Pyrénées-Atlantiques kunt vinden zijn onder andere het geraniumblauwtje, de vos, de Pyrenese gems, de ree en de alpenmarmot.

De Botanische tuin van Asson

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Pyrénées-Atlantiques? Breng dan een bezoek aan de botanische tuin van Asson. Hier kun je genieten van vele uitheemse flora soorten en veel soorten fauna. In de kassen kun je meer dan 3500 grassen en cactussen vinden. Tevens kun je hier genieten van de meer dan 500 dieren die in de dierentuin in de tuin van Asson is gevestigd. Combineer een vakantiehuisje in Pyrénées-Atlantiques met een dagtrip naar deze mooie botanische tuin, inclusief dierentuin.

De grotten van Bétharram

Gelegen bij het dorpje Bétharram in Pyrénées-Atlantiques zijn de gelijknamige grotten. Breng vanuit jouw gite een bezoek aan deze bijzondere druipsteengrotten, die uit wel 5 etages bestaan. Breng een bezoek aan de mooie verlichte zalen zoals Le Chaos en La Salle des Lustres om van de druipsteenformaties te kunnen genieten. Bezoek deze grotten en maak een wandeling over de verschillende etages, maak een tochtje door een boot en verlaat de grot weer per trein. Kortom een mooie dagje uit wanneer je verblijft in een van de vakantiehuizen in Pyrénées-Atlantiques.